فهرست مطالب
- 1 نحوه عملکرد لیزر موهای زائد چگونه است؟
- 2 مشخصات لیزر دیود
- 3 مزایای لیزر دیود
- 4 قبل از درمان
- 5 در طی درمان
- 6 بعد از درمان
- 7 چه زمانی نتایج را میبینم؟
- 8 چرا به چندین جلسه درمانی نیاز است؟
- 9 مدت زمان درمان
- 10 معایب
- 11 آیا لیزر موهای زائد بی خطر است؟
- 12 آیا از بین بردن موهای لیزر با دستگاه دیود واقعا بدون درد است؟
لیزر موهای زائد پاسخی به تمام تلاشهای مداوم شما در جهت داشتن پوست صاف و بدون مو است. این یک روش پزشکی زیبایی است. از یک پرتوی نور ساطع شده توسط دستگاه لیزر استفاده میکند. در واقع، این پرتوی انرژی نوری به از بین بردن و خلاص شدن از شر موهای ناخواسته کمک میکند.
لیزر دیود آخرین استاندارد طلایی حرفهای در درمانهای پیشرونده حذف مو است و برای استفاده در انواع پوست (I-VI) از جمله پوست برنزه مناسب است.
نحوه عملکرد لیزر موهای زائد چگونه است؟
- از بین بردن موهای زائد با لیزر بر اساس اصولی به نام “فوتوترمولیز انتخابی” انجام میشود.
- این بدان معنی است که متخصصان پوست برای رسیدن به حداکثر اثر، طول موج خاص نور و مدت زمان پالس را با بافت تحت درمان مطابقت میدهند.
- ملانین رنگدانه رنگی موجود در پوست و مو است که این اشعه را جذب میکند و به عنوان ماده هدف عمل میکند.
- ملانین موجود در فولیکولهای مو گرمای شدید لیزر را جذب میکند.
- این گرمای شدید به فولیکول مو آسیب میرساند، بنابراین از رشد مو در آینده جلوگیری میکند.
به همین دلیل است که درمان در افرادی که پوست روشن (ملانین کم) و موی تیره (ملانین بالاتر) دارند بهترین نتیجه را خواهد داشت زیرا ملانین موجود در مو باعث جذب بیشتر انرژی میشود. لیزرهای مختلف برای انواع مختلف مو و پوست موثر هستند.
مشخصات لیزر دیود
در میان لیزرهای مختلف موجود در بازار، لیزر دیود آزمون زمان را پشت سر گذاشته است. دلایل زیادی برای این امر وجود دارد، از جمله:
- لیزر دیود به منظور هدف قرار دادن سلولهای خاص رنگدانه، نور را در محدوده مادون قرمز (810 ~ نانومتر) قرار میدهد.
- هم روی پوست روشن و هم روی پوست تیره موثر است. با این حال، برای موهای تیره و ضخیمتر از موهای روشن و ظریف موثرتر است.
- در مقایسه با سایر لیزرها، طول موج آن عمیقترین نفوذ و بیشترین جذب ملانین را ارائه میدهد.
- حذف موهای زائد با لیزر دیود به دلیل سرعت و کارآیی بالای آن بسیار محبوب است.
- یک جلسه به ندرت به اندازه یک ساعت طول میکشد. در حقیقت، این یک روش سریع و با بهبودی کوتاه مدت است.
- ثابت شده است که این روش در 90٪ موارد به “کاهش دائمی مو” میانجامد.
- این روش یک کاهش پایدار در رشد مجدد مو پس از برنامه کامل درمانی را تضمین میکند.
این ویژگیهای منحصر به فرد لیزر دیود را به مناسبترین فناوری برای لیزر موهای زائد تبدیل کرده است که امکان درمان ایمن و موثر برای انواع پوست و مو را برای تمام نواحی بدن فراهم میکند.
مزایای لیزر دیود
- کاهش دائمی مو: اگرچه لیزر نمیتواند ادعا کند که موهای زائد را برای همیشه از بین میبرد، اما قطعاً میتواند یک کاهش دائمی در رشد موهای زائد شما ایجاد کند، تا حدی که بتوانید اصلاح را کاملا متوقف کنید.
- استفاده در هر ناحیه: میتوان از لیزر دیود برای از بین بردن مو در هر قسمت از بدن به جز در ناحیه حساس اطراف چشم استفاده کرد. مناطق رایج شامل زیر بغل، خط بیکینی، پاها، پشت، بالای لب، چانه و غیره است.
- کاهش موهای زیرپوستی: لیزر دیود با تشویق مو به رشد مستقیم، خطر رشد زیرپوستی مو را نیز از بین میبرد.
- دینامیک: لیزر دیود تقریباً برای انواع پوست مناسب است و بسته به نوع پوست و بافت، رنگ مو، ضخامت مو و سایر عوامل میتواند تغییر کند. اما برای افرادی که پوست روشن و رنگ موی تیره دارند بهترین نتیجه را میدهد.
- سریع و موثر: در دنیای پرمشغله امروز صرفه جویی در وقت بسیار اهمیت دارد. از بین بردن موهای زائد از طریق لیزر دیود به شما این امکان را میدهد که با پاکسازی دائمی موهای نامطلوب، تمام وقت خود را در زندگی برای اپیلاسیون و اصلاح موهای زائد خود صرف نکنید.
- بهبود سریع: لیزر با تحریک تولید کلاژن به شما کمک میکند ساختار پوست سریعتر و پس از از بین رفتن سلولهای مرده، بازسازی شود.
قبل از درمان
- پزشک از قبل با شما در مورد سابقه پزشکی، خطرات و مزایای درمان و انتظارات شما از آن صحبت خواهد کرد.
- ناحیهای را که میخواهید لیزر کنید، ترجیحاً یک روز قبل اصلاح کنید.
- قبل از جلسه درمان لیزر موهای زائد، از موم یا روشهای دیگر حذف مو مانند برداشتن یا الکترولیز استفاده نکنید.
- حداقل یک ماه قبل از درمان از آفتاب، تختهای برنزه کننده، اسپریهای برنزه کننده، لوسیون برنزه کننده و کلر آب دور باشید.
- برای جلوگیری از عوارض جانبی مانند روشن شدن پوست، در صورت مواجهه با آفتاب سوختگی یا حتی برنزه شدن نمیتوانید لیزر موهای زائد را انجام دهید.
- از اسکراب، اسیدهای گلیکولیک و رتینول به مدت ۲ روز و از لایه بردارهای شیمیایی به مدت ۲ هفته قبل از درمان استفاده نکنید.
- در صورت خشک شدن پوست، استفاده از میست صورت و مرطوب کنندههای بیشتر را شروع کنید.
- در روز درمان، پزشک مرحله به مرحله روش را برای شما توضیح میدهد و تمام نگرانیهای شما را برطرف میکند.
- سپس، در صورت امضا کردن رضایتنامه برنامه درمانی شما را آغاز میکند.
در طی درمان
- تست پچ: در برخی از انواع پوست در صورت استفاده از لیزرهای زیبایی احتمال بروز مشکلات رنگدانه، تغییر رنگ و ایجاد زخم وجود دارد. به همین دلیل مهم است که ابتدا یک تست پچ کوچک انجام دهید تا مطمئن شوید که پوست شما این روش درمانی را میپذیرد.
- محافظت از چشم: پزشک برای جلوگیری از تأثیر اشعه در اطراف چشم، همیشه از یک عینک مخصوص استفاده میکند.
- تنظیمات: تنظیمات لیزر دیود هم به رنگ پوست و هم به رنگ مو بستگی دارد. به طوری که طول موج نوری که از پرتوی لیزر ساطع میشود با رنگدانه موجود در موهای شما مطابقت داشته باشد.
- متخصص پوست شما ناحیه درمان را تمیز کرده و میتراشد و بی حسی موضعی را روی ناحیه اعمال میکند. سپس هر ناحیه را به صورت جداگانه با لیزر درمان میکند.
- درد: درمان با لیزر کاملا بدون درد و ناراحتی نیست و برخی احساس خود را اینگونه توصیف میکنند که انگار با هر پالس یک باند پلاستیکی روی پوست کشیده میشود. اکثر لیزرها یک مکانیسم خنک کنندگی برای کمک به کاهش درد دارند.
بعد از درمان
- مقداری تورم یا تاول شایع است. بنابراین، میتوانید از کیسه یخ برای تسکین آن استفاده کنید. این علائم معمولاً طی 2-3 روز فروکش میکنند.
- برای جلوگیری از ایجاد لکه از ضد آفتاب (SPF 30) استفاده کنید.
- حتی پس از درمان موهای خود را اپیلاسیون نکنید و نکشید، زیرا بیرون آوردن فولیکولهای مو پس از لیزر موهای زائد مانع روند کار میشود. اما اگر بخواهید میتوانید ناحیه را شیو کنید.
- به مدت 24-48 ساعت پس از درمان از مصرف عطر و خوشبو کننده خودداری کنید.
- گرمای لیزر به مدت یک روز در پوست شما باقی می ماند ، بنابراین به باشگاه یا سونا نروید تا از ایجاد یک محیط گرم برای تولید باکتری و ایجاد لکه ها جلوگیری کنید.
- در هفته اول پس از درمان به جای دوش آب گرم ، دوش های ولرم را انتخاب کنید.
- از اسکراب، اسیدهای گلیکولیک و رتینول به مدت 2 روز و از لایه بردارهای شیمیایی به مدت 2 هفته بعد از درمان استفاده نکنید.
- در نهایت، پزشک ممکن است یک داروی ضد التهاب برای تسکین درد و تورم و یک آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت تجویز کند.
چه زمانی نتایج را میبینم؟
- اگرچه پس از اولین درمان، پوستی صاف و بدون مو خواهید داشت، اما برای ماندگاری اثر درمان به چندین جلسه دیگر نیاز دارید.
- علاوه بر این، اگرچه ممکن است مو مانند قبل از جلسه اول رشد کند، اما پس از سه ماه شاهد کاهش چشمگیر رشد فولیکولهای موی ناخواسته خود خواهید بود، و بعد از آن تفاوت بیشتری را مشاهده خواهید کرد.
- به همین ترتیب، پس از درمانهای بیشتر بازگشت و رشد مو کمتر و کمتر خواهد شد. بنابراین اتمام کل دوره جلسات درمانی برای دستیابی به بالاترین درجه کاهش دائمی مو بسیار مهم است.
مدت زمان و تعداد جلسات درمانی لیزر موهای زائد به عوامل زیادی وابسته است. بنابراین، انجام این درمان به صورت شخصی برای هر فرد، تأثیربخشی بهتری دارد. این روش به پزشک شما امکان میدهد تا نتایج را بعد از هر جلسه مشاهده کرده و میزان تطابق موهای شما با درمان را ارزیابی کند. بر اساس این ارزیابی، جلسات بعدی برنامهریزی میشوند. همچنین، پزشک در طول دوره درمان، شما را با روشهای مراقبت قبل و بعد از جلسات آشنا میکند. حتماً این راهها را دنبال کنید.
چرا به چندین جلسه درمانی نیاز است؟
- برای اطمینان از کاهش دائمی مو لازم چند جلسه درمانی لازم است.
- دلیل این امر آن است که مو در چهار مرحله رشد میکند: آناژن (مرحله رشد)، تلوژن (انتقالی)، کاتاژن (مرحله استراحت) و آناژن اولیه (ریزش).
- مانند همه لیزرها، لیزر دیود میتواند فقط روی موهایی که در مرحله آناژن هستند تاثیر بگذارد زیرا در این مرحله، مو حاوی ملانین فراوان است. ملانین برای جذب پرتوهای لیزر که میتواند فولیکول را از کار بیندازد ضروری است.
- بنابراین برای اینکه بتوان به تمام موهایی که به مرحله آناژن میرسند حمله کرد، باید چند جلسه درمانی را در نظر بگیرید.
- اگر میخواهید نتیجه بگیرید باید ثابت قدم باشید تا هر فولیکول مو به مرحله فعال خود برسد. طبق برنامه ریزی پزشک عمل کنید و در برنامه ریزی و شرکت در جلسات درمانی خود کوتاهی نکنید. در بیشتر موارد، 50٪ کاهش مو پس از سه جلسه درمانی اول مشاهده میشود و حدود 70-90٪ کاهش رشد مجدد مو پس از 4-6 جلسه درمان خواهید داشت.
مدت زمان درمان
مدت زمان دقیق هر جلسه بسته به عوامل زیر متغیر است:
- اندازه ناحیه درمان
- تعداد نواحی تحت درمان در طی یک جلسه
- تراکم مو
- ضخامت / درشتی مو
- قد و وزن بیمار
به طور متوسط، نواحی بزرگتر بدن مانند پشت، سینه، شانهها یا پاها میتواند نیم ساعت یا بیشتر طول بکشد، در حالی که نواحی کوچکتر مانند خط بیکینی، بالای لب ، چانه یا زیر بغل ممکن است از 5 تا ده دقیقه طول بکشد.
تعداد جلسات درمانی و فاصله بین آنها نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- نوع پوست
- رنگ مو
- ضخامت مو
- عمق فولیکول مو
- تراکم کلی رشد مو
- منطقه درمان
- سطح هورمونها
به طور کلی، برای بیشتر افراد، درمان لیزر دیود نیاز به حداقل 6-4 جلسه دارد. فاصله زمانی بین هر دو جلسه حدوداً 10-6 هفته است. این فاصله زمانی به کاهش موهای زائد تا حدود 90-70٪ کمک میکند.
با جلسات بعدی، شما شاهد کاهش قابل توجهی در موهای زائد خود خواهید بود و درطول سال، پوستی صاف و بدون مو را تجربه خواهید کرد. حتی در مواردی که تعداد کمی از موها دوباره رشد میکنند، آنها به سختی قابل مشاهده هستند.
معایب
- در بعضی موارد تاثیر کمی دارد: ممکن است برای مناطق خاصی از بدن و انواع مو مناسب نباشد.
- پس از اثر: لیزر دیود حاشیه ایمنی کمی دارد. بنابراین به ندرت میتواند با آسیب رساندن به ملانوسیتهای (سلولهای رنگدانهای) پوست، لکههای قهوهای روی پوست ایجاد کند. علاوه بر این، اگر توسط یک متخصص آموزش دیده انجام نشود، میتواند سوختگی یا زخم روی پوست ایجاد کند.
آیا لیزر موهای زائد بی خطر است؟
از آنجا که لیزر موهای زائد فقط از پرتوی نور برای درمان موهای شما استفاده میکند، یک روش غیرتهاجمی و کاملاً بی خطر است. علاوه بر این، این سیستم توسط FDA (سازمان غذا و دارو) تأیید شده است و هزاران بیمار در سراسر جهان با استفاده از این لیزر با خیال راحت و موثر درمان شدهاند. از آنجا که این دستگاه از فناوری In-Motion و تنظیمات کم حرارت استفاده میکند، برخلاف سایر روشهای لیزر موهای زائد، میتواند سطح ایمنی بیشتری را فراهم کند.
آیا از بین بردن موهای لیزر با دستگاه دیود واقعا بدون درد است؟
لیزر دیود یک پرتوی نوری منسجم و انتخابی است که فقط روی موها تاثیر میگذارد و عوارض جانبی نامحسوسی را روی پوست ایجاد میکند. افرادی که لیزر موهای زائد انجام میدهند فقط کمی گرما احساس میکنند.