فهرست مطالب
بسیاری از آقایان درآمدن موهای ریش و داشتن ریشی پرپشت و مردانه را امری بدیهی تصور میکنند، اما برخی آقایان به دلیل مشکلات ژنتیک یا عدم تعادل هورمونی نمیتوانند به طور طبیعی ریش، سبیل یا حتی خط ریشی خوشفرم و رضایتبخش داشته باشند. اگر شما هم جزء دسته دوم هستید، نیازی نیست که نگران باشید، چرا که به کمک روش کاشت مو میتوانید ریش دلخواهتان را خلق کنید. متخصص میتواند موهای پشت سر را که پرپشتتر است به نقاط خاصی از صورت پیوند بزند. کاشت ریش تقریباً مانند کاشت موی سر است. کاشت ریش به روش استخراج واحد فولیکولی (FUE) انجام میشود. این روش هیچ جای زخمی را روی سر و صورت باقی نمیگذارد و نتایج آن نیز دائمی است. نیازی نیست که عمل کاشت ریش را بارها و بارها انجام بدهید، کافی است یک بار عمل کاشت ریش طبیعی را انجام بدهید و تا پایان عمر از نتایج آن برخوردار شوید.
مشاوره
قبل از هر کاری لازم است که جلسه مشاوره مفصلی برگزار شود تا متخصص کاملاً متوجه خواسته بیمار بشود. مشکلات زیر را میتوان با انجام دادن جراحی کاشت موی صورت برطرف کرد:
- ریش کمپشت یا لکه لکه
- خط ریش کمپشت
- کمپشت بودن سبیل
- ابروهای نازک و زنانه
پزشک ناحیههای اهدا را در جلسه مشاوره بررسی میکند تا میزان فولیکولهای موجود را تعیین کند و طرح درمان جراحی را با توجه به این بررسیها برای رسیدن به اهداف بیمار تهیه کند. همچنین محدودیتهای جراحی نیز در جلسه مشاوره مطرح میشود تا بیمار با انتظاری واقعبینانه و منطقی برای انجام جراحی آماده شود.
بررسی پرونده پزشکی بیمار و توصیههای مربوط به مراقبت قبل از کاشت ریش
پیش از جراحی کاشت ریش، پزشک در ابتدا وضعیت سلامت کلی بیمار را مورد بررسی قرار میدهد و آزمونهایی مانند بررسی آسم و فشار خون بالا را انجام میدهد. این بررسیها هرچند مانعی برای انجام جراحی کاشت ریش نیستند، اما ضروری است که پزشک از هرگونه عارضه موجود در بیمار آگاهی داشته باشد.
در مرحله قبل از جراحی کاشت ریش، تنها چند توصیه ساده باید رعایت شود. از بیماران که قصد انجام جراحی کاشت ریش دارند، خواسته میشود که مصرف داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ادویل را قبل از جراحی متوقف کنند، زیرا این داروها خطر خونریزی را افزایش میدهند و فرآیند “گرفتن” پیوند را دشوار میسازند. همچنین، از بیماران خواسته میشود که از مصرف مکملهایی مانند اکیناسه (سرخارگل)، جینکو بیلوبا، سیر و ویتامین E خودداری کنند. پزشک تمامی این دستورات را قبل از جراحی در اختیار بیماران قرار میدهد تا آنها بتوانند خودشان را برای انجام عمل به طور کامل آماده کنند.
کاشت موی ریش چگونه انجام میشود؟
عمل کاشت ریش اغلب در کمتر از یک روز به پایان میرسد. این عمل جراحی سطحی است و با استفاده از بیحسی موضعی انجام میشود. برای حصول به نتیجهای طبیعی و مطلوب، متخصص کاشت ریش از روش استخراج واحد فولیکولی (FUE) استفاده میکند. در این روش، به طور متفاوت از روش کاشت واحد فولیکولی که در آن باریکه مو از منطقه اهدا کننده جدا میشود و واحدهای فولیکولی زیر میکروسکوپ جدا میشوند، متخصص در روش FUE از ابتدا هر واحد فولیکولی را با استفاده از ابزاری نازک و حساس از منطقه اهدا کننده جدا میکند تا دقت عمل بیشتر شود. زخمهای ناحیه اهدا به روش تریکوفیتیک (Trichophytic) بسته میشود تا احتمال باقیماندن جای زخم پس از عمل کاشت ریش به حداقل برسد.
مراقبت های بعد از کاشت ریش
پس از اتمام جراحی کاشت ریش لازم است که توصیههای متخصص درباره مراقبتهای بعد از عمل را به دقت رعایت کنید تا هم فرآیند التیام به خوبی انجام شود و هم به بهترین نتیجه ممکن برسید. توصیههای متداول مربوط به مراقبت بعد از کاشت ریش به شرح زیر است:
سیگار نکشید
سیگار کشیدن جریان خون را در ناحیه ریش کاهش میدهد و باعث منقبض شدن رگهای خونی میشود. در نتیجه رشد موهای ریش ضعیف میشود.
آب بنوشید
آب نقش مهمی در فرآیند ترمیم بدن دارد و بدن برای التیام دادن خود به شدت به آب متکی است. وجود آب برای دفع مواد زائد و انتقال مواد مغذی از یک بخش به بخش دیگر حیاتی است. برای این که زخمها به سرعت التیام بیابد، لازم است که بخش آسیب دیده مواد مغذی را از بخشهای مختلف دریافت کند. بنابراین لازم است که هر روز حداقل 8 لیوان آب بنوشید.
ماساژ دادن را یک هفته بعد از کاشت ریش فراموش نکنید
وقتی یک هفته از عمل کاشت ریش گذشت، ناحیه ریش را مرتب ماساژ بدهید تا به رویش مجدد موهای آن کمک کنید. ماساژ دادن فرآیند رویش مجدد موها و بهبود زخمها را تسریع میکند و باعث ریختن پوستهها و رویههای زخم میشود.
اگر میتوانید دو هفته استراحت کنید
فعالیتهایتان را به مدت دو هفته به حداقل برسانید. سعی کنید ورزشهای سنگین و هر کاری که نیاز به تقلای شدید داشته باشد، انجام ندهید. باشگاه رفتن، سونا، شنا، دویدن و ورزشهای دیگر را به مدت دو هفته کنار بگذارید. استراحت کردن فرآیند التیام را تسریع میکند.
به مدت یک هفته به جز موقع شستشو اصلاً به ناحیه کاشت ریش دست نزنید
تا یک هفته بعد از کاشت ریش اصلاً به ناحیه کاشت مو دست نزنید تا دچار عفونت نشوید. فقط هنگام شستشو اجازه دارید که ناحیه کاشت مو را لمس کنید.
به مدت سه ماه از قیچی استفاده کنید
تا سه ماه بعد از کاشت ریش از تیغ برای اصلاح استفاده نکنید، چون تیغ و ماشین اصلاح ناحیه کاشت ریش را تحریک میکند و حتی ممکن است به فولیکولهای کاشته شده آسیب بزند. اگر لازم است ریشتان را کوتاه کنید، تا زمان التیام یافتن کامل زخمها از قیچی به جای تیغ استفاده کنید.
سوالات متداول
نتیجه کاشت ریش چه زمانی دیده می شود؟
وقتی برای مشاوره کاشت ریش به یک پزشک ماهر مراجعه میکنید، ایشان تمام جنبهها را در نظر میگیرند تا تعیین کنند که از چه روشی میتوانید به طبیعیترین نتیجه ممکن برسید. متخصص تمام برشها را در نهایت دقت ایجاد میکند و موها را با در نظر گرفتن زاویه، جهت و تراکم رشد موی ریش پیوند میزند. بخشی از موهای کاشته شده دو تا سه هفته بعد از کاشت ریش میریزد، البته جایی برای نگرانی نیست، چون وقتی بدن فرصت کافی برای بازسازی فولیکولها و پشت سر گذاشتن شوک ناشی از کاشت مو پیدا کند، این موها ظرف سه تا چهار ماه دوباره برای همیشه رشد میکند. نتایج تمام بیماران یکسان نیست، اما اکثر بیماران معمولاً از نتایج کاشت ریش رضایت دارند. ممکن است پوشش کامل و صددرصدی از عمل کاشت ریش به دست نیاید، اما کاشت ریش بسیاری از لکههای پراکنده و بدون مو را از بین میبرد.
مزایای کاشت ریش چیست؟
کاشت ریش مزایای متعددی دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش اعتماد به نفس: داشتن ریش، سبیل یا خط ریشی پرپشت و مردانه میتواند تاثیر چشمگیری بر اعتماد به نفس آقایان داشته باشد. اگر در دوران بلوغ از نعمت داشتن ریشی جذاب و مردانه برخورد نشدهاید، دلیلی ندارد که ریش لکه لکه و کم پشت را تا پایان عمر تحمل کنید. روشهای متعددی برای کاشت موی ریش وجود دارد که به کمک آنها میتوانید حالت مردانهتری به صورتتان ببخشید.
- کاشت مو فقط برای خلق ریش پرفسوری نیست: احتمالاً وقتی درباره کاشت موی صورت میشنوید، بلافاصله به یاد یک ریش پرپشت یا ریش پرفسوری میافتید. اما واقعیت این است که عمل کاشت موی صورت برای کاشت سبیل، ابرو و خط ریش نیز کاربرد دارد.
- دوران بهبود بسیار کوتاه: درست است که روز عمل کاشت ریش باید از محل کارتان مرخصی بگیرید، اما خوشبختانه نیازی نیست که این مرخصی چندان طولانی باشد. برشهای کاشت مو بسیار کوچک و تقریباً بدون درد است. فقط ممکن است که ناحیه درمان تا چند روز کمی قرمز و متورم بشود.
برای انجام عمل کاشت ریش باید چند روز مرخصی بگیرم؟
فردای روز عمل میتوانید با ریش جدیدتان در محل کار حاضر شوید، هرچند صورتتان کمی سرخ خواهد بود. البته موهای کاشته شده طی فرآیندی طبیعی دو تا چهار هفته بعد از کاشت میریزد. نگران نشوید، چون فولیکولها کاملاً سالمند و موهای جدید ظرف چند ماه دوباره رشد خواهد کرد و تا پایان عمر دقیقاً مانند بقیه موهای صورت خواهند بود.
عوارض بعد از کاشت ریش چیست؟
کاشت ریش نیز مانند هر عمل دیگری با عوارض جانبی همراه است، اما این عوارض معمولاً جدی نیست و ظرف مدت کوتاهی برطرف میشود. ممکن است بعد از کاشت ریش با عوارضی مانند ورم، کبودی جزئی، قرمزی، موی درون روییده و حساسیت در ناحیه اهدا مواجه شوید.
همچنین رویههای زخم کوچکی نیز در ناحیه اهدا ایجاد میشود که اصلاً نگران کننده نیست. اما اگر این رویهها بعد از گذشت یک هفته خودبه خود نریخت، بهتر است به پزشک معالجتان مراجعه کنید. اکثر پزشکان توصیه میکنند که صورت را تا زمان نریختن پوستهها و رویههای زخم نشویید. پس از این مدت پزشک آنتی بیوتیک یا پماد آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت در ناحیه اهدا تجویز میکند.
دوران نقاهت بعد از کاشت ریش معمولاً بدون مشکل طی میشود و بیماران معمولاً دردی بسیار خفیف را در این مرحله تجربه میکنند یا اصلاً دردی حس نمیکنند. نشانههای مشخص انجام دادن عمل کاشت ریش بعد از گذشت یک هفته محو میشود و پس از یک هفته تا ده روز میتوانید طبق معمول اصلاح کنید.
موهای کاشته شده دو یا سه هفته بعد از کاشت ریش میریزد. شاید این موضوع در ابتدا عجیب به نظرتان برسد، اما هیچ جایی برای نگرانی نیست، چون ریزش مو بخشی عادی از فرآیند کاشت مو است و تمام موهای ریخته شده ظرف سه ماه دوباره رشد خواهد کرد.