تفاوت کاشت مو به روش SUT با روش FUT و FIT: مراحل و مزایا

  1. مقالات
  2. /
  3. تفاوت کاشت مو به روش SUT با روش FUT و FIT: مراحل و مزایا

برای کسانی که ریزش موی قابل توجهی دارند، عمل جراحی کاشت مو  تنها روش اثبات شده برای احیای رشد طبیعی مو در مناطقی است که دچار طاسی شده است. اگر در انتخاب گزینه جراحی تردید ندارید، در نظر داشته باشید که پیشرفت‌های اخیر با کاهش ناراحتی و دوره نقاهت، عمل جراحی کاشت مو را برای بیماران راحت‌تر کرده است. انواع مختلف کاشت مو از میزان رضایت بالایی برخوردار هستند و همچنین نتایج طبیعی‌تری به همراه دارند.

علت ریزش مو


اگر تصمیم دارید کاشت مو انجام بدهید، احتمالا یک یا دو دلیل ریزش مو را می‌دانید، اما ضروری است که اصول ریزش مو و برخی از دلایل آن را نیز بدانید.

مربوط به جنسیت شما است 

بسیاری از مردان از نظر ژنتیکی در معرض ریزش مو قرار دارند. اگر پدر یا پدربزرگ شما طاس هستند، احتمال دارد که شما هم به این مشکل دچار شوید. این مورد در ژنتیک شماست و متاسفانه کار زیادی در این زمینه نمی‌توانید انجام دهید. به همین دلیل برخی از مردان کوتاه قد و برخی دیگر قد بلند هستند. شما فقط باید به خانواده خود نگاه کنید تا پیش‌بینی کنید که آیا در آینده طاس خواهید شد یا خیر.

شما مرد هستید، نه زن 

احتمال ریزش موی دائمی در مردان بیشتر از خانم‌ها است. مطالعات نشان می‌دهد که 70٪ از مردان موهای خود را از دست می‌دهند که در مقایسه با خانم‌ها بیشتر است. این عدد در خانم‌ها 40٪ است. مردان شانس بیشتری برای تجربه آلوپسی آندروژنتیک دارند که به عنوان طاسی الگوی مرد شناخته می‌شود. طاسی الگوی مردانه با ریزش مو در شقیقه‌های مرد شروع می‌شود و به سمت عقب حرکت می‌کند تا شکل “M” مشخصی را ایجاد کند. این الگوی ریزش مو همچنین می‌تواند از ناحیه تاج سر نیز شروع شود.

DHT و نقش آن در از دست دادن مو 

دی هیدروتستوسترون (DHT) مخفف دی هیدروتستوسترون است که یک محصول جانبی از تستوسترون است، هورمون جنسی مردان. DHT می‌تواند به فولیکول‌های مو اثر بگذارد و آن‌ها را کوچکتر کند و رشد آن‌ها را متوقف کند. تولید DHT به وسیله تستوسترون اتفاق می‌افتد، اما با نرخی که توسط ژنتیک تعیین می‌شود و ممکن است در مردان مختلف متفاوت باشد. به همین دلیل، مردان بیشتر در معرض خطر ریزش مو قرار دارند.

با این حال، نمی‌توانید نقش DHT را فقط به این موضوع محدود کنید و اهمیت آن را کمتر از این بدانید، زیرا این ماده مسئول بسیاری از ویژگی‌های مهم مردانه مانند موهای بدن، توده عضلانی، صدای عمیق‌تر و غیره است. DHT نقش مهمی در تنظیم و تعیین ویژگی‌های جنسی و جنبه‌های مربوط به مردانه دارد.

3 فاز رشد مو و چگونگی تاثیر آن‌ها بر ریزش مو

برای درک بهتر ریزش باید با 3 فاز رشد مو آشنا شوید: آناژن ، کاتاژن و تلوژن.

  • آناژن، مرحله اول، فازی است که مو در حال رشد است. این مرحله بسته به ژنتیک شما ممکن است چندین سال طول بکشد. وقتی فاز آناژن به پایان رسید، رشد موها متوقف می‌شود.
  • کاتاژن یک مرحله انتقالی است که بعد از آناژن شروع می‌شود. در طول فاز کاتاژن، پیاز (بالب) انتهای فولیکول‌های مو از مویرگ‌های خونی که مسئول تغذیه فولیکول هستند، جدا شده و به سمت بالا حرکت می‌کند. فولیکول مو کوچک می‌شود تا به راحتی به سمت بالا حرکت کند و پایداری آن کم‌تر می‌شود. فاز کاتاژن بطور معمول حدوداً دو هفته طول بکشد، اگر کمتر نباشد.
  • تلوژن مرحله‌ای را نشان می‌دهد که فولیکول‌های مو در طی فاز کاتوژن به خطر افتاده‌اند. هرچه سن ما بیشتر می‌شود، موهای ما زمان طولانی‌تری در مرحله تلوژن می‌مانند که ما را به نکته بعدی خود سوق می‌دهد:

پیر شدن به معنای ریزش مو است 

افزایش سن باعث می‌شود بدن ما به روش‌های مختلفی تغییر کند، و ریزش موی مردان نیز بخشی از این تغییرات است. هرچه پیرتر می‌شویم موهایمان نازک‌تر می‌شود، فاز آناژن رشد مو کوتاه‌تر می‌شود، اما لازم به یادآوری است که سرعت ریزش موهای هر فرد با ژنتیک او ارتباط زیادی دارد.

دلایل دیگری نیز برای ریزش مو وجود دارد از جمله بیماری‌هایی مانند آلوپسی آره‌آتا که باعث ریزش تکه‌ای مو یا عفونت پوست سر می‌شود. همچنین برخی از داروها و مکمل‌ها نیز ممکن است باعث ریزش مو شوند، و حتی پرتودرمانی نیز در این مورد بی‌تاثیر نیست. علاوه بر این، سبک زندگی مانند رژیم غذایی، سیگار کشیدن و استرس نیز ممکن است مانع رشد مو شود.

  مراقبت های بعد از عمل لیپوساکشن: تغذیه ، ورزش و پوشیدن گن

قبل از کاشت مو


همچنین، اقداماتی وجود دارد که باید پیش از کاشت مو انجام دهید، مانند:

  • 10 روز قبل از عمل آسپرین، ویتامین E یا مولتی ویتامین مصرف نکنید. آسپرین عملکرد پلاکت‌هایی را که به متوقف کردن خونریزی کمک می‌کنند، مهار می‌کند. اگر رقیق کننده خون یا مسدود کننده‌های بتا مصرف می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • سه روز قبل از عمل، داروی ضد التهاب مصرف نکنید.
  • یک هفته قبل از عمل از سیگار کشیدن خودداری کنید زیرا ممکن است بهبودی را به تأخیر بیندازد.
  • مصرف 1000 تا 2000 میلی‌گرم ویتامین C قبل از عمل ممکن است به بهبودی کمک کند.
  • موهای خود را تا دو هفته بعد از عمل کوتاه نکنید و اجازه دهید موهایتان به طول نیم اینچ در پشت و طرفین بلند شود تا پوشش مناسبی برای بخیه ها فراهم شود.
  • تا حد امکان در معرض نور خورشید قرار نگیرید و مطمئن شوید زمانی که برای اولین جلسه کاشت مو به مطب پزشک مراجعه می‌کنید، پوست سرتان دچار آفتاب سوختگی نشده است.
  • سر خود را با شامپو بشویید، از الکل، ژل یا نرم کننده استفاده نکنید.
  • صبح روز عمل یک وعده غذایی سبک میل کنید، هر دارویی که هرروز مصرف می‌کنید، مانند داروهای قلبی عروقی، دیابت و آسم، مثل همیشه مصرف کنید.
  • یک لباس بدون آستین و یک کلاه سبک بپوشید.
  • قبل از شروع، منطقه‌ای را که جراح شما قصد دارد فولیکول‌ها را از آن بگیرد (محل اهدا کننده)، اصلاح کنید.

انواع مختلف روش‌های کاشت مو چیست؟


چیزی که به زودی هنگام تحقیق در مورد عمل جراحی کاشت مو کشف خواهید کرد این است که هیچ روش وجود ندارد که برای همه مناسب باشد. اکثر بیماران یکی از این روش‌ها را انتخاب می‌کنند، استخراج واحد فولیکولار (FUE)  و کاشت واحد فولیکولار (FUT)  یا SUT . علاوه بر این، تکنولوژی‌های دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند نویدبخش تکنولوژی‌های جدیدتری در آینده باشند .

کاشت مو به روش FUE

در هر دو روش FUE و FUT ، جراحان فولیکول‌های مو را از ناحیه‌ای از سر یا بدن برداشت می‌کنند و آن‌ها را به ناحیه‌ای از پوست سر که دچار ریزش مو شده است، پیوند می‌زنند.

پیوند مو به روش FUE شامل استخراج فولیکول‌ها از یک منطقه اهدا کننده بزرگتر است که تعداد پیوندهای موجود را به حداکثر می‌رساند. فولیکول‌ها به طور جداگانه با یک دستگاه برش کوچک مخصوص جدا می‌شوند. جراحان برای بی‌حس کردن ناحیه استخراج از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کنند و بنابراین عمل بدون درد خواهد بود.

در هر دو عمل جراحی FUE و FUT ، نقاط ریزی با استفاده از تیغ‌ها و سوزن‌های ریز ایجاد می‌شود که محل قرارگیری گرافت‌ها خواهد بود. از آنجا که FUE شامل استخراج فولیکول‌های مو به صورت منفرد و جداگانه است، جراحی خسته کننده است و مدت زمان بیشتری طول می‌کشد. در بسیاری از موارد، جراحان و کلینیک‌ها یک عمل FUE را به چندین جلسه کوتاه‌تر تقسیم می‌کنند.

مزایا 

مزیت روش FUE این است که هیچ برش یا بخیه بزرگی زده نمی‌شود. هیچ زخم خطی قابل توجهی وجود ندارد و زمان بهبودی شما کوتاه‌تر از روش FUT است.

توجه به این نکته ضروری است که تعداد پیوندهای موجود، چه در FUE و چه در FUT، از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است. اما روش FUE به طور بالقوه امکان برداشت پیوندهای بیشتری را به شما می‌دهد زیرا مو از ناحیه بزرگتری گرفته می‌شود و هیچ زخم قابل مشاهده‌ای در پشت سر باقی نمی‌ماند. در هر دو عمل جراحی FUE و FUT تعداد پیوندهای قابل برداشت محدود است، و چندین روش عمل با گذشت زمان ناحیه اهدا کننده را تخریب می‌کند.

کاندیداها

روش FUE بیشتر برای چه کسی مناسب‌تر است؟

  • زنان و مردانی که با ناحیه کمتری از سرشان دچار طاسی شده است
  • افرادی که مدل موی کوتاه تر را ترجیح می‌دهند
  • بیمارانی که روش‌های کم تهاجم را ترجیح می‌دهند و دوست ندارند بریدگی یا بخیه روی پوست سرشان بماند.
  • افرادی که سبک زندگی فعال دارند مانند ورزشکاران.
  • بیمارانی که ترجیح می‌دهند و نیاز دارند که دوره بهبودی کمتری داشته باشند.

معایب

در روش FUE معایبی نیز وجود دارد که عبارتند از:

  • در بیشتر موارد، کل منطقه اهدا کننده باید تراشیده شود. ناحیه اهداکننده شامل قسمت‌های سر و پشت سر شماست  که برای مردانی که موهای خود را کوتاه نگه می‌دارند خیلی ناراحت‌کننده نیست. در عمل‌های کوتاه‌تر، معمولاً 1000 پیوند یا کمتر، ممکن است بیماران بتوانند مدل موی بلند خود را حفظ کنند.
  • پیوندهای استخراج شده در طی عمل جراحی FUE اغلب شکننده‌تر از مواردی هستند که در روش FUT استخراج می‌شوند. پیوند FUE شامل فولیکول مو، پیاز مو و برخی از بافت‌های اطراف آن است، اما درم و چربی محافظی که در روش FUT برداشت می‌شود وجود ندارد.
  • روش FUE گرانتر از FUT است.
  باید و نبایدهای مراقبت از پوست چرب و روش های درمان چربی پوست

کاشت مو به روش FUT

FUT که به عنوان برداشت نواری نیز شناخته می‌شود شامل استخراج یک نوار مو از قسمتی از سر است که در آن مو رشد می‌کند. سپس جراح از میکروسکوپ برای تقسیم فولیکول‌های مو به صورت منفرد استفاده می‌کند و آن‌ها را قبل از کاشتن در ناحیه طاس سر، به گروه‌های کوچک تقسیم می‌کند.

منطقه اهدا کننده برای کاشت مو به روش FUT معمولاً طرفین و قسمت پشت سر است. جراح در این روش می‌تواند تعداد فولیکول بیشتری را نسبت به سایر روش‌های کاشت مو برداشت کند و بنابراین در یک جلسه موهای بیشتری نسبت به FUE کاشته می‌شود.

هر پیوند حاوی غدد چربی، اعصاب، کمی عضله و برخی موهای ریز است. جراحان پیوندها را در یک جلسه بر روی برش‌های ریز ایجاد شده در ناحیه پوست سر قرار می‌دهند.

مزایا 

مزیت اصلی روش FUT در مقایسه با FUE این است که کاشت مو مناطق بزرگتری از سر و در مدت زمان کمتری (اغلب در یک جلسه ) انجام می‌شود. این مزیت باعث می‌شود این روش برای بیمارانی که طاسی سر گسترده‌تری دارند مناسب باشد.

علاوه بر این، مزایای دیگری نیز وجود دارد از جمله این که نتیجه کاشت مو به روش FUT پس از دوره بهبودی طبیعی‌تر به نظر می‌رسد و از FUE مقرون به صرفه‌تر است.

معایب

برخی از معایب روش FUT عبارتند از:

  • جای زخم قابل توجه در منطقه اهدا کننده.
  • دوره بهبودی طولانی‌تر.
  • در صورت مراقبت مناسب در حین و بعد از عمل خطر التهاب و عفونت موضعی وجود ندارد.
  • بیماران باید تا یک ماه پس از عمل FUT از فعالیت شدید خودداری کنند.

روش SUT چیست؟ 

کاشت مو به روش SUT یکی از جدیدترین روش‌های کاشت مو در جهان است که هیچ زخمی روی سر شما باقی نمی‌ماند و مورد تأیید FDA است. این روش در بسیاری از موارد برای درمان ریزش مو در زنان و آقایان استفاده شده است.

کاشت مو به روش SUT یک روش جدید در مقایسه با سایر روش‌های کاشت مو مانند FIT و FUT است. تمام مراحل کاشت توسط پزشک شما کنترل می‌شود و دستگاه‌های خودکار عمل را انجام می‌دهند. در کاشت به روش SUT ، فولیکول‌ها به صورت دستی برداشته و پیوند نمی‌شوند، بلکه با استفاده از پانچ لیزر از محل اهدا کننده که معمولاً قسمت پشت سر شماست، جدا می‌شوند و سپس منجمد شده و درنهایت به مناطق طاس سر منتقل می‌شوند. به دلیل یخ زدن فولیکول‌های مو، از تخریب آن‌ها تا زمان کاشت جلوگیری می‌شود.

در روش SUT به دلیل وجود پانچ لیزر و سیستم انجماد، درصد بسیار کمی از ریشه‌های مو هنگام برداشت و پیوند از بین می‌رود.

در روش SUT ، بیمار بیهوش نمی‌شود بلکه از بی حسی موضعی استفاده می‌شود. جراحی و برداشتن لایه‌های پوست در این روش انجام نمی‌شود.  SUT تقریباً شبیه به روش FIT است، به این معنی که فقط فولیکول‌های مو منتقل می‌شوند. اما استفاده از ابزارها و فن‌آوری جدید، دلیل دستیابی به نتیجه بهتر است. عوارض جانبی در روش کاشت SUT زیاد نیست، این روش همچنین باعث کاهش مدت زمان ریکاوری، سوراخ ، زخم و خونریزی می‌شود.

میزان انتقال فولیکول‌های مو از سایت اهدا کننده به سایت گیرنده نیز از سایر روش‌های کاشت مو بیشتر است و پزشک می تواند حداقل 10،000 فولیکول در هر جلسه جابجا کند و معمولاً کل عمل کاشت مو در یک جلسه انجام می‌شود. با این روش، کاشت مو در هر قسمت از بدن امکان پذیر است.

مقایسه روش SUT با روش FUE و FIT


روش‌های SUT و FIT به این صورت است که هر دو فولیکول مو برداشت و سپس کاشته می‌شوند. اما روش SUT از روش‌های FIT و FUT جدیدتر و تقریباً کاملاً اتوماتیک است. بنابراین بدون نیاز به ایجاد برش بر روی پوست سر و انجام عمل برداشتن مو، فولیکول‌های مو با پانچ لیزر برداشته می‌شوند. کاشت پس از انجماد فولیکول‌های مو از محل اهداکننده انجام می‌شود و از آنجا که فولیکول‌های مو منجمد هستند، می‌توان آن‌ها را بدون خطر از بین رفتن تا زمان کاشت نگه داشت.

در کاشت مو به روش SUT، تمام مراحل کاشت مو در یک جلسه انجام می‌شود، اما در روش FUT و FIT حداقل چند جلسه متوالی یا متناوب مورد نیاز است. یکی دیگر از ویژگی‌های کاشت مو با روش SUT این است که کلیه مراحل پیوند از ناحیه اهداکننده و کاشت در ناحیه گیرنده با دستگاه‌های تمام اتوماتیک تحت نظارت متخصص پوست انجام می‌شود، در حالی که در روش‌های FIT و FUT ، کاشت مو توسط متخصصین پوست شما انجام می‌شود، نه دستگاه‌ها.

  رفع جای جوش (کرم، لیزر، ژل، میکرونیدلینگ، میکرودرم ابریژن)

یکی از عواملی که روش SUT را نسبت به روش‌های FIT و FUT متمایز می‌کند، قرار دادن محفظه‌ای در داخل دستگاهی است که کلیه گرافت‌ها توسط آن برداشت می‌شوند. نکته مهم دیگر در کاشت مو تراکم مو است که متاسفانه در کاشت مو به روش‌های FIT و FUT بسیار کم است، اما به طور شگفت آوری در روش SUT زیاد است.

بهبودی پس از کاشت مو در روش‌های FUT و FIT از اصلی‌ترین مشکلاتی است که باعث می‌شود بیمار حتی برای حضور در محل کار و جوامع مختلف دچار مشکل شود، در حالی که با روش SUT شما این مشکل را ندارید و می‌توانید زندگی عادی خود را بلافاصله پس از خارج شدن از کلینیک ادامه دهید.

برخی از بایدها و نبایدهای مراقبت پس از کاشت مو


کاری که شما در دوره بهبودی بعد از کاشت مو انجام می‌دهید، برای اطمینان از حصول بهترین نتیجه از اهمیت بالایی برخوردار است. انجام اقدامات مناسب مراقبتی پس از کاشت مو به شما کمک می‌کند تا سریع‌تر به امور روزمره خود برگردید و میزان موفقیت در پیوند مو را تقویت کنید. در اینجا نگاهی به برخی از بایدهای مراقبتی بعد از عمل اشاره کرده‌ایم:

  • دستورالعمل‌های جراح خود را دنبال کنید. جراح شما دستورالعمل‌های مراقبتی را فقط برای شنیدن به شما نمی‌گوید. دستورالعمل‌های کلی برای مراقبت‌های بعد از عمل وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت کنید. اما دستورالعمل‌هایی که توسط جراح شما ارائه می‌شود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
  • روز عمل و روز بعد از آن پوست سر خود را خشک نگه دارید تا بهبودی پوست آغاز شود.
  • در حین بهبودی، ناحیه اطراف پوست سر خود را تا حد ممکن تمیز نگه دارید. ممکن است در ناحیه کاشت احساس درد و بی‌حسی داشته باشید، اما چیزی روی پوست سر خود قرار ندهید که مورد تایید جراح شما نباشد.
  • در صورت احساس درد و ناراحتی، بلافاصله بعد از عمل از مسکن استفاده کنید. اثر بیهوشی عمومی که قبل از عمل به شما داده شده است، از بین خواهد رفت و ممکن است دچار درد و تورم شوید. در صورت وجود درد و تورم با جراح خود تماس بگیرید، اما این علائم عوارض جانبی بعد از عمل جراحی است.
  • یک یا دو روز بعد از عمل موهای خود را بشویید و شامپو کنید تا جای زخم اطراف موهای پیوند شده تمیز شود. این کار مانع از آسیب رسیدن به فولیکول‌های مو و خنثی شدن رشد مو می‌شود. با این حال، تا چهار یا پنج روز پس از عمل موهای خود را زیر دوش نشویید. در طی چند روز اول بعد از عمل، موهای خود را باید با آب جمع‌آوری شده از شیر آب یا هر منبع دیگری بشویید. از جراح خود در مورد شامپوهایی که می‌توانید با خیال راحت استفاده کنید، سوال کنید.
  • می‌توانید در هفته اول بعد از عمل از یک کمپرس یخ برای تسکین تورم یا درد استفاده کنید اما کمپرس را مستقیماً روی ناحیه پیوند زده نگذارید.
  • کسی را همراه خود داشته باشید تا بعد از عمل شما را به خانه ببرد زیرا ممکن است هنوز هم اثرات بیهوشی اعمال شده قبل از عمل را احساس کنید.

 

بعضی از کارهایی که شما نباید بعد از کاشت مو انجام دهید 

  • قرار دادن سر و ناحیه پیوند در معرض نور خورشید تا چند روز بعد ا ز عمل. اگر لازم است در آفتاب باشید، برای محافظت از سرتان کلاه بپوشید.
  • جای زخم‌های موجود در پوست سر خود را که در اثر کاشت مو ایجاد شده است، نکنید زیرا این کار ممکن است باعث بیرون آمدن پیوندها شود.
  • تا چند روز بعد از عمل سیگار نکشید. نوشیدن الکل و سیگار کشیدن در جریان خون مورد نیاز برای بهبود منطقه پیوند زده شده شما مداخله می‌کند.
  • حدود ده روز بعد از عمل کار و ورزش نکنید. سعی کنید در فعالیت‌هایی که باعث تعریق بیش از حد می‌شود، شرکت نکنید زیرا این امر احتمال ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد. برای اولین ماه بعد از عمل از انجام ورزش‌های تماسی مانند بسکتبال و فوتبال خودداری کنید. اما پیاده‌روی کوتاه یا آهسته دویدن معمولاً خوب است.

هزینه کاشت مو چقدر خواهد بود؟


قیمت کاشت مو یکی از مهم‌ترین عوامل است و به هزینه کلینیک، هزینه جراح، تعداد پیوند مورد نیاز و الگوی ریزش مو بستگی دارد.

مقالات مرتبط

فهرست
مشاوره رایگان مشاوره رایگان