بهترین دستگاه لیزر موهای زائد: کدام دستگاه لیزر موی زائد بهتره؟

  1. مقالات
  2. /
  3. بهترین دستگاه لیزر موهای زائد: کدام دستگاه لیزر موی زائد بهتره؟

منظور از لیزر موهای زائد فرآیند استفاده از نور لیزر برای تخریب فولیکول‌ها و از بین بردن موهای زائد بدن است. لیزر موهای زائد نیز همانند سایر روش‌هایی چه برای از بین بردن موها مورد استفاده قرار می‌گیرند مانند آی پی ال یا الکترولیز نمی‌‌تواند همه موهای زائد را از بین ببرد. برای کسب نتایج مطلوب و از بین بردن موهای زائد شما به ۴ تا ۶ جلسه درمان نیاز خواهید داشت

 لیزر موهای زائد شما را برای همیشه از درد سرهای حاصل از تیغ کشیدن و ژیلت خلاص می‌کند. از لیزر به عنوان یک روش درمانی مقرون به صرفه، ایمن و بی خطر یاد می‌شود و در مقایسه با موم انداختن، استفاده از تیغ و ژیلت یا کرم موبر نتایج بهتری را به وجود می‌آورد. افرادی که رنگ پوست آنها را روشن و موهای تیره، زبر و کلفتی دارند نتایج بهتری را به دست خواهند آورد. بیکینی و زیر بغل ، چانه و پشت لب موهای کلفتی دارند و در نتیجه شما شاهد نتایج مورد انتظار خود خواهید بود. اگر شما نیز قصد لیزر موهای زائد خود را دارید احتمالاً تحقیقات متعددی را در ارتباط با بهترین دستگاه لیزر موهای زائد و تفاوت‌های دستگاه‌های مختلف انجام داده اید. ماندگاری نتایج حاصل از لیزر مهمترین فاکتوری است که در مقایسه دستگاه‌های مختلف لیزر موهای زائد مورد ارزیابی قرار می‌‌گیرد.

بهترین دستگاه لیزر موهای زائد چگونه کار می‌کند؟


ریشه مو و دانه‌های ملانین که مسئول رنگ مو هستند، قادر به جذب انرژی نور هستند. دستگاه‌های لیزر یا آی پی ال به تولید پرتوهای نور می‌پردازند که از اپیدرم (لایه بیرونی پوست) عبور کرده و توسط دانه‌های ملانین در داخل فولیکول‌های مو که در عمق 2 تا 4 میلیمتر زیر سطح پوست قرار دارند، جذب می‌شوند.

ملانین یک رنگدانه است که فولیکول‌های مو را تولید کرده و به آنها رنگ می‌بخشد. وقتی فولیکول‌های مو به انرژی نور جذب می‌کنند، به شدت گرم می‌شوند. این گرما به فولیکول‌های مو (که یک بخش کوچکی از بدن هستند و شامل بخش‌های مختلفی است) آسیب می‌رساند. پس از 4 تا 6 جلسه درمانی که گرما به فولیکول‌های مو ارسال می‌شود، تعداد زیادی از فولیکول‌های مو درون پوست به طور کامل از بین می‌روند.

انواع لیزر موهای زائد


 برای آنکه انرژی نور لیزر به طور موفقیت آمیز به تخریب فولیکول‌های مو بپردازد باید از یک دستگاه لیزر مناسب با طول موج خاص استفاده کرد. به این ترتیب برخی از دستگاه‌های لیزر با نتایج بهتر بر پوست تیره همراه هستند و برخی دیگر مخصوص پوست روشن می‌باشند. چند نمونه از بهترین دستگاه‌های لیزر موهای زائد عبارت اند از:

 دستگاه لیزر ان دی یاگ

دستگاه لیزر ان دی یاگ

 این فناوری لیزر موهای زائد برای افرادی که رنگ پوست آنها تیره و سرعت جذب نور لیزر توسط رنگدانه‌های موجود درون مو کم است نتایج بهتری را به وجود می‌آورد. این دستگاه لیزر با استفاده از پرتوهایی که طول موج بلند تری در مقایسه با سایر دستگاه‌ها دارند به خوبی فولیکول‌های مو را هدف قرار می‌‌دهد و آنها را از بین می‌برد. به این ترتیب مدت بیشتری طول می‌کشد تا فولیکول‌های مو بتوانند به ترمیم و بازسازی خود بپردازند و دوباره موها روی سطح پوست دیده شوند. یکی از معایب این دستگاه لیزر این است که برای کسب نتایج دلخواه شما به تعداد جلسات درمانی بیشتری نیاز خواهید داشت. درمان با این لیزر باعث بروز درد می‌شود و برای موهای نازک مناسب نیست. برخی از برندهایی که با این نوع لیزر به کار می‌روند عبارتند از الیت، کندلا و کول گلید.

  درمان شانه یخ زده (شانه منجمد): رفع خشکی شانه ناشی از بی تحرکی

 لیزر دایود

 لیزر دایود یکی از جدیدترین دستگاه‌های لیزر موهای زائد است که از آن برای رفع موهای زائد افرادی که رنگ پوست آنها متوسط رو به تیره است استفاده می‌شود. پزشک با توجه به نوع و رنگ پوست و موی شما به تنظیم طول موج دستگاه می‌پردازد از بروز عوارض جانبی پیشگیری گردد. این واقعیت که دستگاه لیزر دایود توانایی تولید طول موج کوتاه و بلند را دارد در بهبود جذب ملانین، نفوذ عمیق پرتوهای نور به درون فولیکول‌های مو و کاهش ریسک آسیب دیدگی مو غیر قابل انکار است.

 همچنین سرعت بالای تکرار و ارسال پرتوهای نور توسط این دستگاه باعث شده که امکان درمان نقاط گسترده بدن طی مدت کوتاهی وجود داشته باشد. با این حال شما به چند جلسه درمان نیاز دارید تا نتایج دلخواه خود را به دست بیاورید. از آنجایی که این فناوری نسبتاً جدید است همچنان محققان در حال جمع ‌آوری اطلاعات درباره آن می‌باشند.

 دستگاه لیزر رابی

دستگاه لیزر رابی

 برخی از افراد در ابتدا به استفاده از یک فناوری خاص به ویژه روش‌های مخصوص درمان پوست با دیده بدبینی نگاه می‌کنند. واقعیت این است که احتمال بروز هر مسئله ای وجود دارد و ممکن است در پایان شما شاهد پوستی سالم، درخشان و براق و یا متاسفانه پوستی آسیب دیده باشید. افرادی که به هیچ عنوان قصد ریسک کردن را ندارند بهتر است از دستگاه لیزر رابی استفاده کنند زیرا یکی از قدیمی ‌ترین دستگاه‌های لیزر موجود در جهان است. اطلاعات متعددی در ارتباط با این دستگاه لیزر وجود دارد و یک روش عالی برای درمان افرادی محسوب می‌‌شود که رنگ پوست و موی آنها روشن است. از آنجایی که سرعت جذب آن توسط ملانین بسیار بالا است ممکن است منجر به تغییر رنگ پوست شود به همین دلیل باید فقط روی پوست روشن مورد استفاده قرار بگیرد.

 دستگاه لیزر الکساندرایت

دستگاه لیزر الکساندرایت

 دستگاه لیزر الکساندرایت در مقایسه با سایر دستگاه‌های لیزر از قبیل ان دی یاگ طول موج بلندتری دارد و این مسئله باعث شده برای انواع مختلفی از پوست از قبیل پوست سبزه مناسب باشد. مهمترین مزیت این دستگاه لیزر این است که سرعت بالایی برای درمان نقاط گسترده بدن دارد. تغییر شدید رنگ پوست به علت قابلیت بالای جذب نور لیزر توسط ملانین، مهمترین عیب این روش است.

 برخی از بیماران ادعا می‌کنند که علیرغم استفاده از دستگاه خنک کننده دچار مقداری درد می‌شوند. افرادی که رنگ پوست آنها تیره است بهتر است یک قسمت از بدن آنها به طور آزمایشی لیزر شود تا در صورت عدم بروز واکنش آلرژیک فرآیند درمان تکمیل گردد.

رفع موهای زائد با دستگاه آی پی ال

رفع موهای زائد با دستگاه آی پی ال

دستگاه آی پی ال فی نفسه یک دستگاه لیزر نیست و به جای نور لیزر از انرژی گرمایی پالسی برای تخریب فولیکول‌ها استفاده می‌کند. نتایجی که از درمان با این روش به دست می‌آید قابل قبول است و شما در نهایت شاهد پوستی نرم و لطیف به ویژه در نواحی صورت، کمر، پا و ناحیه تناسلی خواهید بود بدون آنکه پوست تان دچار آسیب دیدگی شده باشد. همچنین این دستگاه به پزشک اجازه می‌دهد با توجه به شرایط پوست بیمار به تنظیم طول موج، مدت زمان ارسال پالس انرژی و سطح انرژی مورد نظر بپردازد. عوارض جانبی حاصل از این روش درمانی خفیف است و معمولاً تورم و قرمزی ایجاد شده طی مدت کوتاهی از بین خواهد رفت. افرادی که رنگ پوست آنها روشن و موهای تیره ای دارند متقاضی مناسبی برای این نوع لیزر می‌باشند. در صورتی که پس از اتمام جلسات درمانی موها شروع به رویش نمایند معمولاً به صورت پراکنده و کاملاً نازک دیده خواهند شد.

 چگونه برای لیزر موهای زائد آماده شویم؟


  • برای کسب نتایج بهتر و کاهش عوارض حاصل از لیزر باید به مدت ۴ هفته قبل از درمان از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب خودداری کنید. همچنین برای پیشگیری از آفتاب سوختگی باید قبل از خارج شدن از منزل از کرم ضد آفتاب در ناحیه مورد نظر استفاده کرد.
  • باید قبل از شروع درمان، پوست خود را با آب و یک شوینده ملایم تمیز کنید تا هیچ اثری از لوازم آرایش و دئودورانت در ناحیه ای که قرار است درمان شود باقی نماند.
  • باید حداقل ۲ تا ۳ روز قبل از درمان با لیزر، موهای زائد خود را شیو کنید و از شیو کردن موهای نازک خودداری نمایید.
  • در صورتی که قصد لیزر موهای زائد صورت را دارید بهتر است از تیغ برای برطرف کردن موهای تیره از روی سطح پوست استفاده کنید.
  • در صورتی که نمی‌توانید از تیغ یا ژیلت استفاده کنید بهتر است سه روز قبل از درمان با کرم موبر موهای زائد خود را برطرف کنید.
  پی آر پی صورت چه مزایایی دارد؟ تزریق PRP برای جوانسازی پوست

 ممنوعیت‌های لیزر موهای زائد چیست؟

  • حداقل به مدت دو هفته قبل از درمان از برنزه کردن پوست خود با محصولات مصنوعی یا نور آفتاب خودداری کنید.
  • یک هفته قبل از درمان از استفاده از روغن‌های ضروری در ناحیه ای که قرار است درمان شود اجتناب نمایید.
  • دو هفته قبل از درمان از استفاده از کرم بی رنگ کننده در ناحیه ای که قرار است درمان شود خودداری نمایید.
  • حداقل به مدت ۲ هفته قبل و بعد از لیزر موهای زائد از قرار گرفتن در مقابل نور خورشید اجتناب کنید.
  • بعد از درمان از انجام فعالیت جسمانی سنگین و شدید که باعث عرق کردن می‌‌شود خودداری کنید.
  • در صورتی که دچار بیماری‌های پوستی از قبیل پسوریازیس، سرطان پوست، اگزما یا درماتیت هستید نباید تحت درمان با لیزر قرار بگیرید.
  • در صورتی که از راکوتان یا مشتقات ویتامین آ از قبیل ایزوترتینوئید استفاده می‌‌کنید نمی‌‌توانید متقاضی درمان با لیزر باشید.
  • در صورتی که تحت درمان با داروهایی قرار دارید که موجب حساسیت به نور می‌‌شوند نمی‌‌توانید موهای زائد خود را لیزر کنید زیرا دچار عوارض جانبی و سوختگی پوست خواهید شد.

لیزر موهای زائد چگونه انجام می‌شود؟


لیزر موهای زائد چگونه انجام می‌شود

پزشک از شما می‌خواهد که روی می‌ز مخصوص لیزر دراز بکشید و آرامش خود را حفظ کنید. جالب است بدانید که به علت گرمای مطلوب حاصل از دستگاه لیزر، برخی از بیماران در طول درمان می‌خوابند.

مراقبت بعد از انواع لیزر موهای زائد


  • ممکن است یک هفته پس از درمان با لیزر شاهد رشد مجدد موهای زائد خود در نواحی تحت درمان باشید. معمولاً افزایش تعداد موهای روی سطح پوست به علت بالا آمدن آنها از پوست و جدا شدن از فولیکول رخ می‌دهد و جای نگرانی وجود ندارد.
  • در فاصله بین جلسات درمان به هیچ عنوان مجاز به انجام روش‌های مخصوص رفع موهای زائد از قبیل الکترولیز، موم انداختن یا دستگاه اپی لیدی نیستید زیرا در چرخه رشد موها اختلال ایجاد می‌کنند در عوض می‌توانید از تیغ یا ژیلت یا کرم موبر استفاده کنید.
  • موهای باقی مانده در جلسات بعدی درمان می‌شوند و از بین خواهند رفت.
  • حدود ۲۰ تا ۱۰ درصد از موها در روزهای پس از درمان با لیزر و در فواصل بین جلسات درمان شروع به ریزش خواهند کرد.
  • در صورتی که پس از درمان با لیزر التهاب پوست از بین نرفته باشد باید به منظور پیشگیری از تغییر غیرعادی رنگ پوست و محافظت بیشتر از پوست باید از کرم ضد آفتاب استفاده کرد.
  • حدود دو هفته پس از درمان با لیزر به هیچ عنوان در معرض نور آفتاب قرار نگیرید.

 فاصله زمانی مطلوب بین جلسات درمان چقدر است؟


 حداقل فاصله زمانی بین دو جلسه درمان برای نواحی مختلف بدن به شرح زیر می‌باشد:

  • ۳ تا ۶ هفته برای رفع موهای زائد صورت، زیر بغل و خط بیکینی
  • ۴ تا ۸ هفته برای موهای زائد پا، بازو، کمر و بالاتنه
  • یک بار در سال برای شارژ نتایج به دست آمده از لیزر
  • تکمیل نکردن دوران درمان نتایج مطلوب و مورد انتظار را به وجود نخواهد آورد.

بهترین دستگاه لیزر موهای زائد چیست؟


 افرادی که قصد لیزر موهای زائد خود را دارند اولین سوالی که به ذهن آنها می‌‌رسد این است که بهترین دستگاه لیزر موهای زائد چیست؟ و آیا دستگاهی که در کلینیک مورد استفاده قرار می‌گیرد مناسب پوست آنها است یا خیر؟ این سوال برای افرادی که رنگ پوست آنها تیره تر یا بسیار روشن است اهمیت بسیار زیادی دارد.

  درمان سلولیت (پوست پرتقالی): بهترین راه رفع سلولیت ران و باسن

 شما باید قبل از شروع درمان اطمینان حاصل کنید که پزشک یا اپراتور لیزر در زمینه درمان رنگ پوست و موی مشابه شما دارای تخصص و تجربه کافی است. عوامل متعددی در کسب نتایج مطلوب و خلاص شدن از شر موهای زائد دخیل هستند که شما باید ضمن در نظر گرفتن همه آنها برنامه درمان خود را شروع کنید.

 تعداد جلسات درمانی برای کسب نتایج مطلوب چقدر است؟


 همه افراد به چند جلسه درمان نیاز دارند تا موهای زائد آنها از بین برود. بهترین دستگاه لیزر موهای زائد باید در مراحل مختلف رشد موها، آنها را هدف قرار دهد. از آن جایی که موهای بدن در چند مرحله رشد می‌کنند و همه آنها به طور همزمان وارد فاز فعال رشد نمی‌شوند شما به چند جلسه درمان نیاز خواهید داشت. تعداد جلسات درمانی مورد نیاز به نوع پوست و تراکم موهای شما و وسعت ناحیه ای که قرار است درمان شود بستگی دارد.

 عوارض جانبی حاصل از لیزر چیست؟


لیزر ان دی یاگ و لیز  الکساندرایت جز روش‌های ایمن و موثر از بین بردن موهای زائد محسوب می‌شوند با این حال ممکن است که هر دو روش باعث بروز برخی عوارض جانبی شوند که تعدادی از آنها به شرح زیر می‌باشند:

  • التهاب
  • تورم
  • خارش
  • سوختگی پوست
  • تغییر رنگ پوست
  • ایجاد بافت اسکار

 پزشک قبل از شروع درمان یک قسمت از بدن را به طور امتحانی لیزر می‌کند تا بتواند بروز واکنش آلرژیک را ارزیابی نماید.

 سوالات متداول درباره لیزر موهای زائد


 چه افرادی می‌توانند از مزایای لیزر موهای زائد بهره ‌مند شوند؟

 تا چندین سال فقط افرادی که پوست آنها در گروه یک تا چهار قرار داشت می‌توانستند از مزایای لیزر موهای زائد بهره‌ مند شوند. اما امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری همه افراد با انواع مختلف گروه پوستی می‌توانند به کمک لیزر از شر موهای زائد خود خلاص شوند.

 به خاطر داشته باشید اگرچه لیزر به طور گسترده در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد یک روش بسیار پیچیده به ویژه در افرادی که رنگ پوست آنها تیره است محسوب می‌‌شود. به این ترتیب شما باید به پزشک مراجعه کنید که در زمینه لیزر موهای زائد انواع مختلف پوست تخصص دارد انواع مختلف پوست تخصص دارد.

 هر جلسه لیزر موهای زائد چقدر طول می‌کشد؟

 با توجه به وسعت ناحیه قرار است درمان شود معمولاً طول جلسات لیزر موهای زائد متغیر است به عنوان مثال لیزر کامل هر دو پا یا کمر حدود یک ساعت و لیزر بازو، صورت یا بیکینی معمولاً نیم ساعت طول می‌کشد.

 آیا لیزر موهای زائد درد دارد؟

 از بین بردن دائمی موهای زائد توسط دستگاه آی پی ال به ویژه در ناحیه بیکینی باعث بروز درد و ناراحتی بسیار زیادی می‌شود اما استفاده از لیزر به ویژه دستگاه‌هایی که مجهز به سیستم خنک کننده هستند با درد بسیار ناچیزی همراه هستند و اکثر بیماران ادعا می‌‌‌کنند که درد به خوبی قابل تحمل است.

 لیزر موهای زائد کدام نواحی بدن ممنوع است‌؟

 می‌‌توان از لیزر برای درمان موهای زائد همه نواحی بدن به غیر از دو ناحیه استفاده کرد که این نواحی به شرح زیر می‌باشند:

  • استفاده از لیزر به طور مستقیم در ناحیه تناسلی زنان و مردان زیرا هنوز اطلاعات کافی در ارتباط با ایمنی این روش برای درمان این نقاط وجود ندارد.
  • استفاده از لیزر برای رفع موهای زائد ابرو زیرا در نزدیکی چشم قرار دارند و احتمال بروز عوارض جانبی شدید مطرح می‌‌شود همچنین لیزر موهای زائد روی تتو به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود زیرا به علت وجود رنگدانه‌های بسیار در این ناحیه احتمال سوختگی پوست یا تاول پوستی افزایش پیدا می‌کند.

مقالات مرتبط

فهرست
مشاوره رایگان مشاوره رایگان