روش های کاشت مو: FUE و FUT برای پرپشت کردن موهای سر

  1. کاشت مو
  2. /
  3. روش های کاشت مو: FUE و FUT برای پرپشت کردن موهای سر

شاید این روزها در فکر این هستید که با انجام دادن عمل کاشت مو دوباره صاحب موهایی پرپشت و زیبا بشوید. کاشت مو روش درمان موفق و پرطرفدار برای افرادی است که به دلایل مختلف دچار ریزش مو شده‌اند. کاشت مو به روش‌های مختلف انجام می‌شود و شانس موفقیت تمام این روش‌ها به تجربه و مهارت جراح، گستردگی و علت اصلی ریزش مو و تعهد و پشتکار بیمار در رعایت توصیه‌های مربوط به مراقبت بعد از عمل بستگی دارد. قبل از این که درباره چنین مسائلی فکر کنید، ابتدا باید متوجه شوید که کدام روش کاشت مو با توجه به شرایطتان از همه مناسب‌تر است و احتمال عدم موفقیت جراحی را به حداقل می‌رساند. اگر دوست دارید درباره کاشت مو اطلاعات بیشتری کسب کنید و از نکاتی مانند درصد موفقیت، ایمنی و معیارهای متقاضی ایده‌آل کاشت مو آگاه شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

انواع روش های کاشت مو


انواع روش های کاشت مو

کاشت مو عملی جراحی است که طی آن، موها از بانک موی خود بیمار گرفته می‌شود و به ناحیه‌های طاس یا کم‌پشت پیوند زده می‌شود. جراح متخصص کاشت مو حجم و تراکم موها را از طریق انجام عمل کاشت مو به روشی طبیعی به حد مطلوب می‌رساند. جراح فولیکول‌های مو را از ناحیه‌هایی از سر که موهای پرپشت‌تری دارد، جدا می‌کند و به ناحیه‌های طاس یا کم‌پشت پیوند می‌زند ـ فولیکول مو کیسه‌ای است که مو از آن می‌روید.

کاشت مو به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که در ادامه آنها را معرفی می‌کنیم.

کاشت مو به روش ATP، معروف به روش SMP

یک روش پیشرفته به نام پیگمانتاسیون تریکو (ATP) وجود دارد که شباهت بیشتری به تاتو دارد و به عنوان یک روش کاشت موی واقعی شناخته نمی‌شود. با این حال، ATP یک گزینه مناسب برای افرادی است که موهایشان بسیار کوتاه یا تراشیده شده است و یا به دنبال یک روش کم‌تهاجمی‌تر هستند.

در این روش، با استفاده از جوهر مخصوص، تعداد زیادی نقطه بسیار کوچک ایجاد می‌شود تا یک تصویر ظاهری مشابه ته ریش شکل بگیرد. معمولاً نتایج روش ATP برای مدت زمان ۵ تا ۷ سال باقی می‌ماند و پس از این دوره، نیاز به تکرار درمان دارد.

کاشت مو به روش FUT

نخستین روش واقعی کاشت مو که در این مقاله به شما معرفی می‌کنیم، روش کاشت واحد فولیکولی (FUT ) است که عموماً به نام برداشت باریکه یا نوار مو شناخته می‌شود.

نوار باریکی از پوست حاوی مو از ناحیه اهدا (پشت سر) جدا می‌شود و متخصص گرفت‌های مو را یک به یک از این باریکه جدا می‌کند. گرفت‌های جدا شده با توجه به الگوی طبیعی رشد مو در ناحیه‌های طاس یا کم‌پشت قرار داده می‌شود.

جای زخمی که در ناحیه اهدا باقی می‌ماند، به نازکی خط مداد است و به راحتی با موی نمره 4 پوشانده می‌شود.

  تزریق ژل به آلت تناسلی مردان: افزایش حجم و قطر آلت مردان با ژل

در روش FUT نسبت به روش‌های دیگر می‌توان تعداد بیشتری گرفت را با سرعت بالاتر و به روش یکدست‌تری پیوند زد، بنابراین اگر به دنبال روشی هستید که حداکثر تعداد کاشت گرفت را ارائه دهد، FUT روش مناسبی برای شما است.

  • کاشت میکروگرفت: این روش با هدف بازیابی رشد مو در ناحیه گیجگاه، در امتداد خط رویش مو و نقاط دیگری از سر انجام می‌شود که تراکم موی پایینی دارد. گرفت‌های پوستی حاوی یک تا سه فولیکول از ناحیه‌هایی با موی دائمی گرفته می‌شود و به ناحیه‌های دچار ریزش پیوند زده می‌شود.
  • کاشت مینی گرفت: گرفت‌های پوستی حاوی سه تا چهار فولیکول به نقاط مورد نظر پیوند زده می‌شود. در این روش معمولاً 1500 تا 3000 گرفت یا بیشتر کاشته می‌شود. مینی گرفت‌ها رشد موی متوسط را در ناحیه‌هایی مانند بالای سر و خط رویش مو تحریک می‌کنند.
  • کاشت ماکسی گرفت: این عمل معمولاً برای جبران ریزش موی متوسط تا شدید انجام می‌شود. تعداد فولیکول‌ها در هر گرفت در این روش از روش‌های دیگر بیشتر است و هر گرفت حاوی 12 یا 13 فولیکول است. گرفت‌ها در ناحیه‌های طاس یا فرق سر کاشته می‌شود.

استخراج واحد فولیکولی (FUE)

در روش کاشت مو با استفاده از تکنیک FUE، فولیکول‌های مو حاوی یک تا چهار تار مو از نواحی طاس یا کم‌پشت بدنه مویی جمع‌آوری می‌شوند. این روش به خصوص برای بیمارانی که تمایل دارند موهایشان را در حالت کوتاه نگه دارند، بسیار مناسب است.

مدت زمان انجام عمل کاشت مو، بسته به مساحت ناحیه‌ای که باید موها در آن کاشته شوند، ممکن است بین چهار تا هشت ساعت طول بکشد. در صورت ادامه ریزش مو یا درخواست بیمار برای افزایش ضخامت موها، می‌توان عمل کاشت را تکرار کرد.

سن مناسب کاشت مو


بیمارانی که از ریزش موهایشان ناراحت هستند، در هر سنی که باشند می‌توانند جراحی کاشت مو را انجام دهند. توصیه می‌شود که کاشت مو را هرچه سریع‌تر انجام بدهید، چون به این ترتیب می‌توانید اثرات باقیمانده از عمل کاشت مو را با موهایتان بپوشانید. بااین حال از آنجایی که ریزش مو معمولاً تدریجی است، کاشت مو در سن زیر 25 سال غالباً کاربردی و عقلانی نیست. چنانچه بیماران زیر 25 سال ریزش موی آندروژنیک بیشتری را تجربه کنند، عمل کاشت مو باید تکرار شود.

به علاوه افرادی که می‌خواهند سرعت ریزش مو را بدون انجام دادن جراحی کم کنند، می‌توانند از درمان‌های دارویی و عمل‌های مختلف استفاده کنند. ماینوکسیدیل  و فیناستراید برای آقایانی مناسب است که در منطقه فرق سر با ریزش موی جزئی تا متوسط مواجه شده‌اند. درمان‌هایی نیز برای حفظ رشد مو پس از عمل کاشت و بهبود نتایج جراحی وجود دارد. می‌توانید درباره این روش‌ها با متخصص کاشت مو مشورت کنید تا بهترین طرح درمان متناسب با نیازهایتان طراحی شود.

بهترین روش کاشت مو


بهترین روش کاشت مو

رشد مو در هر دو روش FUT و FUE دقیقاً یکسان است، تنها روش استخراج گرفت‌ها در این دو روش با هم تفاوت دارد. هیچ تکنیکی بهتر از دیگری نیست، تکنیک مناسب صرفاً با توجه به نیازها و وضعیت هر بیمار انتخاب می‌شود.

پزشکان می‌توانند طبیعی‌ترین نتایج ممکن را با حداقل جای زخم به دست بیاورند. پزشکان بیماران را راهنمایی می‌کنند تا بهترین روش کاشت مو را با توجه به شرایط خود انتخاب کنند.

  • ATP : ATP  برای بیمارانی با ریزش موی گسترده مناسب است که می‌خواهند موهایشان را بتراشند. همچنین از روش ATP  برای کاهش کنتراست پوست سر با مو استفاده می‌شود تا به این ترتیب موها پرپشت‌تر و متراکم‌تر به نظر برسد.
  • FUT : FUT  بهترین روش برای بیمارانی با ریزش موی شدید است. همچنین روش FUT  برای بیمارانی مناسب است که می‌خواهند موهایشان را بلند نگه دارند و نمی‌خواهند موهایشان را بتراشند.
  • FUE : FUE  به دلیل سرعت التیام سریع برای بیمارانی مناسب است که سبک زندگی بسیار فعالی دارند. همچنین روش FUE  انتخابی ایده‌آل برای بیمارانی است که می‌خواهند موهایشان را با نمره 4 یا کمتر کوتاه کنند. بااین حال شایان ذکر است که متخصصین کاشت مو همواره کاملاً با بیماران صادق هستند و اگر احتمال بدهند که عمل دیگری به نفع بیمار است، حتماً بیمار را راهنمایی می‌کنند.
  حذف موهای زائد بیکینی: اقدامات قبل از لیزر موی زائد بیکینی

متقاضیان ایدهآل کاشت مو


هر فردی که موهای پرپشت در حاشیه دائمی سر داشته باشد، متقاضی ایده‌آلی برای جراحی کاشت مو محسوب می‌شود. نتایج کاشت مو برای افرادی که موهای روشن و پوست رنگ پریده دارند، متراکم‌تر و پرپشت‌تر به نظر می‌رسد. همچنین افرادی که موهای مجعد و فر دارند، نسبت به افراد با موهای صاف و لخت به جلسات کمتری نیاز دارند.

به علاوه متقاضیان کاشت مو باید از معیارهای دیگری نیز برخوردار باشند تا عملشان با موفقیت انجام شود:

  • پوست سر منعطف: هرچه پوست سر شل‌تر باشد، جراح راحت‌تر می‌تواند فولیکول‌های جدید را جایگذاری کند. اگر پوست سر سفت باشد، بهتر است روش‌های دیگری را برای ترمیم مو در نظر گرفت.
  • بیمار نبودن پوست سر: عارضه‌های پوست سر مانند آلوپسی منتشر بدون الگو ـ نوعی ریزش موی شایع بین خانم‌ها ـ بانک موی بیمار را کاهش می‌دهد.

تضمین موفقیت کاشت مو


جراحی کاشت مو به طور کلی نسبت به درمان‌های غیرتجویزی ترمیم مو موفقیت‌آمیزتر است. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که 10 تا 80 درصد موهای کاشته شده ظرف سه تا چهار ماه دوباره رشد می‌کند. بااین حال عامل‌های متعددی بر موفقیت ترمیم مو اثر می‌گذارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بزرگی ناحیه طاسی یا ریزش مو که باید درمان شود.
  • ابتلا به عارضه‌هایی که موجب ریزش مو می‌شود.
  • تکنیک به کار برده شده برای کاشت مو
  • ضخامت، بافت و کیفیت موهای ناحیه اهدا
  • مراقبت از پوست سر و موها در دوران بهبود بعد از عمل
  • عادت‌های بیمار در مراقبت از موها

تعداد جلسات کاشت مو


تعداد عمل‌های کاشت مو به بزرگی ناحیه در نظر گرفته شده برای درمان و پرپشتی دلخواه بیمار بستگی دارد. جراح تعداد عمل‌های لازم را در جلسه مشاوره تعیین می‌کند. برخی بیمارن فقط به یک جلسه درمان طولانی نیاز دارند. حال آن که بقیه متقاضیان کاشت مو باید عمل کاشت مو را در دو یا سه جلسه انجام بدهند تا موهایشان پرپشت‌تر شود یا موهای حساس به اندروژنی را که در ماه‌ها یا سال‌های بعد از آخرین عمل از دست داده‌اند، جایگزین شود.

  کرم جوانسازی پوست: رفع چین و چروک و لک صورت با کرم ممکن است؟

آیا عمل کاشت مو دردناک است؟


چون عمل کاشت مو نوعی جراحی است، طبعاً با درد مختصری همراه است. البته جراحی کاشت مو با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و  بیمار آرامبخش ملایمی را دریافت می‌کند تا ناراحتیش به حداقل برسد و درد کمتری را حس کند ـ بیمار در طول عمل هوشیار اما خواب‌آلود است. بیمار کشش خفیفی را در زمان جراحی احساس می‌کند، اما چون بی‌حسی موضعی اعمال شده است، دچار ناراحتی نمی‌شود.

ناحیه درمان شده پس از اتمام جراحی به دلیل آسیبی که به بافت‌های پوست سر وارد شده است، به لمس حساس است. همچنین پوست سر به مدت 24 ـ 48 ساعت قرمز و متورم است. مسکن‌های ملایم برای تسکین ناراحتی بیمار بعد از عمل تجویز می‌شود.

زمان مشاهده موهای جدید


زمان مشاهده موهای جدید

بعد از جراحی کاشت مو انتظار می‌رود که رویه‌های زخم یا پوسته‌های کوچکی روی گرفت‌ها تشکیل شود. پوسته‌ها خود به خود بعد از ده تا چهارده روز می‌ریزد. بخش اعظم موهای کاشته شده که روی پوست سر دیده می‌شود، تا این زمان ریخته است؛ این ریزش طبیعی است و نگران کننده نیست.

ریشه‌های مو (فولیکول‌های زیر پوست) ظرف هشت تا دوازده هفته تولید موهای جدید را شروع می‌کند. مو با سرعتی تدریجی و نامحسوس رشد می‌کند. از هر گرفت معمولاً یک تا چهار تار مو می‌روید. رویش مو در چند هفته اول مشخص نیست، اما موها ظرف شش ماه به تدریج دوباره می‌روید.

مراقبت های بعد از انواع کاشت مو

رعایت توصیه‌های زیر کمک می‌کند تا نتایج مطلوبی از جراحی کاشت مو به دست بیاید:

  • موهایتان را تا چند روز بعد از جراحی نشویید: تا چند هفته بعد از جراحی از شامپوی ملایم استفاده کنید.
  • تا یک هفته ورزش نکنید: ورزش و فعالیت‌های بدنی سنگین به گرفت‌های جدید مو آسیب می‌زند. بالا رفتن فشار خون باعث خونریزی در ناحیه درمان و جدا شدن گرفت‌ها می‌شود، به علاوه تعریق پوست سر را تحریک می‌کند و به گرفت‌ها آسیب می‌زند. کشش بیش از حد نیروی آسیب زننده‌ای را به بافت‌های همبند جای زخم وارد می‌کند.
  • کلاه به سر نگذارید و لباس بدون دکمه نپوشید: این توصیه را تا زمانی که پزشک اجازه پوشیدن لباس‌های جلوبسته نداده است، رعایت کنید.
  • شانه یا برس را محکم روی گرفتهای جدید فشار ندهید: این توصیه را تا سه هفته بعد از جراحی رعایت کنید.

بررسی ایمنی کاشت مو


جراحی کاشت مو بسیار ایمن است، به شرط آن که توسط جراح مجرب و ماهر انجام شود. البته چون واکنش‌های فیزیولوژیک و قابلیت التیام‌بخشی بدن بیماران با هم متفاوت است، نتایج و عوارض بعد از جراحی کاملاً قابل پیش‌بینی نیست. برخی بیماران با عوارض جانبی خفیفی مانند بی‌حسی موقتی ناحیه دریافت کننده یا ورم اولیه مواجه می‌شوند. کبودی خفیف چندان شایع نیست.

بعضی موهای کاشته شده بعد از جراحی می‌ریزد، اما موهای جدید بعد از چند روز دوباره از فولیکول‌های کاشته شده رشد می‌کند. التیام کامل بین عمل‌های کاشت مو معمولاً چند ماه طول می‌کشد.

قیمت انواع روش های کاشت مو چقدر است؟


هزینه عمل کاشت مو به تعداد فولیکول‌های لازم بستگی دارد. جراح هزینه عمل را در جلسه مشاوره تعیین می‌کند.

مقالات مرتبط

فهرست
مشاوره رایگان مشاوره رایگان