کاشت مو تنها زمانی باید مد نظر قرار گیرد که ریزش موی بیمار تثبیت شده و دیگر ادامه ندارد. ریزش مو میتواند به خودی خود با بالا رفتن سن و یا با مصرف داروهای ماینوکسیدل یا فیناستراید، تثبیت شود. به عنوان یک قانون کلی، بیماران تنها در صورتی میتوانند برای کاشت مو اقدام کنند که حداقل سی سال سن داشته باشند. برای افراد زیر 30 سال باید ابتدا روشهای دارودرمانی برای درمان یا تثبیت ریزش مو استفاده شود.
در صورتی که دچار ریزش شدید مو شدهاید، در هر سنی که هستید، باید برای مشاوره در مورد کاشت مو به یک پزشک متخصص مشاوره کنید تا بهترین روش درمان و مناسب ترین زمان آن را به شما بگوید.
فهرست مطالب
ریزش مو در سنین جوانی
ریزش مو در سنین جوانی علل مختلفی میتواند داشته باشد. ریزش مو در مردان اغلب ناشی از دیهیدروتستوسترون است که منجر به نوعی طاسی به نام آلوپسی آندروژنیک میشود. مسائلی مانند استرس، این نوع ریزش مو را تشدید میکند. جالب است بدانید که این نوع ریزش مو در حدود 50 درصد از مردان وجود دارد و بنابراین امری بسیار شایع است. سن شروع این نوع از ریزش مو میتواند هر زمانی بین پایان دوران نوجوانی تا سنین میانسالی باشد.
البته نازک شدن و ریزش موها با بالا رفتن سن، امری عادی است. اما برخی افراد این علائم را به طور شدیدتری دارند. بسیار مهم است که در زمانی که متوجه ریزش موی خود شدید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا وضعیت شما را با دارو تحت کنترل بگیرد.
چگونه از ریزش مو در جوانی پیشگیری کنیم؟
کاملا مشخص است که ریزش مو در سنین جوانی میتواند تاثیری منفی بر روی اعتماد به نفس شخص بگذارد و موجب نگرانی و استرس شود. خوشبختانه روشهایی برای پیشگیری و درمان ریزش مو وجود دارند. در صورتی که سن شما کمتر از سی سال است، باید از روشهای درمانی غیر جراحی مانند استفاده از محلول ماینوکسیدل یا فیناستراید، استفاده کنید. ممکن است پزشک متخصص این داروها را تجویز کند تا روند ریزش موی شما را تا زمانی که برای عمل کاشت مو آماده میشوید آهستهتر کند.
در صورتی که روشهای غیر جراحی برای شما موثر نبود، میتوانید روشهای جراحی را مد نظر قرار دهید. انجام جراحی کاشت مو ممکن است به نظر ترسناک بیاید، اما می توانید با مشاوره با متخصص جراح مو کاملا با این پروسه آشنا شوید و تصمیم درستی بگیرید. مدت زمان ریکاوری پس از کاشت مو معمولا بین 1 تا 2 هفته است و پزشکتان در هر مرحله کاملا همراه شماست و شما را تحت نظر دارد تا مطمئن شود پروسه ریکاوری را با موفقیت پشت سر میگذارید.
جلسه کاشت مو چگونه انجام می شود؟
محبوبیت عمل کاشت مو روز به روز در حال افزایش است. با ابداع روشهای جدید کاشت مو مانند FUE و FUT و موفقیت بالای آنها، هر روز افراد بیشتری برای کاشت مو اقدام میکنند. روشهای FUE و FUT برای کسانی مناسب است که دچار ریزش مو نوع آندروژنیک شدهاند که شایعترین علت ریزش مو در مردان و زنان است.
- روش FUE روشی تقریبا زمان بر است چرا که در این روش جراح با تک به تک فولیکولهای مو سر و کار دارد و آنها را استخراج میکند. برای برطرف کردن این مشکل البته دستگاههایی برای برداشتن اتوماتیک فولیکولهای مو ابداع شدهاند که روند کاشت مو را بسیار سرعت میدهند. امروزه انجام روش FUE با کمک دستگاه اتوماتیک استخراج فولیکول مو روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا میکند چرا که نسبت به گذشته در وقت صرفه جویی بیشتری میشود و انتخاب فولیکولهای مو دقیقتر است و می تواند نتایج ان موفقیت بالاتری داشته باشد. این روش ارزانتر نیز هست چرا که کار جراح در آن کمتر است.
- با این حال FUE نسبت به دیگر روشهای کاشت مو مزایایی دارد. از آنجایی که در این روش فولیکولهای مو تک به تک استخراج میشوند، نیازی به ایجاد برش در پشت سر (مانند روش FUT) نیست. در روش FUT یک نوار باریک پوستی از پشت سر برداشته میشود و جای زخم آن به جا میماند و شخص بعدا باید حتما موهای خود را حداقل یک اینچ بلند نگه دارد تا این جای زخم را بپوشاند. به همین دلیل FUT از FUE ارزانتر است.
عمل کاشت مو توسط تکنسینهایی انجام میشود که همگی تحت نظر یک جراح متخصص هستند. زمانی که عمل کاشت مو انجام شد، یک هفته زمان میبرد تا بتوان بخیه را کشید. ده روز نیز طول می کشد تا گرافتهای کاشته شده در جای خود مستحکم شوند. در کمتر از یک ماه، دیگر مشخص نیست که شما عمل کاشت مو انجام دادهاید اما این زمان بسته به نوع پوست و نحوه واکنش بدن شما، ممکن است کمی طولانیتر باشد.
برای دیدن اولین نتایج کاشت مو باید بیماران حداقل 3 تا 4 هفته صبر کنند. رسیدن به نتایج کامل نیز یک سال زمان میبرد. بعد از کاشت مو از بیماران خواسته میشود که از خوردن کافئین، الکل و برخی داروهای خاص خودداری کنند. همچنین برای کمک به رشد موها، برخی داروها تجویز میشوند. بعضی از این داروها حتی ممکن است چندین ماه قبل از کاشت مو تجویز شوند.
در چه سنی می توانید عمل کاشت مو را انجام دهید؟
معمولا توصیه میشود که برای کاشت مو حداقل تا سن سی سالگی صبر کنید اما ممکن است پزشک تحت شرایط خاصی، برای برخی بیماران استثنا قائل شود. نکته مهم این است که افرادی که میخواهند کاشت مو انجام دهند باید روند ریزش موی آنها متوقف باشد و در زمان جراحی همچنان ریزش مو نداشته باشند. در روش کاشت مو، فولیکولهای استخراج شده در نواحی کاشت میشوند که دچار طاسی شده یا موهای آن خیلی کم پشت شده است. اگر روند ریزش مو در بیمار همچنان ادامه داشته باشد، ممکن است گرافتهای کاشته شده نیز دچار ریزش شوند.
معمولا تا شخص به سن سی سالگی برسد، روند ریزش موی او کند شده و بیشتر قابل پیشبینی است و به همین خاطر است که داشتن حداقل این سن برای کاشت مو توصیه میشود.
توجه داشته باشید که تغییرات ناشی از کاشت مو همیشگی هستند و بنابراین شما باید قبل از انجام این عمل به همه جنبههای آن به خوبی فکر کرده باشید و تصمیم شما قاطعانه باشد.
بهترین سن برای کاشت مو چه سنی است؟
هیچ جواب کاملا درست یا کاملا غلطی برای این سوال وجود ندارد چرا که پاسخ آن برای هر بیماری کاملا متفاوت است. شرایط شما ممکن است با دیگران فرق کند و بتوانید جراحی کاشت مو را زودتر انجام دهید یا برعکس ممکن است لازم باشد بیشتر از دیگران صبر کنید.
برای آن که الگوی ریزش موی شما ارزیابی و تشخیص داده شود باید حداقل تا سن سی سالگی صبر کنید. تا آن زمان شما میتوانید از روشهای غیر جراحی برای درمان ریزش مو و پیشگیری ار ریزش موهای بیشتر، استفاده کنید.
چه میشود اگر کاشت مو را بیش از حد، زود انجام دهید؟
ممکن است برای انجام عمل کاشت مو عجله داشته باشید و بخواهید هرچه زودتر آن را انجام دهید اما در نظر داشته باشید که این کار با خطراتی همراه است. برای مثال، چون هنوز الگوی ریزش موی شما کاملا مشخص نشده است، ممکن است در آینده دوباره نقاطی از سر شما کمپشت یا دچار طاسی شود. این اتفاق بدین خاطر است که جراح در ان زمان درست نمی دانسته قرار است دقیقا چه نواحی دچار ریزش موی بیشتر شوند. به همین خاطر ممکن است در آینده نیاز به تکرار عمل کاشت مو داشته باشید تا مجددا نواحی کم پشت را پوشش دهید.
اگر در سنین کم دچار ریزش مو شدهاید و این امر بر روی اعتماد به نفس و کیفیت زندگی شما تاثیر گذاشته است، توصیه میشود حتما با یک متخصص پوست و مو مشورت کنید و در مورد روشهای غیرجراحی برای درمان ریزش مو از او راهنمایی بگیرید.
آیا هیچ زمان برای انجام کاشت مو دیر است؟
بسیار مهم است که تشخیص داده شود، بهترین و مناسبترین زمان برای کاشت مو (برای شما) چه زمانی است. اگر عمل کاشت مو را بیش از حد به تعویق بیندازید برای مثال از سنین چهل سالگی عبور کنید و به پنجاه سالگی نزدیک شوید، احتمال آن هست که عمل کاشت مو چندان برای شما موفقیت آمیز نباشد یا شانس موفقیت ان بسیار کاهش پیدا کند. در برخی موارد، در این سنین، ریزش مو بیش از حد شدید بوده و دیگر امکان کاشت مو وجود نداشته باشد.
برخی سوال میکنند که آیا میتوانند از فولیکولهای موی اهدایی از افراد دیگر استفاده کنند یا خیر. متاسفانه جواب منفی است و بدن شما هر ساختار DNA غیر خودش را رد میکند. اگر میخواهید به نتایج بهینه و موفقیت آمیز از کاشت موی خود برسید بسیار مهم است که این عمل را در زمان درست انجام دهید. به همین منظور توصیه میشود با یک متخصص پوست و مو که در زمینه کاشت مو تجربه بالایی دارد، حتما مشورت کنید.