فهرست مطالب
- 1 مهمترین عواملی که در از دست رفتن موی سیبیل نقش دارند
- 2 کشت موی سیبیل چگونه انجام میشود؟
- 3 روشهای انجام عمل کاشت موی سیبیل
- 4 چگونه موی مورد نیاز برای کاشت سیبیل را تامین کنیم؟
- 5 چه کسانی میتوانند عمل کاشت موی سیبیل را انجام دهند؟
- 6 قبل و بعد از کاشت موی سیبیل، چه انتظاری میتوان داشت؟
- 7 نتایجی که بعد از انجام کاشت موی سیبیل حاصل میشود.
- 8 سوالات متداول
دلایل متعدد سبب ریزش موهای صورت میشوند که برخی از آنها عبارتند از: ژنتکی، لیزر کردن موهای زائد، سوختگی، آسیب دیدگی یا جراحی. هدف از انجام عمل جراحی پیوند سیبیل میتواند از بازسازی کامل تا رفع کم پشتی مو در مناطقی محدود باشد. جراحی کاشت موی سیبیل عملی است که سبب بازسازی موهای منطقه رویش سیبیل میشود. از عمل پیوند مو در ناحیه صورت برای پوشاندن جای زخم نیز میتوان استفاده کرد. جراحی کاشت موی سیبیل از لحاظ روش انجام مشابه عمل کاشت موی سر است و موهای پیوند زده شده رشد میکنند و میتوانند حتی مانند موهای سایر مناطق صورت، اصلاح شوند.
مهمترین عواملی که در از دست رفتن موی سیبیل نقش دارند
بعض از عواملی که باعث می شوند بعضی از افراد سبیل نداشته باشند یا سیبیلهای کم پشت داشته باشند شامل موارد زیر است:
- جای زخم ناشی از جراحی، سوختگی، آسیب دیدگی
- عفونتهای قارچی
- بیماریهای ناشی از جای زخم
- التهاب فولیکولهای مو
- لوپوس جلدی
- استافیلوپلاستی یا جراحی شکاف کام
- عوارض جانبی رادیوگرافی
- آلوپسی آریتا
کشت موی سیبیل چگونه انجام میشود؟
متخصصان موهای مورد نیاز برای کاشت را از سر بیمار برداشت میکنند، همانطور که در سایر عملهای کاشت مو عمل میکنند، زیرا موهای سر همواره در حال رشد هستند. بعد از عمل کاشت مو در صورت، باید به شکلی مراقبت کنید که مانند موهای سایر مناطق بدن باشد. در برخی موارد، ممکن است به مقدار کمی موی سیبیل نیاز باشد. کاشت موی سیبیل با استفاده از یک یا دو فولیکول انجام میشود. بعد از انجام عمل کاشت، متخصص با دقت موهای پیوندی را بررسی میکند تا اطمینان حاصل کند که آنها با زاویه مناسبی کاشته شدهاند. با توجه به اینکه برداشت موهای قابل پیوند با استفاده از روشهای میکروسکوپی انجام میشود، خطر عفونت به حداقل ممکن میرسد.
روشهای انجام عمل کاشت موی سیبیل
با توجه به پیشرفت علم امروزه روشهای متفاوتی برای کاشت سبیل وجود دارد که در قسمت پایین به آنها اشاره شده است:
- روش FUT (پیوند واحدهای فولیکول): در این روش ( که به آن روش نواری نیز میگویند) نوارهایی به اندازه 3 تا 4 اینچ از ناحیهای ایمن (معمولا پشت سر) برداشت میشود و به قسمتهای 4 رشتهای مو تقسیم شده و در محل مورد نظر پیوند زده میشوند. این موها مانند سایر موهای بدن رشد میکنند. با وجود اینکه مدت زمان کاشت بستگی به پیوندها دارد، معمولا کاشت موی سیبیل در مدت 4 تا 8 ساعت با بیحسی موضعی انجام میشود.
- روش (FTT و FUE): در این روش پیوندهای مورد نظر برای کاشت یکی یکی از سر برداشته میشوند و هیچ زخم یا آسیبی در محل برداشت وجود ندارد. همچنین نتیجهای که با استفاده از این روش حاصل میشود، رضایتبخش و کاملا طبیعی است. به همین دلیل اغلب افراد مایلند برای انجام کاشت موی سیبیل از این روش استفاده کنند.
- روش SUT: در این روش نیازی به برش مون نیست و شما میتوانید موهای کاشته شده را با تراکم بالا در همان روز عمل مشاهده کنید، زیرا در این روش میتوان موهایی با طول 1 سانتیمتر را نیز پیوند زد. بنابراین روش SUT یک روش جدید کاشت مو با تراکم بالا و خط موی کاملا طبیعی است. (موی سر، ابرو و مژه)
چگونه موی مورد نیاز برای کاشت سیبیل را تامین کنیم؟
اگر فردی به اندازه کافی موی سیبیل داشته باشد، موهای پیوندی را از نقاطی که نیاز ندارد برداشت کرده به مناطق مورد نظر منتقل میکنند. در این روش از تغیههایی با ابعاد کمتر از 1 میلیمتر استففاده میشود. اما اگر بیمار به اندازه کافی مو نداشته باشد، موهای مورد نیاز از سینه، گردن و اطراف محل پیوند برداشته و در منطقه مورد نظر کاشته میشوند. برای کاشت موی سیبیل، نوارهای باریکی از پشت سر برداشته میشود. سپس این نوار باریک به رشتههای مو تقسیم شده و سپس پیوند زده میشوند. تعداد موهای کاشته شده بستگی دارد به درخواست شما اما در هر صورت حداقل تعداد این موها در ناحیه سیبیل 400 و حداکثر 800 میباشد که بعد از 4 تا 6 ماه میتوان عمل کاشت را در نواحی کم پشتتر تکرار کرد.
چه کسانی میتوانند عمل کاشت موی سیبیل را انجام دهند؟
افرادی که در دسته بندی زیر قرار میگیرند میتوانند کاشت سبیل را انجام دهند:
- افرادی که سیبیل نازک دارند یا بخشی از سیبیلشان بیمو است.
- افرادی که بخشی از سیبیلشان بواسطه سوزختگی، آسیب دیدگی یا بخیه رشد نمیکند و میتوانند با کاشت مو آن را بپوشانند.
- افرادی که سیبیل کم پشت دارند و در آرزوی سیبیل پر پشت هستند.
- افرادی که مایلند ضخامت یا وضعیت نازکی موهای صورتشان را تغییر دهند.
قبل و بعد از کاشت موی سیبیل، چه انتظاری میتوان داشت؟
قبل از عمل کاشت موی سیبیل
قبل از انجام عمل کاشت، شما باید اقدامات احتیاطی زیر را انجام دهید. در مدت 10 روز قبل از عمل، هرگونه مصرف دارویی که حاوی آسپرین است را متوقف کنید. همچنین، در 3 روز پیش از عمل، استفاده از داورهای ضد التهاب و مصرف الکل را متوقف کنید.
یک هفته قبل از عمل، هر روز یک عدد قرص ویتامین C میل نمایید تا به سلامت انجام عمل کمک کنید.
نکتهای که عدم رعایت آن بیش از جراحی به شما آسیب میرساند این است که صبح روزی که میخواهید عمل را انجام دهید، از مصرف کافئین خودداری نمایید زیرا کافئین میتواند سبب افزایش خونریزی و حساسیت داروئی شود.
بعد از انجام جراحی
عمل کاشت موی سیبیل مقداری عوارض جانبی دارد که جدی نیستند. برخی از آنها عبارتند از:
- کبودی ملایم
- ورم
- حساسیت در ناحیهی کاشت پیوندها و ناحیهای که اهدا کننده پیوندها است.
- رشد موهای زیر پوستی
- قرمزی
پوستههای کوچکی اطراف موهای تازه کاشته شده تشکیل میشود. اگر این پوستهها بیش از یک هفته باقی ماندند، ممکن است نیاز باشد با پزشک خود تماس بگیرید. برخی جراحان توصیه میکنند که صورت خود را تا زمانی که پوستهها بطور کامل نرختهاند، نشویید.
پزشک ممکن است برای شما داروی آنتیبیوتیک تجویز کند تا از عفونت ناحیه اهدا کننده پیوندها جلوگیری کند. همچنین ممکن است به شما پماد آنتیبیوتیک برای استفاده بصورت پوستی بدهند.
ریکاوری بعد از کاشت موی سیبیل عموما با مشکل خاصی همراه نیست و ممکن است کمی درد داشته باشد. نشانههای قابل مشاهده انجام عمل معمولا بعد از یک هفته از بین میروند و عموما بین یک هفته تا 10 روز بعد از عمل کاشت شما میتوانید اصلاح کنید.
اگر در دوهفته بعد از عمل سیبیلهای جدید شما شروع به ریزش کردند نگران نباشید. این امر طبیعی است. بعد از سه ماه دوباره شروع به رشد میکنند.
در موارد بسیار کمی، اولین عمل پیوند مو موفق نیست و ممکن است به انجام عمل دوم نیاز باشد.
نتایجی که بعد از انجام کاشت موی سیبیل حاصل میشود.
بعد از انجام پیوند طبیعی، بیمار میتواند موهای صورت خود را اصلاح کند. برای ایجاد ظاهری طبیعی، عمل کاشت مو در یک یا دو مرحله انجام میشود. مراقبت از ناحیهای که پیوند در آن انجام شده و زاویه موهای پیوندی بعد از کاشت، منجر به نتیجه مناسب و دائمی خواهد شد.
سوالات متداول
آیا امکان بریدن و اصلاح موهای صورت بعد از عمل کاشت وجود دارد؟
بله، اما پیشنهاد میشود این کار تا 2 روز یا 2 هفته بعد از عمل (بسته به دستور پزشک در این زمینه)، انجام نشود. این زمان بسته به وضعیت بیمار ممکن است کاهش یابد و یک هفته بعد از کاشت، بیمار بتواند موهای صورت خود را با احتیاط و به آرامی، بتراشد.
آیا عمل کاشت موی صورت، ایمن است؟
بله، عمل کاشت موی صورت نستا عمل ایمنی است. هرچند ممکن است مقدار کمی عوارض جانبی داشته باشد. اما به هر حال هیچ یک از آنها روی نمیدهند. بیشترین عارضه جانبی، کبودی و ورم موقت است. علاوه بر آن برخی بیماران از مقداری عفونت رنج میبرند که آن هم به آسانی با آنتیبیوتیکها قابل درمان است. رایجترین عارضه جانبی عمل کاشت مو، ریزش موها بلافاصله بعد از انجام عمل کاشت مو در صورت است. با این حال موردی برای نگرانی در این رابطه وجود ندارد. این یک فرایند طبیعی است و موهای جدید و محکم، یک تا سه ماه بعد از عمل کاشت مو در صورت، در جای خودشان رشد خواهند کرد.
تمام اعمال جراحی کاشت مو به یک اندازه خطر دارند. جراحان و بیماران عموما اقدامات احتیاطی یکسانی برای جراحی کاشت مو در صورت و در پوست سر انجام میدهند.