فهرست مطالب
پروتز باسن یکی از روشهای متداول جهت افزایش حجم باسن میباشد. این روش برای افرادی مناسب است که از ظاهر باسن خود ناراضی هستند و تمایل به داشتن باسنی بزرگتر دارند. همانطور که از پروتز سینه جهت افزایش سایز سینه استفاده میشود، پروتز باسن به منظور افزایش حجم و بهبود ظاهری و زاویهدار شدن باسن استفاده میشود. انجام جراحی پروتز سینه تنها 2 ساعت طول میکشد و یک روش درمان سرپایی محسوب میشود. دوره بهبودی پس از جراحی 1 تا 2 هفته طول میکشد.
ایجاد شدن درد و ورم پس از جراحی پروتز باسن طبیعی میباشد و پس از 2 تا 3 هفته بهبود پیدا میکند. جراحی در قسمت بین برآمدگیهای کفل انجام میشود.
کاندیدای مناسب برای جراحی پروتز باسن
افرادی که از ظاهر باسن خود ناراضی هستند و تمایل به داشتن باسنی بزرگتر دارند میتوانند از پروتز باسن استفاده کنند. این روش هم برای مردان و هم برای زنانی که خواهان افزایش اعتماد به نفس هستند مناسب است. افراد بزرگسالی که از سلامت جسمانی و روانی برخوردار باشند و تمایل به افزایش حجم در قسمت باسن داشته باشند، کاندیدای مناسبی برای استفاده از پروتز باسن هستند.
انتخاب روش مناسب جهت افزایش حجم باسن
پس از تصمیمگیری جهت انتخاب روش مناسب پروتز باسن، بایستی با جراح باتجربه و ماهر در این زمینه مشورت کنید و از مراجعه به جراح بیتجربه خودداری کنید.
افراد لاغری که چربی کمتری در بدن خود دارند کاندیدای مناسبی برای پروتز باسن محسوب میشوند. در حالی که افراد دارای چربی بیشتر بهتر است از روش تزریق چربی استفاده کنند. در جلسه مشاوره، جراح بهترین روش جهت افزایش حجم باسن را تعیین میکند. بسته به روش مورد استفاده توسط جراح، زمان بهبودی متغیر میباشد.
روش انجام جراحی پروتز باسن
پروتز مورد استفاده جهت افزایش حجم باسن از جنس الاستومر میباشد. پروتزی که برای باسن استفاده میشود بایستی در برابر فشار ناشی از نشستن مقاوم باشد و به همین جهت متراکمتر از پروتز مورد استفاده در جراحی پروتز سینه است. روش انجام جراحی پروتز باسن به شرح زیر میباشد :
- در ابتدا از بیحسی عمومی جهت کاهش درد استفاده میشود.
- جراح برشهایی در قسمت چین زیر باسن ایجاد میکند. امکان دارد این برشهای به صورت افقی در قسمت بالای باسن ایجاد شوند. این برشهای باعث میشوند که جراح بتواند بدون ایجاد جای زخم قابل توجه پروتزها را در قسمت مورد نظر قرار دهد.
- پس از ایجاد برشها، یک پاکت (فضای کیسهمانند) جهت نگه داشتن پروتز در بدن ایجاد میشود.
- پروتز در قسمت مورد نظر در باسن قرار داده میشود. جهت دستیابی به ظاهر زیبا و طبیعی، معمولاً پروتز در قسمت زیر عضله سرینی (گلوتئال) قرار داده میشود.
- پس از قرار دادن پروتز، جراح به کمک بخیه شکافها را میبندد.
مراقبت بعد از پروتز باسن
بعد از جراحی پروتز باسن، توصیه میشود که متقاضی حدود یک هفته از رفتن به محل کار خودداری کند. در طول فرآیند بهبود، استفاده از گان فشردهساز میتواند مفید باشد و به کاهش ورم و بهبود بافتها کمک کند. عوارض جانبی شایع جراحی پروتز باسن شامل ورم، کبودی و قرمزی است. درد پس از جراحی نیز معمولی است. پس از جراحی، بهتر است متقاضی حداقل 24 ساعت استراحت کند و سپس برای حداقل یک هفته از نشستن مستقیم بر روی پروتز و خوابیدن به پشت بدن خودداری کند. پزشک ممکن است توصیه کند تا زمان بهبودی از بالش نرم در قسمت پروتز استفاده شود. بیشتر افراد پس از حدود یک هفته به محل کار باز میگردند، اما اگر فعالیتهای سنگین انجام شود یا برای مدت طولانی در محل کار نشسته شود، نیاز به زمان بیشتری برای بهبودی وجود دارد.
خودداری از نشستن پس از جراحی پروتز باسن
پس از جراحی پروتز به هیچ عنوان نباید وزن یا فشار بر باسن وارد شود. از نشستن بر روی باسن بایستی خودداری شود. در صورتی که فرد تمایل به نشستن داشته باشد، فشار به جای باسن باید بر روی رانها یا شکم وارد شود. در غیر این صورت امکان دارد به بافت چربی یا پروتز آسیب وارد شود.
در مدت چند هفته پس از جراحی پروتز، در هنگام استراحت فرد باید بر روی شکم یا به پهلو بخوابد. پس از رفع درد و ورم، نشستن برای فرد مشکلی ایجاد نمیکند. برای مدت چند ماه پس از بهبودی، بایستی از بالش نرم جهت کاهش فشار وارد بر باسن استفاده شود.
تغییر در برنامه فعالیتهای روزانه
در زمان بهبودی بایستی از انجام فعالیتهای سنگین و همچنین رابطه جنسی خودداری کنید.
از کشیدگی عضلات باسن اجتناب کنید و در زمان خم کردن بدن نیز بایستی مراقب باشید تا به باسن فشاری وارد نشود.
توقف در بین فعالیتهای روزمره باعث میشود تا بسیاری از افراد جهت کاهش زمان بهبودی و همچنین کاهش هزینهها، همراه با پروتز باسن از جراحی پلاستیک نیز استفاده کنند.
پس از حدود 6 هفته میتوانید فعالیتهای روزمره را ادامه دهید. انجام ورزشهای سبکی مانند پیادهروی یا یوگا زیر نظر پزشک آسیبی به باسن وارد نمیکند. پیش از آغاز هرگونه فعالیت بدنی با پزشک مشورت کنید.
افزایش وزن پس از جراحی پروتز باسن
افزایش وزن پس از جراحی پروتز باسن میتواند بر نتیجه جراحی تأثیر منفی بگذارد.
چربی ناشی از افزایش وزن ابتدا در باسن تجمع پیدا میکند. در نتیجه امکان دارد شکل و اندازه باسن تغییر کند. به همین جهت رعایت رژیم غذایی سالم و حفظ تناسب اندام در دوران بهبودی اهمیت بسیاری دارد.
در صورتی که قادر به انجام فعالیتهای روزمره هستید، میتوانید تمارین ورزشی را آغاز کنید. بهتر است در ابتدا ورزشهای سبک را انجام داده و سپس شدت تمارین را افزایش دهید.
مراقبت بعد از پروتز باسن طبق دستورات پزشک
پس از جراحی طبق دستور پزشک بایستی از گن فشردهساز استفاده کنید. پزشک از نوار مخصوص و پانسمان برای حفظ باسن در وضعیت مناسب، کاهش ورم و بهبود پوست استفاده میکند.
در صورتی که از ناحیه جراحی مراقبت نشود، به ندرت امکان دارد که عفونت ایجاد شود. ناحیه جراحی بایستی طبق دستور پزشک تمیز و ضد عفونی شود. بروز هر گونه تغییرات جسمانی، تب یا تراوش از محل برش جراحی را به پزشک گزارش دهید.
جهت اطمینان از روند بهبود به طور منظم جهت معاینه به پزشک مراجعه کنید.
اقدامات مراقبتی بعد از جراحی پروتز باسن
جهت افزایش سرعت روند بهبود بایستی به اندازه کافی آب نوشیده و استراحت کنید. در مدت چند هفته اول پس از پروتز باسن بایستی از رانندگی خودداری کنید. به اندازه کافی استراحت کنید و چنانچه شغل شما مستلزم نشستن روی صندلی برای مدت زمانی طولانی است، برای مدتی از رفتن به محل کار خودداری کنید.
در صورت درد شدید میتوانید از داروی تایلنول استفاده کنید. امکان دارد پزشک برای شما داروی نرمکننده مدفوع تجویز کند. مصرف غذاهای حاوی فیبر زیاد در رژیم غذای جهت جلوگیری از یبوست اهمیت زیادی دارد. مواد غذایی حاوی فیبر زیاد شامل سیب، سیبزمینی شیرین، غلات کامل و حبوبات میباشند.
امکان دارد پزشک استفاده از ماساژ تخلیه لنف را توصیه کند. این نوع ماساژ باعث خروج مواد زائد و افزایش سرعت بهبودی میشود.
عوارض ایجاد شده پس از پروتز باسن
عوارض ناشی از جراحی پروتز باسن شامل واکنش به داروهای بیحسی، عفونت و تجمع مایع زیر پوست میباشند. به ندرت امکان دارد که در حین جراحی به اعصاب آسیب وارد شود. آسیبدیدگی اعصاب منجر به تغییر یا از دست رفتن حس در پوست میشود. عوارض دیگر ناشی از جراحی پروتز باسن شامل ایجاد جای زخم، عدم تقارن در باسن، جابهجا شدن پروتز در بدن یا برآمدگی قابل مشاهده پروتز میباشند. اگرچه پروتزها بسیار محکم و بادوام هستند، امکان پاره شدن پروتز وجود دارد؛ در این صورت بایستی پروتز را بوسیله جراحی مجدد جایگزین کرد.
هزینه جراحی پروتز باسن
بسته به جراح و جزئیات جراحی، هزینه جراحی پروتز باسن متغیر میباشد. هزینه این روش درمانی با توجه به مواد بیحسی، مرکز جراحی، آزمایشهای پزشکی و داروهای مورد نیاز تعیین میشود.