فهرست مطالب
- 1 در کاشت مو از چه روشهایی استفاده میشود؟
- 2 پروسه کاشت مو چقدر طول میکشد؟
- 3 کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟
- 4 آیا کاشت مو دردناک است؟
- 5 بهترین تکنیک ترمیم مو چیست؟
- 6 آیا کسی متوجه کاشت مو در من خواهد شد؟
- 7 تا چه زمانی پس از جراحی کاشت مو باید استراحت کرد؟
- 8 آیا به دلیل جراحی کاشت مو ممکن است که فرد موهای بیشتری از دست دهد؟
- 9 زمان لازم برای بهبودی/ التیام پس از کاشت مو چقدر است؟
- 10 آیا ماندگاری کاشت مو دائمی است؟
- 11 چه کسی عمل کاشت مو را انجام میدهد؟
- 12 آیا بعد از کاشت مو جای زخم ایجاد میشود؟
- 13 اهمیت استریلیزه کردن در عمل کاشت مو چیست؟
- 14 آیا میتوان برای کاشت مو از موهای ریش یا ناحیه سینه استفاده کرد؟
- 15 آیا کاشت مو برای زنان هم موثر است؟
- 16 آیا میتوان برای پیوند مو از موهای برادرم یا شخص دیگری استفاده کرد؟
- 17 آیا میتوان پیوند مو را بر روی بافتهای زخم یا جاهای زخم ناشی از پیوند مو به روش FUT انجام داد؟
- 18 آیا میتوان چندین بار از کاشت مو استفاده کرد؟
- 19 چه زمانی میتوان دومین مرحله کاشت مو را انجام داد؟
کاشت مو یک عمل جراحی است که طی آن تارهای مو از بدن بیمار استخراج شده و سپس در قسمت مدنظر کاشت میشوند. در این روش، جراح کاشت مو، فولیکولهای فعال و سالم مو را از ناحیه اهدا کننده (معمولاً قسمت پشت سر) استخراج کرده و سپس در قسمت کم پشت و بیمو برشهایی ایجاده شده و این فولیکولها را آنجا کاشته میشوند. در جراحی کاشت مو از بیهوشی موضعی استفاده میشود لذا بیمار میتواند در همان روز جراحی از بیمارستان مرخص شده و به خانه برود.
در کاشت مو از چه روشهایی استفاده میشود؟
اصولاً در کاشت مو از دو روش استفاده میشود:FUE روشی که در آن اسکار یا جای زخمی به جا نمیگذارد و FUT روشی که در آن ممکن است یک اسکار خطی در قسمت پشت سر باقی بگذارد.
در روش اف یو ای (استخراج واحد فولیکولی) فولیکولهای مو یکی یکی از محل اهدا استخراج شده و در نواحی بیموی سر کاشت میشوند. از طرفی دیگر، در کاشت مو به روش اف یو تی (پیوند واحد فولیکولی) پزشک جراح نواری از پوست دارای مو را از پشت و کنارههای سر برداشته و آن را به صدها پیوند مو ریز تقسیممیکند. اگرچه کاشت مو به روش اف یو ای جای زخم باقی نمیمانند و بیشتر افراد این روش را ترجیح میدهند اما شاید در برخی موارد استفاده از روش ترمیم مو به شیوه اف یو تی الزامی باشد. تکنیک مورد استفاده باید پس از آنالیز مو و پوست سر و با در نظر گرفتن اولویتهای بیمار تعیین شود.
پروسه کاشت مو چقدر طول میکشد؟
بسته به میزان ریزش و کم پشتی مو در محل مد نظر، عمل کاشت مو طی چند ساعت انجام میشود. متوسط زمان لازم برای کاشت مو چیزی حدود ۵ تا ۸ ساعت است. اگر ناحیه وسعت قسمت بیمو در سر زیاد باشد در این صورت ممکن است فه بیش از یک جلسه درمان برای تکمیل فرآیند کاشت مو نیاز باشد. اگر چنانچه فرد بخواهید تعداد زیادی گرفات مو در یک جلسه پیوند کند در این صورت استفاده از روش اف یو تی مناسبتر است.
کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟
قبل از اقدام به کاشت بایستی ابتدا بررسی کنید که آیا شرایط مناسب را دارید یا نه. مناسب بودن پروسه کاشت پیوند از طریق فرآیند تشخیص بررسی و تجزیه و تحلیل خواهد شد. در این مرحله، پزشک وضعیت بیمار را معاینه میکند و برخی از آزمایشهای اجباری خون را انجام میدهد تا بررسی کند که فرد از نظر پزشکی شرایط لازم برای کاشت مو را دارد یا نه. به غیر از بررسی شرایط پزشکی، عوامل دیگری نیز وجود دارد که باعث میشود فرد کاندیدای مناسبی برای کاشت مو باشد. این عوامل شامل سن، الگوی طاسی، تراکم مو در ناحیه اهدا کننده و غیره میباشد.
آیا کاشت مو دردناک است؟
شاید تعجب کنید که بشنوید عمل کاشت مو هیچگونه دردی ندارد و یا لااقل شدت درد آن بسیار کم است. عمل کاشت مو درست مانند پر کردن دندان در دندانپزشکی است. از آنجا در کاشت مو از مواد بیهوشی و بیحسی استفاده میشود لذا هیچگونه دردی احساس نخواهید کرد.
بهترین تکنیک ترمیم مو چیست؟
بهترین روش برای پیوند مو بستگی به میزان شرایط بیمار و نیاز وی دارد. عوامل مختلفی وجود دارد که در نهایی کردن روش کاشت مو نقش دارند. این عوامل شامل تراکم ناحیه اهدا کننده، درجه طاسی، بافت، انعطافپذیری پوست سر و مو، توان مالی فرد و غیره میباشد.
آیا کسی متوجه کاشت مو در من خواهد شد؟
معمولا در قسمتی از سر که تحت جراحی قرار میگیرد شاهد بروز ورم و سرخ شدن هستیم که قابل توجه هم هست. گاهی ممکن است که فرآیند بهبودی حداقل ۲ تا ۳ هفته به طول بینجامد. در طی این مدت میتوانید از کلاه استفاده کنید تا آثار ناشی از جراحی کاشت مو زیاد در دید عموم نباشد. معمولا پس از گذشت ۱۵ تا ۲۰ روز این قسمت از سر الیتام یافته و ظاهری عادی به خود میگیرد اما در طی این مو شاهد رشد هیچگونه موی جدیدی نخواهید بود.
تا چه زمانی پس از جراحی کاشت مو باید استراحت کرد؟
استراحت پس از هر نوع عمل جراحی امری ضروری است. در کاشت مو نیز باید تا چند روز بعد از عمل جراحی ترمیم مو استراحت کنید. در طی این مدت، دستورالعملهای تعیین شده توسط پزشک را رعایت کنید، داروهایتان را به موقع مصرف کنید و بگذارید که پوست سرتان بخوبی بهبود یابد. از فشار آوردن زیاد به خود خودداری کنید و حداقل به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز پس از کاشت مو از انجام فعالیتهای بدنی مانند ورزش کردن، دویدن و انجام هرگونه فعالیت جنسی دوری کنید.
آیا به دلیل جراحی کاشت مو ممکن است که فرد موهای بیشتری از دست دهد؟
زمانی که در مناطقی از سر که در آنجا مقداری از فولیکولهای مو موجود است، کاشت مو انجام میشود احتمالاً ممکن است که فرد در این قسمت دچار ریزش مو شود که به آن “ریزش مو بر اثر شوك” گفته میشود. این حالت بیشتر در مواقعی رخ میدهد که موهای این قسمت از سر ضعیف و كوچك باشند. با این حال، در بیشتر افراد بعد از عمل کاشت مو ریزش مو امری شایع است اما میزان ریزش آن بستگی به مقاومت و توان رشتههای موی فرد دارد. اگر موهای وی خیلی ضعیف باشد در این صورت ممکن است دیگر هیچوقت در این قسمت از سر رشد مو صورت نگیرد اما اگر مو قوی باشد احتمالا میتوان شاهد رشد مو بود.
آیا اسکار (جای زخم) پس از کاشت مو قابل توجه هست؟ (h2)
در کاشت مو به روش پیوند واحد فولیکولی برشهای ریز ی روی ناحیه گیرنده مو ایجاد میشود و معمولا هر نوع جای زخم ناشی از آن با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست. همچنین در کاشت مو به این روش اسکارهای به وجود آمده در ناحیه اهدا کننده (قسمت پشت سر) نیز غیرقابل توجه خواهند بود و به مرور زمان با رشد مو پنهان خواهند شد. با این حال، کاشت مو به روش اف یو تی منجر به ایجاد اسکار خطی در ناحیه اهدا کننده، از جایی که یک نوار مو استخراج میشود، میگردد.
زمان لازم برای بهبودی/ التیام پس از کاشت مو چقدر است؟
بعد از جراحی کاشت مو، بر روی سر بیمار باند مخصوصی پیچیده میشود و بیمار چند ساعت بعد آن از بیمارستان مرخص میشود. درد پس از کاشت مو بسیار اندک است و حتی به بیمار داروهای مسکن نیز داده میشود. معمولاً پس از ۲ الی ۴ روز استراحت در منزل، فرد میتواند با پوشاندن سر خود به سر کار بازگردد. اولین پانسمان پزشکی در روز پنجم انجام میشود و معمولا پس از گذشت ۸ الی ۱۰ روز فرد بهبودی خود را بطور کامل بدست میآورد.
آیا ماندگاری کاشت مو دائمی است؟
بله، نتایج حاصل از پیوند مو دائمی است زیرا فولیکولهای مو کاشته شده از نظر ژنتیکی در برابر طاسی مقاوم هستند لذا به مرور زمان و در طول حیات فرد رشد میکنند. اگر چنانچه قبل از کاشت مو مناطقی زیادی از سرتان دچار طاسی شده باشند در این صورت ممکن است حتی پس از جراحی نیز متوجه ریزش مو در نواحی مختلف سر خود شوید. در این موارد بهتر است به دنبال سایر روشهای کاشت مو در آینده باشید.
چه کسی عمل کاشت مو را انجام میدهد؟
عمل کاشت مو فقط تحت نظارت پزشک قابل انجام است. از آنجا که کاشت مو یک روش درمانی زمانبر است و شامل مراحل مختلفی از قبیل بیحسی، آمادهسازی کاشت، بازکردن کانال، کاشت و غیره دارد لذا پزشک دائماً با تکنسینهای کاشت مو در ارتباط است و در صورت لزوم در عمل کاشت مو نیز مشارکت میکند.
آیا بعد از کاشت مو جای زخم ایجاد میشود؟
از آنجا که امروزه برای کاشت مو از آخرین تکنیکهای روز دنیا استفاده میشودد لذا هیچگونه جای زخم یا اسکاری به همراه ندارد.
اهمیت استریلیزه کردن در عمل کاشت مو چیست؟
به دلیل برشهای بازی که در حین انجام عمل کاشت مو در سر بیمار ایجاد میشود لذا احتمال ابتلا به عفونت وجود دارد. بنابراین، حتما از تجهیزات مورد استفاده و استاندارد بودن و دارای مجوزهای لازم درمانگاه برای استرلیزهکردن اطمینان حاصل کنید.
آیا میتوان برای کاشت مو از موهای ریش یا ناحیه سینه استفاده کرد؟
میتوان برای کاشت مو از فولیکولهای ریش و قفسه سینه استفاده کرد اما در این شرایط ممکن است که میزان موفقیت و طبیعی بودن نتایج حاصل از کاشت مو زیاد قابل توجه نباشد.
آیا کاشت مو برای زنان هم موثر است؟
بله، زنان نیز میتوانند کاشت مو انجام دهند و از میزای آن بهرهمند شوند اما بایستی قبل از اقدام به کاشت مو، آزمایشهای هورمونی انجام دهند زیرا ممکن است که زنان به دلیل عدم تعادل هورمونی دچار ریزش مو شوند. در حقیقت، دو حالت کلی وجود دارد که در آن بیماران زن از کاشت مو خودداری میکنند: اول این که گاهی ریزش مو در زنان متوقف شده و بدون نیاز به جراحت کاشت مو بهبود مییابد و دوم در شرایطی است که یک بیماری خاص مانع از کاشت پیوند موفقیتآمیز در زن شود. در چنین شرایطی، پزشک تمام توصیهها و راهنماییهای لازم در مورد درمانهای جایگزین را به بیمار ارائه میدهد.
آیا میتوان برای پیوند مو از موهای برادرم یا شخص دیگری استفاده کرد؟
برای کاشت مو فقط باید از گرافتهای استخراج شده از سر خود بیمار باشد. کاشت فولیکولها استخراج شده از برادرتان یا هر شخص دیگری امکانپذیر نیست.
آیا میتوان پیوند مو را بر روی بافتهای زخم یا جاهای زخم ناشی از پیوند مو به روش FUT انجام داد؟
در برخی موارد میتوان کاشت مو را بر روی اسکارها و جاهای زخم ناشی از کاشت مو به روش FUT انجام داد. در چنین مواردی، پزشک باید شرایط بیمار را از روی عکس و یا مشاوره ارزیابی کند. تنها پس از انجام این ارزیابیها میتوان در مورد امکان پیوند تصمیم گرفت.
آیا میتوان چندین بار از کاشت مو استفاده کرد؟
عمل جراحی کاشت مو یک عمل قابل تکرار است و میتوان بارها از آن استفاده کرد اما برای تکرار کاشت مو نیاز به تعداد کافی فولیکول در ناحیه اهدا کننده است. جراحی دوم یا حتی سوم کاشت مو تا زمانی که پیوند کافی برای استخراج از منطقه اهدا کننده وجود داشته باشد قابل انجام است. در همین راستا، اولویت پزشک بر این اساس است که بیمار از ظاهر ناحیه اهدا کننده پس از جراحی کاشت مو رضایت و خشنودی داشته باشد.
چه زمانی میتوان دومین مرحله کاشت مو را انجام داد؟
در مواردی که از روش DHI استفاده شود به دلیل آسیب جزئی بافت میتوان همان فردای جراحی کاشت مو، دومین جلسه کاشت مو را نیز انجام داد. درعوض در مواردی که از روشهای FUE برای کاشت مو استفاده شود، پزشک تصمیم میگیرد که آیا انجام دومین جلسه کاشت مو با فاصله یک روز از اولین جلسه امکانپذیر است یا حداقل بیمار باید ۸ ماه برای انجام دوباره کاشت مو صبر کند.