فهرست مطالب
- 1 علت کم پشتی یا ریزش ابرو چیست؟
- 2 رشد مجدد ابرو با انجام درمان ممکن است
- 3 کاشت ابرو بهترین راه برای پر کردن ابروها
- 4 چه افرادی کاندیدای خوبی برای انجام عمل جراحی کاشت مو میباشند؟
- 5 جراحی کاشت ابرو چگونه انجام میگیرد؟
- 6 کاشت ابرو چقدر طول میکشد؟
- 7 ابرو کاشته شده چقدر دوام دارد؟
- 8 رژیم و تغذیه مورد نیاز پس از عمل کاشت ابرو
- 9 سؤالات متداول
ریزش ابرو یا کمپشتی میتواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. این علل ممکن است شامل عوامل ژنتیکی، برداشتن زیاد ابرو، بیماریها و ضربههای جسمی باشد. کاشت ابرو یک روش پیشرفته است که شامل برداشت فولیکولهای مو از ناحیه پشت سر یا پشت گردن و سپس کاشت آنها در منطقه ابرو میشود تا بازسازی و تقویت موهای دائمی در ابروها ایجاد شود. کاشت ابرو یکی از روشهای زیبایی چالشبرانگیز است، اما با انجام آن توسط متخصصین ماهر، میتواند نتایج مؤثر و مفیدی به همراه داشته باشد.
برای افرادی که ابرویشان تراکم و فرم خوبی ندارد یا اصلاً ابرو ندارند کاشت ابرو این فرصت را به آنها میدهد تا آرک یا قوس ابرو زیبایی داشته باشند. در کاشت ابرو نیز همانند هر روش زیبایی دیگر کلید دستیابی به نتایج طبیعی این است که پس از انجام تحقیقات کامل جراح انتخاب شود و جهت اطمینان خاطر داشتن از مهارت پزشک تصاویر قبل و بعد را مشاهده کنید.
اگر شما عزیزان قصد کاشت ابرو را دارید بهتر است ابتدا با پزشک متخصص و متبحر مشورت نمایید.
علت کم پشتی یا ریزش ابرو چیست؟
آلوپسی به معنای ریزش موهای بدن است و اغلب افراد فکر میکنند که آلوپسی تنها پوست سر را تحت تأثیر قرار میدهد. اما در واقع، این مشکل میتواند باعث ریزش مو در هر نقطهای از بدن، از جمله ابروها، شود. برای ریزش یا نازک شدن ابروها علل مختلفی وجود دارد شامل ابتلا به بیماریها، مشکلات پوستی، برداشتن زیاد ابرو و یا عوارض جانبی شیمیدرمانی. با این حال، آلوپسی به عنوان بزرگترین عامل ریزش ابروها شناخته میشود.
بسیاری از افراد اعتقاد دارند که آلوپسی نوعی بیماری خود ایمنی است، اما در واقعیت، اطلاعات کمی درباره بیماریهای خود ایمنی در دسترس عموم قرار دارد. بیماری خود ایمنی شرایطی است که در آن سیستم ایمنی بدن اشتباه میکند و به سلولهای سالم حمله میکند. در آلوپسی، سیستم ایمنی بدن فولیکولهای مو را به عنوان یک عامل خارجی اشتباه میگیرد و سعی دارد آنها را از بین ببرد که نتیجه آن ریزش موی بدن است.
از آنجا که بیماریهای خود ایمنی تبعیض جنسیتی ندارند، هر فردی ممکن است به آلوپسی مبتلا شود. با این حال، اگر یکی از والدین یا هر دوی آنها دچار آلوپسی یا بیماریهای خود ایمنی باشند، احتمال بروز آلوپسی در فرد مورد نظر بیشتر خواهد بود.
رشد مجدد ابرو با انجام درمان ممکن است
آلوپسی الزاماً به معنی از بین رفتن کامل مو نیست. بسته به شدت بیماری ممکن است پس از چند ماه یا یک سال مو شروع به رشد مجدد کند. افرادی که بیماری آلوپسی کمتر از 50% پوست سرشان را تحت تأثیر قرار داده است نسبت به افرادی که آلوپسی در آنها شدیدتر است شانس بیشتری برای رشد مجدد مو دارند. نمیتوان پیش بینی کرد که چه تعداد از موها دچار ریزش میشوند اما اگر به تعداد تکههای فاقد مو توجه کنید میتوانید پیشبینی کنید که چه مقدار از موها دوباره رشد میکنند. اگر تنها چند تکه طاس شده دارید و موهایتان میتوانند دوباره رشد کنند پس به انجام هیچ روش درمانی نیاز ندارید چون بدن به طور طبیعی موها را رشد میدهد.
کاشت ابرو بهترین راه برای پر کردن ابروها
همانند بسیاری از بیماریهای خود ایمنی برای آلوپسی نیز درمانی وجود ندارد. بسته به میزان شدت ریزش مو روشهای درمانی تجویزی از جمله داروهای استروئیدی، داروهای موضعی و مینوکسیدیل در دسترس میباشد.
سپری کردن زندگی با طاسی مخصوصاً اگر این تکههای طاسی در صورت مشخص باشند میتواند از نظر احساسی دشوار باشد. برخی از افرادی که از آلوپسی رنج میبرند کاشت مو را انتخاب میکنند و این کاشت مو میتواند کاشت موی سر یا ابرو باشد. پزشک برای کاشت ابروی جدید صدها گرافت کوچک حاوی مو در صورت استفاده کند. با این حال به همه بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا که تحت کاشت مو قرار میگیرند (معمولاً حداقل 2 سال پس از غیرفعال شدن بیماری صبر میکنند) اطلاع داده میشود که تضمینی برای رشد مجدد مو وجود ندارد.
زندگی کردن با آلوپسی ابرو میتواند شبیه یک بازی حدسی باشد که هر کسی نخواهد آن را بازی کند. زندگی کردن با ریزش مو از نظر احساسی میتواند دشوار باشد و ندانستن اینکه مو دوباره رشد خواهد کرد یا خیر از آن سختتر است؛ اما با پیشرفت تکنولوژی کاشت ابرو و به کمک یک منبع مورد اطمینان میتوانید مو و زندگیتان را بازیابید.
چه افرادی کاندیدای خوبی برای انجام عمل جراحی کاشت مو میباشند؟
کاشت مو به هر فردی که به علت برداشتن بیشازحد ابرو، جای زخم یا بیماری تیروئید دچار کمپشتی یا ریزش مو شدهاند توصیه میشود.
جراحی کاشت ابرو چگونه انجام میگیرد؟
در این فرایند هر ابرو به طور منفرد طراحی و تنظیم میشود تا با ویژگیهای صورت فرد تناسب داشته باشد و در عین حال به خواست بیمار نیز توجه میشود. جراح کاشت مو مجرب ضخامت درست مو، شکل قوس ابرو، طول و فضای بین ابروها را مدنظر قرار میدهد.
جراح با استفاده از روش کاشت واحد فولیکولی (FUT) یا استخراج واحد فولیکولی(FUE) گرافت ها را از پشت سر و یا دیگر قسمتهای بدن برمیدارد. سپس برای کاشت گرافت های اهداشده برشهای بسیار کوچکی در محل پذیرنده ایجاد میشود. در طول فرایند کاشت بیمار از آغاز تا پایان هوشیار است. با این حال ممکن است قبل از انجام فرایند به شما آرامبخش و یا بیحسی خوراکی داده شود. ممکن است دیگر به بیحسی درونرگی نیاز نباشد.
کاشت ابرو چقدر طول میکشد؟
معمولاً کاشت ابرو حدود 4 ساعت طول بکشد. تقریباً نصف این زمان صرف برداشت فولیکول و نصف دیگر این زمان صرف کاشت فولیکولها میشود. در موارد استفاده از گرافت های بزرگتر که در آنها از بیش از 500 فولیکول استفاده میشود ممکن است این فرایند کمی بیشتر طول بکشد.
ابرو کاشته شده چقدر دوام دارد؟
مویی که از فولیکولهای کاشته شده رشد میکند دائمی است. این مو دقیقاً شبیه موی سر رشد میکند و طول آن بسیار بیشتر از موی ابروی طبیعی میباشد. بسیاری از خانمها ابروهای خود را اصلاح و مرتب میکنند. موهای کاشته شده نیز باید کوتاه شوند تا طول مناسبی داشته باشند.
رژیم و تغذیه مورد نیاز پس از عمل کاشت ابرو
- همیشه رژیم غذایی نقش مهمی در موفقیت عمل کاشت مو بازی می کند. باور کنید یا نه مواد غذایی مورد نیاز پس از عمل کاشت مو در حقیقت نیاز بدن برای بهبود پس از عمل است. امروزه بسیاری از پزشکان به همه بیماران توصیه می کنند تا اصول رژیم غذایی متوازن و سالم را برای مشاهده زودتر نتایج توصیه می کنند.
- بکارگیری یک رژیم سالم ریزمغذی های کافی برای فولیکول های مو را فراهم می سازد. یک رژیم غذایی متوازن حاوی بعضی مواد بیوشیمیایی هستند که به تقویت سلول های فولیکول مو که پتانسیل تبدیل به موهای جدید را دارند کمک می کند. یک رژیم غذایی افراطی که کمبود مواد مغذی مهم را دارد نمی تواند به کاشت فولیکول های مو کمک کند. به همین دلیل، پزشکان برای تقویت فولیکول های جدید مصرف مکمل های غذایی را برای دوره های چند ماهه تجویز می کنند.
- به علاوه برخی تحقیقات نشان می دهند که یک رژیم غذایی متوازن که حاوی مواد مغذی است می تواند از وقوع شوک های جراحی که پس از بسیاری از جراحی های کاشت مو رخ می دهد جلوگیری کند.
- اگر در انتخاب یک رژیم عذایی پس از کاشت مو سر در گم هستید، پزشک ها به شما توصیه می کنند تا بر رژیم هایی تمرکز کنید که حاوی موادی هستند که نیاز دارید بخورید، نه موادی که باید از خوردن آنها اجتناب کنید.
- فهرست پایین مواد مغذی مورد نیاز پس از عمل کاشت مو را نشان می دهد:
-
پروتئین ها
- پروتئین منبع اصلی ساخت بلوک های بافت های بدن است و خود مو نیز از پروتئینی به نام کراتین ساخته می شود. وقتی بیماری شروع به مصرف رژیم پروتئینی می کند به تسریع فرایند ترمیم و رشد موها پس از کاشت مو کمک می کند. بنابراین انتخاب رژیمی حاوی پروتئین با کیفیت بالا مانند ماهی، لوبیاها،حبوبات، گوشت پرندگان، توفو، گردو و سفیده تخم مرغ رژیم غذایی را غنی از پروتئین می کنند.
-
آهن
- اسفناجو لوبیا و روغن دانه ها منابع غنی آهن هستند. آهن یکی از مهم ترین منابع برای سلامت مو و ابروها به حساب می آید. بسیاری از برگ های سبز نیز از منابع سرشار از آهن به حساب می آیند. از آنجایی که برای ساخت پروتئین به آهن نیاز است، معمولا آهن را به تقویت کننده ساختار مو و افزایش دهنده جریان اکسیژن به ریشه ها و پوسته مو برای نتایج بهتر می شناسند. افرادی که در رژیم خود آهن کافی ندارند، مو ها و ابروهایشان دچار ریزش می شود. پزشک پس از کاشت ابرو، مکمل آهن تجویز می کند؛ زیرا در صورتی که آهن مصرفی رژیم پایین باشد، در این صورت مکمل آن می تواند سطح آهن را تا حد خوبی برساند. به علاوه مصرف آهن ایمنی بدن را تقویت می کند که برای فاز ترمیمی پس از عمل کاشت ابرو ضروری است.
-
روی
- بسیاری از تحقیقات نشان می دهند که روی یکی از عناصری است که به حفظ موهای سالم کمک می کند؛ زیرا روی برای ساختن سلول های سالم، تعادل هورمون ها و کمک به جذب مواد مغذی ضروری مورد نیاز است. باور بر این است که روی نقشی حیاتی در ساخت DNA و RNA دارد و در تقسیمات فولیکول های مو نیز نقش دارد که منجر به رشد سالم مو می شود. زمانی که فردی مواد مغذی کافی دریافت نکرده باشد در پاسخ باعث ریزش مو ها می شود. از برخی غذاها که سرشار از روی هستند می توان به صدف، آجیل ها، تخم مرغ، غذاهای دریایی، پنیر و غلات کامل اشاره کرد.
-
ویتامین D
- فولیکول های مو به شدت به هورمون ها حساس هستند و مطالعات متعددی نشان می دهند که ویتامین D ماده ای مغذی برای فعال سازی رشد سلول های مو است. امروزه نسل جدید ما درحال مواجهه با سطوح پاییمی از ویتامین D هستند که ارتباط واضحی با طاسی دارد. بنابراین پس از کاشت مو، همه بیماران باید مصرف غذاهایی که حاوی ویتامین D هستند را افزایش دهند. برخی منابع غذایی سرشار از ویتامین D شامل ماهی سالمون، قارچو روغن جگر ماهی, آب پرتقال غنی شده و ماهی هستند. به علاوه تماس مستقیم با نور خورشید یکی از شیوه های جذب ویتامین D است. مثلا می توانید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در روز صبح برای قدم زدن به بیرون از خانه بروید.
-
امگا ۳
- امگا ۳ نیز رشد مو را پس از کاشت ابرو تقویت می کند.از آنجایی که بدن ما توانایی ساخت اسیدهای چرب امگا۳ را ندارد، قرص های بسیاری برای مثال به شکل مکمل های غذایی در بازار موجود است. اما می توانیم این ماده مغذی را از مواد غذایی مانند دانه کتان، دانه کدو، ماهی قزل آلا و غیره دریافت کرد. این ماده برای رشد تنه مو مفید است و پوسته مو را مرطوب نگه خواهد داشت تا فولیکول های مو تحریک شوند.
سؤالات متداول
از آنجا که کاشت ابرو یکی از روشهای رایج برای پر کردن و شکل دادن به ابروهاست سؤالات زیادی در ذهن مردم درباره این روش به وجود آمده است. در اینجا به برخی از رایجترین پرسشها پاسخ داده شده است:
معمولاً برای کاشت ابرو مو از پشت سر یا پشت گردن برداشته میشود. به این مکان، منطقه اهداکننده گفته میشود. قبل از برداشتن گرافت موی این ناحیه باید تراشیده شود. تراشیدن مو قبل از انجام فرایند در مطب انجام میگیرد. بیشتر خانمها در صورتی که طول موی کافی داشته باشند میتوانند منطقه تراشیده شده را بهراحتی با موهایشان بپوشانند.
خیر. از هر ناحیهی اهداکننده تنها 3 یا 4 مو برداشته میشود. حتی اگر مو کوتاه شود این میزان از کاهش حجم مو قابل احساس نیست.
برای اصلاح اسکارها گاهی به حدود 12 گرافت نیاز است تا با ابروی فرد همخوانی داشته باشد. با این حال معمولاً برای فرم دهی به ابرو و حجیم کردن آن برای هر ابرو به 50 تا 250 گرافت نیاز است. تعداد گرافتهای (فولیکولها) موردنیاز به فرم و حجم دلخواه و تراکم فعلی ابرو بستگی دارد.
کاشت ابرو فرایند بسیار بیخطر و ایمنی است. این روش فرایندی سطحی میباشد بدین معنا که به ساختارهای عمیق پوست نفوذ نمیشود. با توجه به ماهیت بسیار عضلانی ناحیه سر و گردن، بروز عفونت بسیار بهندرت روی میدهد. به مدت 1 یا 2 روز ممکن است در اطراف چشمها تورم ایجاد شود. همچنین به دلیل اینکه تزریق برای بیحس کردن ناحیه تحت درمان بیحسی تزریق میگردد ممکن است کمی احساس درد و ناراحتی وجود داشته باشد اما خود این فرایند بدون درد است. پس از پایان فرایند زمانی که تأثیر ماده بیحسی رفع شد این درد و ناراحتی کاهش مییابد.
خیر. در طی کاشت ابرو از آغاز فرایند تا پایان آن بیمار به هوش است. قبل از شروع فرایند مسکن خوراکی و آرامبخش خفیفی به بیمار داده میشود و نیازی به دریافت آرامبخش درونرگی نیست.
بسیاری از افراد، عکس فرد مشهوری که میخواهند ابرویشان شبیه او باشد را به همراه خود میآورند و یا همچنین با آوردن عکس خود فرم ابروهای خود در جوانی را به جراح نشان میدهند. با این حال جراح با در نظر گرفتن این موارد اطمینان حاصل میکند که شکل ابرویی که وی برایتان در نظر دارد برای صورتتان مناسب است.
کاشت ابرو یک فرایند یک روزه است که در مطب انجام میگیرد. دوره بهبودی کاشت ابرو بیشتر ماهیت زیبایی دارد. برخی از بیماران 1 تا 2 روز پس از کاشت ابرو کمی تورم در بالای ابرو خواهند داشت. دلمههای روی محل کاشت فولیکول ممکن است بیش از 5 روز باقی بمانند. روز بعد از فرایند ممکن است در محلی که فولیکولها برداشتهشدهاند کمی خارش یا احساس سوزشی مثل آفتابسوختگی روی دهد. این عوارض موقتی هستند و در صورت لزوم به وسیله لوسیون های موضعی قابل کنترل هستند.
درست همانند کاشت موی سر، در یکی دو ماه اول قبل از رشد موهای جدید، گرافت موها در ابرو نیز دچار ریزش شوکی میشود. موها پس از 4 تا 6 ماه کاملاً رشد میکنند و هر ماه به رشد خود ادامه میدهند.
به علت اینکه جراح از بیحسی استفاده میکند بنابراین فرایند کاشت ابرو آزار دهنده نیست. با این حال زمانی که تأثیر بیحسی از بین برود احساس سوزش خواهید داشت اما با دارو قابلکنترل است.
این امر برای هر فرد و در هر کلینیک متفاوت است. هزینه کاشت ابرو تا حد زیادی به تعداد گرافت های مورد نیاز و میزان دستمزد جراح متخصص بستگی دارد. بیماران برای هر گرافت هزینهای را پرداخت میکنند که این امر نیز به محلی که گرافت از آن برداشته و کاشته میشود بستگی دارد.
این امر برای هر فرد و در هر کلینیک متفاوت است. هزینه کاشت ابرو تا حد زیادی به تعداد گرافت های مورد نیاز و میزان دستمزد جراح متخصص بستگی دارد. بیماران برای هر گرافت هزینهای را پرداخت میکنند که این امر نیز به محلی که گرافت از آن برداشته و کاشته میشود بستگی دارد.