مراحل کاشت مو در زنان و مردان: از مشاوره تا مراقبت بعد کاشت

  1. کاشت مو
  2. /
  3. مراحل کاشت مو در زنان و مردان: از مشاوره تا مراقبت بعد کاشت

کاشت مو را می‌توان به عنوان “راه‌حل دائمی ریزش مو” تعریف کرد. عمل کاشت مو را می‌توان به عنوان عملی میکروسرجری توصیف کرد که در بیمارستان انجام می‌شود. منظور از “عمل میکروسرجری” این است که کاشت مو برخلاف جراحی قدیمی با حداقل مداخله جراحی انجام می‌شود.

جراحی کاشت مو یک روش موثر و دائمی برای درمان طاسی سر با الگوی مردانه یا آلوپسی آندروژنتیک است. به علاوه، افرادی که به علت بیماری‌های مختلف یا وجود اسکار و جای زخم، موهایشان را از دست داده‌اند، می‌توانند از جراحی کاشت مو استفاده کنند تا موهای پرپشت و طبیعی به دست آورند.

برای آماده‌سازی مناسب قبل از جراحی کاشت مو و رعایت مراقبت‌های لازم پس از آن تا بهترین نتیجه ممکن دست یابید، مهم است که اطلاعات کاملی در مورد مراحل کاشت مو داشته باشید.

مراحل کاشت مو


در این بخش به تفصیل با مراحل مختلف کاشت موی سر آشنا می‌شوید.

مرحله اول: تشخیص صحیح و برنامهریزی مناسب

تشخیص صحیح و برنامه ریزی مناسب کاشت مو

تشخیص علت ریزش مو نخستین و مهم‌ترین مرحله برای برنامه‌ریزی کاشت مو است. متخصص برنامه‌ریزی کاشت مو را براساس نتایج فرآیند تشخیص انجام می‌دهد. برای مثال اگر ریزش مو در مرحله برنامه‌ریزی ادامه داشته باشد، لازم است که ریزش مو در آینده پیش‌بینی شود و ناحیه‌هایی که ممکن است دچار ریزش مو شود، در طرح درمان گنجانده شود. ساختار صورت هر فرد محدود به ظاهر فعلی وی نیست. خط رویش مو در برنامه‌ریزی کاشت مو باید هم با توجه به ظاهر فرد در اواسط بیست سالگی و هم با در نظر گرفتن خط رویش مو در سی سالگی و چهل سالگی طراحی شود. به علاوه خط رویش مو در عمل کاشت مو نباید به صورت صاف ایجاد شود؛ در غیر این صورت موهای کاشته شده حالتی غیرطبیعی پیدا می‌کند.

مرحله دوم: استخراج گرفتها بدون آسیب زدن

استخراج گرفت‌ها مو بدون آسیب زدن

متخصصان در مرحله استخراج فولیکول‌های سالم را با استفاده از تکنیک‌های FUE یا DHI به صورت یک به یک جدا می‌کنند. استخراج فولیکول‌های سالم باید به نحوی انجام شود که موهای باقیمانده در ناحیه اهدا یکپارچه باقی بمانند. برای جلوگیری از آسیب دیدن گرفت‌ها، موقعیت، جهت و زاویه خروج هر واحد فولیکولی با دقت تعیین می‌شود. در غیر این صورت، فولیکول‌های مو و بافت‌های پیوندی اطراف که به رشد موهای جدید کمک می‌کنند، ممکن است آسیب ببینند. اگر فولیکول مو در مرحله استخراج آسیب ببیند، متأسفانه دیگر امکان کاشت مو وجود ندارد. به بیان دیگر، فولیکول‌هایی که در محل کاشت مو جمع‌آوری نشوند و ریشه‌دار نشوند، تنها تا سه تا پنج روز عمر دارند و به سرعت ریزش می‌کنند.

  برداشتن خال صورت و بدن با لیزر و هزینه

مرحله سوم: اطمینان یافتن از شرایط بهینه نگهداری گرفتهای اهدایی برای کاشت مو

برای این که نرخ زنده ماندن فولیکول‌های مو افزایش یابد و نتیجه بهتری از کاشت مو گرفته شود، لازم است گرفت‌های استخراج شده در دمای بهینه، یعنی 4 درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. نکته مهم دیگر این است که واحدهای فولیکولی باید در محلول خاصی نگهداری شوند. مهم‌ترین نکته حتی در صورت فراهم کردن این شرایط، مدت زمان باقی ماندن گرفت‌ها در بیرون بدن است. در روش قدیمی FUE فولیکول‌ها به محض جدا شدن در محلول قرار داده می‌شود، بنابراین مدت زمان باقی ماندن تمام فولیکول‌ها در محلول یکسان نیست. عمل کاشت مو بعد از استخراج تمام واحدهای فولیکولی شروع می‌شود. اما در روش DHI، فولیکول‌های جدا شده مستقیماً در ناحیه گیرنده کاشته می‌شود. به همین دلیل پزشکان کاشت مو به روش DHI را به کاشت مو به روش قدیمی FUE ترجیح می‌دهند. همان‌طور که گفته شد گرفت‌های جدا شده از ناحیه اهدا در روش DHI ظرف یک تا دو دقیقه در ناحیه دریافت قرار داده می‌شود. در روش DHI نیازی نیست که گرفت‌های استخراج شده در دمای 4 درجه سانتیگراد یا در محلول خاص نگهداری شود. از آنجایی که گرفت‌های واحد فولیکولی به محض استخراج کاشته می‌شود، احتمال از بین رفتن فولیکول به حد قابل توجهی کاهش می‌یابد. در این مرحله باید یک بار دیگر بر اهمیت مرحله دوم، یعنی استخراج گرفت‌های سالم و آسیب ندیده تاکید کنیم.

مرحله چهارم: جایگذاری گرفت

مرحله جایگذاری گرفت مو

یکی از دیگر مراحل مهم کاشت موی سر که تاثیر قابل توجهی بر نتیجه نهایی دارد، مرحله کاشت مو است. الگوی رشد موی فرد مانند اثر انگشتش منحصر به فرد است و عمل کاشت مو صرفاً زمانی موفقیت‌آمیز خواهد بود که متخصصی ماهر و مجرب برنامه‌ریزی لازم را با در نظر گرفتن تمام نکات انجام دهد.

  جراحی زود انزالی: مزایا و معایب جراحی انزال زودرس مردان

نکات مهمی را که در مرحله کاشت مو باید مورد توجه قرار بگیرد، می‌توان در چهار مورد زیر خلاصه کرد:

  • زاویه خارج شدن فولیکول‌های مو از پوست سر
  • جهت فولیکول‌های مو
  • برنامه‌ریزی مناسب برای دستیابی به پرپشت‌ترین موهای ممکن
  • آرایش و صف‌بندی دقیق فولیکول‌های مو در مرحله کاشت مو

اجازه بدهید چهار مورد فوق را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم. نکته اول زاویه خارج شدن فولیکول‌ها از پوست سر است. متوسط زاویه پذیرفته شده بین موهای زیر پوست و زاویه خارج شدن مو از روی پوست 40 درجه است. البته این زاویه لزوماً برای همه یکسان نیست. فردی که موهایش را در تمام طول عمر از جلو به عقب شانه کرده است، متوجه می‌شود که این زاویه کمی بزرگتر شده است؛ بالعکس فردی که موها را همواره از جلو به عقب شانه کرده است، متوجه کوچکتر شدن این زاویه می‌شود. به همین دلیل متخصص کاشت مو باید فولیکول‌های مو را به دقت بررسی کند. نکته دوم جهت فولیکول‌های مو است. مو در خط رویش موی جلوی سر به سمت جلو و در جهت افقی رشد می‌کند، اما جهت رویش مو از بالا به سمت طرفین کمی به سمت پایین انحراف پیدا می‌کند. چون تعیین جهت رویش مو در بالای سر غالباً بسیار سخت‌تر است، نتیجه مطلوب صرفاً زمانی به دست می‌آید که کاشت مو توسط متخصصی مجرب انجام شود. نکته سوم پرپشتی موها و تعداد گرفت‌های استخراج شده است. برای این که موهایی با پرپشتی مورد نظر بیمار به دست بیاید، تعداد قابل قبولی از گرفت‌ها باید استخراج شود. پشت سر بین گوش‌ها که اصطلاحاً فرق خلفی گفته می‌شود، بهترین ناحیه برای استخراج گرفت‌ها است. موهای این ناحیه در برابر هورمون مردانه دی هیدروتستوسترون (DHT)، یعنی عامل ریزش مو مقاوم است. البته در سال‌های گذشته موهای ناحیه دیگری که نسبت به ریزش مو مقاوم است، به عنوان منبع دوم اهدا کننده گرفت‌های پیوندی انتخاب شده است؛ برای گرفت‌های جدید از موهای ریش جدا شده از زیر پوست استفاده می‌شود. چنانچه فولیکول‌های بیشتری استخراج شود و با در نظر گرفتن نکات گفته شده کاشته شود، کاشتن فولیکول‌های بیشتر به روش صحیح تاثیر مثبت چشمگیری بر نتیجه نهایی خواهد داشت.

  تزریق چربی به صورت برای جوانسازی پوست و حذف چین و چروک

مرحله پنجم: زندگی سالم برای مراقبت از موها

اگر فردی که می‌خواهد عمل کاشت مو را انجام دهد، عادت‌های خاصی مانند سیگار کشیدن داشته باشد، پزشک به وی توصیه می‌کند که کشیدن سیگار یا نوشیدن مشروبات الکلی را از مدتی قبل از جراحی تا مدتی بعد از جراحی ترک کند. سیگار کشیدن باعث منقبض شدن رگ‌ها می‌شود و جریان خون را مختل می‌کند، در نتیجه اکسیژن‌رسانی کاهش می‌یابد.

در نتیجه فولیکول‌های مو مواد مغذی کافی  را برای رشد موهای سالم دریافت نمی‌کنند. مصرف ویتامین و انتخاب رژیم غذایی غنی از پروتئین جزء ضروریات مراقبت از موها است و تاثیر مثبتی بر نتیجه کاشت مو می‌گذارد. از این گذشته شستن موها، تمیز نگه داشتن آنها و پرهیز از استرس عامل‌های مهمی هستند که بر وضعیت مو در طول عمر تاثیر می‌گذارند.

مراحل بی حسی برای کاشت مو


از آنجایی که عمل کاشت مو با استفاده از آرام‌بخشی یا بیهوشی ملایم تحت نظارت مستقیم متخصص بیهوشی انجام می‌شود، هیچ دردی را هنگام اعمال بی‌حسی موضعی قبل از کاشت مو احساس نخواهید کرد. در نتیجه کاشت مو به تجربه‌ای راحت‌تر و بدون درد تبدیل خواهد شد. هرچند کاشت مو عموماً به عنوان عملی بدون درد معرفی می‌شود، بیماران به کمک این روش دیگر دچار فوبیای سوزن نمی‌شوند و راحت و آرام زمان عمل را طی می‌کنند. میزان درد عمل کاشت مو که در گذشته بسیار کم بود، به لطف روش آرام‌بخشی به صفر رسیده است.

آرامبخشی چیست؟

داروی آرام‌بخش به بیمار تزریق می‌شود و متخصص بیهوشی عمق آرام‌بخشی را با تعیین نوع و میزان دارو متناسب با نیازهای بیمار کنترل می‌کند تا بیمار در حالت آرامش یا خواب‌آلودگی قرار بگیرد.

آیا آرامبخشی ضروری است؟

آرام‌بخشی روشی موثر و ایمن، حتی برای کودکان خردسال است و روشی تضمینی برای انجام عمل کاشت مو بدون تحمل درد و ناراحتی است. البته اگر تمایلی به استفاده از آرام‌بخش نداشته باشید، پزشکان عمل کاشت مو را بدون تزریق آرام‌بخش هم انجام می‌دهند.

مقالات مرتبط

فهرست
مشاوره رایگان مشاوره رایگان