آکنه می‌تواند یک اثر ماندگار از حضور خود به شکل اسکار (جای زخم) بر روی پوست شما بگذارد. با اینکه این برجستگی‌ها و تو رفتگی‌ها هیچ اثر جدی بر سلامتی ندارند اما می‌توانند به اعتماد به نفس شما آسیب برساند. خوشبختانه، درمان‌هایی در دسترس است که باعث می‌شوند جای جوش کمتر دیده شود.

درمان‌های جاش جوش بی‌خطر و مؤثر زیادی برای به حداقل رساندن ظاهر آن‌ها وجود دارد. “این روش‌های درمانی شامل فیلرهای پوستی، لایه برداری شیمیایی، جراحی جزئی پوست و لیزر برای اسکار جوش است.” یک متخصص پوست می‌تواند این درمان را در مطب خود انجام دهد. اما قبل از شروع درمان، ابتدا باید جوش‌های خود را درمان کنید. هرچه جوش بدتر شود، احتمال ایجاد اسکار بیشتر می‌شود. جای جوش ناشی از التهاب هستند، بنابراین بهتر است کاری نکنید که التهاب افزایش یابد. به این معنا که جوش‌های خود را نکنید و فشار ندهید زیرا این امر خطر ایجاد زخم را افزایش می‌دهد. هنگامی که آکنه شما درمان شد، می‌توانید تصمیم بگیرید که درمورد زخم‌های بجا مانده از آن چه باید بکنید.

آکنه چیست؟ 


آکنه معمولاً در صورت، گردن، قفسه سینه، کمر و شانه‌ها ظاهر می‌شود. آکنه هنگامی ایجاد می‌شود که منافذی در پوست ما با سلول‌های مرده پوست و سبوم، روغنی که به مرطوب نگه داشتن پوست کمک می‌کند، بسته شود. بعضی اوقات باکتری‌هایی که در پوست ما زندگی می‌کنند نیز می‌توانند درون منافذ مسدود شده قرار بگیرند و باعث التهاب شوند. ضایعات التهابی آکنه می‌تواند منجر به زخم دائمی شود.

زخم‌های آکنه هنگام آسیب دیدن بافت پوست ایجاد می‌شوند. با اینکه این برآمدگی‌ها و تورفتگی‌ها هیچ تاثیری بر سلامتی ندارند اما می‌توانند باعث مشکلات روحی شوند و به اعتماد به نفس شما آسیب برسانند. به همین دلیل درمان همیشه گزینه مناسبی است.

علائم آکنه 


شخصی که آکنه دارد می‌تواند هر یک از این جوش‌ها را داشته باشد:

  • سرسیاه
  • سر سفید
  • پاپول (برجستگی‌های کوچک و قرمز)
  • پاسچول (جوش‌های اوی چرک در نوک آن‌ها)
  • کیست
  • ندول

انواع جای جوش 


انواع جای جوش

برخی از اسکارهای آکنه دائمی هستند و برخی با گذشت زمان از بین می‌روند. جای جوش ممکن است به اشکال زیر باشد:

  • ماکول‌ها. این‌ها لکه‌های مسطح و قرمز رنگی هستند که یک بار جوش در آن واقع شده بود. آن‌ها می‌توانند چند هفته بمانند و سپس خود به خود محو شوند.
  • تغییر رنگ پوست. بعضی اوقات جای جوش بهبود یافته پوست‌های رنگی ایجاد می‌کند که به آن رنگدانه‌های پوستی بعد از التهاب نیز گفته می‌شود. تغییر رنگ پوست می‌تواند ماه‌ها پس از بهبودی جوش قابل مشاهده باشد.
  • جای زخم بافت. برخی از انواع آکنه می‌توانند جای زخم‌هایی را به وجود بیاورند که به بزرگی یه توده بزرگ بافت است. این زخم‌های آکنه ممکن است کلوئید یا زخم هایپرتروفیک نامیده شوند و در اثر تولید بیش از حد کلاژن در پوست شما ایجاد می‌شوند.
  • از دست دادن بافت. شایع‌تر از جای زخم بافتی است که در بالا اشاره شد و در اثر از بین رفتن بافت ایجاد می‌شود. به این زخم‌های آکنه اسکارهای آیس – پیک، اسکارهای فیبروز تورفته، اسکارهای نرم، ماکول‌های آتروفیک یا آتروفی ماکولا فولیکول گفته می‌شوند. این اسکارها به صورت حفره یا چاله‌های در پوست به نظر می‌رسند.
  سابسیژن برای درمان جای جوش و آکنه: مزایا، مراحل و هزینه

راه‌های رفع جای جوش 


درمان ایمن و مؤثر برای جای جوش با مشورت با یک متخصص پوست شروع می‌شود. گزینه‌های زیادی برای درمان جای جوش وجود دارد اما انتخاب روشی که بر اساس نوع پوست، وضعیت و سن شما باشد، امن‌تر و موثرتر خواهد بود.

بسیاری از افراد می‌توانند آکنه‌های خفیف خود را با داروهای بدون نسخه درمان کنند. اگر نگران عوارض جانبی این داروها هستید با پزشک خود مشورت کنید. هر چیزی که التهاب را کاهش دهد می‌تواند به روند بهبودی کمک کند.

اگر داروهای بدون نسخه برای شما موثر نبودند و آکنه زیادی دارید، متخصص پوست می‌تواند داروهای قوی‌تری برای شما تجویز کند و در مورد سایر روش‌های درمانی برای جلوگیری یا کاهش جای جوش صحبت کند. بیشتر اسکارها با روش‌های درمانی مدرن قابل بهبود هستند. این روش‌های درمانی می‌توانند شامل جراحی ترمیمی و خارج کردن، لیزر درمانی، تزریق داخل ضایعه و کرم‌های موضعی باشند. برای بسیاری از بیماران، یک روش ترکیبی موثر واقع می‌شود

داروهای بدون نسخه 

داروهای بدون نسخه شامل بنزوئیل پراکسید و اسید سالیسیلیک هستند. این داروها رایج‌ترین داروهای رفع جای جوش هستند که به صورت لوسیون، ژل، صابون یا پد پاک کننده وجود دارند. این محصولات باکتری‌ها را از بین می‌برند و چربی اضافه پوست را می‌گیرند. دیدن هرگونه پیشرفت در درمان ممکن است تا 8 هفته طول بکشد. عوارض جانبی این محصولات شامل تحریک زیاد، سوزش و قرمزی پوست است.

داروهای تجویزی 

داروهای تجویزی شامل موارد زیر هستند:

  • کرم یا ژل‌های رتینوئید. این محصولات برای جوش‌ها تجویز می‌شود. زنان باردار نباید از محصولات خاصی از رتینوئید استفاده کنند زیرا می‌تواند باعث نقص هنگام تولد شود. در صورتی که باردار هستید به پزشک خود بگویید. قرار گرفتن در معرض آفتاب می‌تواند آکنه‌های تحت درمان با کرم رتینوئید را تحریک کند.
  • آنتی بیوتیک‌ها. انواع خاصی از آنتی بیوتیک‌ها را می‌توان با سایر داروهای آکنه استفاده کرد.
  • ایزوترتینوئین. این یک داروی قوی است که تحت نام‌های خاص تجاری موجود است. این دارو می‌تواند عوارض جانبی جدی ایجاد کند. با پزشک خود در مورد عوارض جانبی آن صحبت کنید.
  • قرص‌های ضد بارداری. این قرص‌ها گاهی اوقات برای خانم‌هایی که آکنه دارند موثر است.
  انواع روشهای لیزر موهای زائد بیکینی(ناحیه تناسلی)

کرم‌های موضعی 

برخی از داروهای موضعی به از بین بردن باکتری‌ها کمک می‌کنند. برخی دیگر روی کاهش چربی پوست شما کار می‌کنند. این داروها ممکن است حاوی رتینوئید، بنزوئیل پراکسید، یک آنتی‌بیوتیک یا حتی اسید سالیسیلیک باشد.

میکرودرم ابریژن 

میکرودرم ابریژن برای رفع جای جوش

میکرودرم ابریژن دستگاهی است که ذرات کوچک را از طریق یک لوله خلاء عبور می‌دهد و لایه بالایی پوست را برمی‌دارد که تصور می‌شود از این طریق رشد سلول جدید را تحریک می‌کند.

میکرودرم ابریژن در ترکیب با سایر درمان‌های موضعی مانند Retin-A، مواد سفید کننده و سایر کرم‌های جوان‌کننده برای جای جوش بهتر عمل می‌کند.

به دلیل ماهیت سطحی این تکنیک، بیمارانی که اسکار و جای جوش خفیف دارند کاندیداهای مناسب‌تری هستند. برای دستیابی به نتایج بهتر معمولاً چندین جلسه درمانی لازم است.

دستگاه جدید از تکنیک القاء براش نایلونی یا استیل استفاده می‌کند که نتایج خوبی را در بیماران دارای جوش‌های خفیف تا متوسط ​​و جای جوش ایجاد می‌کند.

لیزر و نور درمانی

لایه برداری با لیزر یک روش ترمیمی است که از نور متمرکز برای درمان اسکار آکنه استفاده می‌کند. درمان‌ها به طور معمول با لیزرهای ablative و non-ablative انجام می‌شود.

لیزرهای ablative با از بین بردن لایه فوقانی پوست و زخم موجود در آن، سطح پوست را لایه برداری می‌کند. پس از این مرحله، روند طبیعی بهبودی به پایان می‌رسد و پوست بهبود می‌یابد.

لیزرهای non-ablative تولید کلاژن را تحریک می‌کنند و بدون از بین بردن پوست، تغییراتی را در پوست ایجاد می‌کنند. کلاژن پروتئینی است که باعث استحکام پوست می‌شود. لیزرهای non-ablative کمتر تهاجمی هستند، امکان بهبودی سریع‌تری را فراهم می‌کنند و روی اسکارهای خفیف آکنه بهتر کار می‌کنند. متداول‌ترین انواع لیزرها برای جای جوش لیزر فرکشنال است که به شکل ablative و non-ablative در دسترس است.

علاوه بر این، لیزرهای سبز و زرد اغلب برای کاهش نواحی قرمز و قهوه‌ای همراه با زخم تازه آکنه استفاده می‌شوند. همچنین پالس نور شدید، که مشابه درمان با لیزر است، می‌تواند علاوه بر اثرات جوش، رنگ قرمز و قهوه‌ای پوست را نیز کاهش دهد. هدف از این روش‌های درمانی این است که آسیب‌دیدگی پوست را کاهش دهد و حالت کلی پوست را طبیعی‌تر جلوه دهد.

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ برای درمان جای جوش

میکرونیدلینگ که به عنوان درمان القایی کلاژن نیز شناخته می‌شود، در طی چند سال گذشته محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. این فناوری از سوزن‌های ریز برای ایجاد سوراخ‌های کوچک در پوست استفاده می‌کند تا بتواند مکانیسم ترمیم پوست را تحریک کند و رشد کلاژن را برای بهبود ظاهر پوست افزایش دهد.

  میکرودرم ابریژن برای جوانسازی پوست و رفع جای آکنه و جوش

دستگاه‌های مورد استفاده در این روش درمانی شامل یک درمارولر، یک دستگاه غلتکی با سوزن‌های ریز و یک ابزار قلم مانند است که مانند یک چرخ خیاطی کار می‌کند. این دستگاه زخم‌های سطحی بر روی پوست ایجاد می‌کند که به بازسازی پوست و کاهش جای جوش کمک می‌کند.

مصرف کنندگان می‌توانند وسایل مورد نیاز میکرونیدلینگ را برای مصارف خانگی خریداری کنند. با این حال، درمان توسط یک متخصص پوست با مجوز نتایج بهتری را نسبت به دستگاه‌های مراقبت از پوست در منزل ارائه می‌دهد. به عنوان مثال متخصصان پوست از سوزن‌هایی استفاده می‌کنند که عمیق‌تر به پوست نفوذ می‌کنند و برای درمان جای جوش موثرتر هستند.

متخصصان پوست همچنین از سوزنهای مجهز به گرمایش رادیواکتیو استفاده می‌کنند. این دستگاه اثر میکرونیدلینگ را افزایش داده و نتایج را برای کمک به صاف کردن پوست افزایش می‌دهند.

فیلرها

فیلرهای پوستی درمان‌های تزریقی هستند که باعث افزایش حجم پوست می‌شوند و جای زخم را کاهش می‌دهند. فیلرها مانند کلاژن، اسید هیالورونیک، یا چربی می‌توانند به پوست تزریق شوند تا اسکار آکنه را صاف کرده و آن‌ها را کمتر نمایان سازند. اثر بیشتر فیلرهای پوستی موقتی است.

لایه برداری شیمیایی 

لایه برداری شیمیایی برای درمان جای جوش

جای جوش خفیف و انواع خاصی از آکنه ممکن است با استفاده از محلول‌های لایه بردار شیمیایی با موفقیت درمان شود. در روش لایه برداری شیمیایی از یک محلول برای از بین بردن لایه‌های فوقانی پوست استفاده می‌شود. پوست جدید معمولاً صاف است و زخم کمتری دارد.

جراحی

برای اسکارهای عمیق آکنه، ممکن است یک جراحی جزئی موثر باشد. در این روش با یک برش بافت اسکار را برداشته و زخم را با بخیه یا پیوند پوستی ترمیم می‌کنند. این روش اغلب برای درمان جای زخم‌های عمیق آکنه استفاده می‌شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان مشاوره رایگان