رفع چین و چروک صورت با رادیوفرکوئنسی RF: تولید کلاژن از طریق گرما

  1. مقالات
  2. /
  3. رفع چین و چروک صورت با رادیوفرکوئنسی RF: تولید کلاژن از طریق گرما

رادیوفرکوئنسی تک قطبی

کاهش چین و چروک در بین طرفداران روش‌های زیبایی روز به روز محبوب‌تر می‌شود. در حال حاضر، چندین روش برای جوانسازی پوست در دسترس است. این روش‌ها شامل درم‌ابریژن (جوانسازی پوست با لیزر یا دستگاه‌های مشابه)، لایه‌برداری پوست با استفاده از مواد شیمیایی، پیوند اتولوگ فیبروبلاست‌های کشت شده و لیزر درمانی ابلیتیو و غیرابلیتیو هستند. با وجود اثرات تایید شده این روش‌ها، عوارض جانبی ممکن و معایبی مانند درد، دوره طولانی برای بازیابی و نیاز به استراحت پس از درمان را دارند که استفاده از آنها را محدود کرده است. جراحی پلاستیک اولین گزینه برای درمان شلی پوست است، اما برای بیمارانی که تمایلی به جراحی ندارند یا نمی‌توانند از محل کار خود مرخصی بگیرند، رادیوفرکوئنسی تک قطبی (RF) به عنوان یکی از بهترین جایگزین‌های غیرتهاجمی برای تقویت بافت نرم مورد استفاده قرار می‌گیرد. با وجود شواهد قابل توجه درباره کارایی و ایمنی استفاده از این روش در حذف چروک‌های گردن، اطراف چشم، چانه و لیفت ابرو، پارامترهای بهینه RF هنوز موضوع بحثی است.

 

طی 15 سال گذشته، جوانسازی پوست از شیوه‌های ابلیتیو به سمت روش‌های غیرابلیتیو و ابلیتیو فرکشنال تغییر جهت داده است. RF یک روش بیخطر موثر برای کاهش چروک‌های پوست است. تعمیر کلاژن و بازآرایی مجدد آن مکانیسمی است که احتمالا با استفاده از آن آر اف باعث سفت شدن پوست می‌شود. این روش کاملا بدون درد و غیرتهاجمی است و نیاز به صرف زمان برای دوره ریکاوری ندارد. درمان 40-30 دقیقه طول می‌کشد و بیمار می‌تواند فعالیت روزمره خود را بلافاصله بدون هیچ مشکلی از سر بگیرد. تنها ممکن است در محل کمی قرمزی ایجاد شود که به سرعت رفع می‌شود.

علل ایجاد چروک‌های صورت 


علل ایجاد چروک‌های صورت

برخی دلایل اصلی که باعث بروز چین و چروک در چهره می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

  • اولین و رایج‌ترین دلیل ایجاد چروک‌های صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید است
  • با بالارفتن سن کک و مک و چین و چروک همراه با لکه‌های پیری که بعدا تبدیل به چین و چروک می‌شوند ایجاد می‌شوند.
  • با گذشت چند سال، پوست دیگر مانند سال‌های جوانی ترمیم نمی‌شود که این باعث ایجاد چین و چروک‌های عمیقی می‌شود که خلاص شدن از شر آنها مشکل است.
  • به علاوه پوست کشسانی و انعطاف‌پذیری طبیعی خود را  با بالا رفتن سن از دست می‌دهد و به همین دلیل است که پس از گذشت چندین سال چروک‌ها شروع به ظاهر شدن کرده و عمیق می‌شوند.
  • کشیدن سیگار نیز یک علت اصلی ایجاد چین و چروک است چرا که احتباس مایع را در پوست و به ویژه در اطراف چشم‌ها افزایش داده و جریان خون به صورت را با انقباض عروق خونی کاهش می‌دهد. این اتفاق باعث ظاهر شدن چروک‌ها شده و به علاوه سبب می‌شود پوست زردرنگ و بیمار به نظر برسد.
  الکترولیز موهای زائد صورت : رفع موهای زائد مناسب برای انواع پوست

رادیوفرکوئنسی(RF) چیست؟


RF یک انرژی الکترومغناطیسی 300-3 کیلوهرتز است که با بافت تعامل دارد و گرما تولید می‌کند. برخلاف لیزر که برای تولید گرما کروموفور را هدف می‌گیرد منبع تولید گرما در RF  غیرابلیتیو مقاومت بافتی نسبت به حرکت الکترون در میدان آر اف است. با استفاده از این تکنولوژی پوست تا 65 درجه سانتیگراد گرم می‌شود که این باعث جمع شدن کلاژن و تسریع روند بهبود زخم می‌شود. گرم شدن پوست به صورت  انتخابی به همراه حفظ یکپارچگی اپیدرمال اثرات جانبی پس از درمان را کاهش داده و دوره بهبودی را به حداقل می‌رساند. استفاده از رادیوفرکوئنسی تک قطبی توسط سازمان غذا و دارو FDA)) به عنوان یک درمان غیرتهاجمی برای چروک‌های دور چشم در سال 2002 و برای رفع چین و چروک صورت در سال 2004 تایید شده است. موج RF به صورت عمیق تا 20 میلی‌متر با هدپیس تک قطبی و 4-2 میلی‌متر توسط هدپیس دو قطبی در پوست نفوذ می‌کند. در هر دو مورد به بیحسی موضعی نیاز است.برای حل چربی و سلولیت میدان‌های مغناطیسی پالسی گرمای یکنواختی را در چندین عمق به محل وارد می‌کنند و به این ترتیب جریان خون، تخلیه لنفاوی و تولید کلاژن را تحریک می‌کند و در نتیجه آن کشسانی پوست برگشته و ظاهر شل و ول ناحیه تحت درمان از بین می‌رود. با استفاده از این روش نتیجه فورا پس ازدرمان قابل مشاهده است.

چه افرادی کاندید مناسبی برای انجام RF هستند؟


چه افرادی کاندید مناسبی برای انجام RF هستند

درمان‌های رادیوفرکوئنسی برای کسانی که می‌خواهند با القای تولید کلاژن و الاستین صورت، گردن و بدنی سفت و محکم داشته باشند عالی است. بهتر است کسانی که پیس‌میکر، دریچه‌های قلبی یا مفاصل مصنوعی فلزی دارند از انجام این کار خودداری کنند چرا که جریان آر اف ممکن است با عملکرد این ابزارها تداخل داشته باشد. زنان حامله بهتر است تا زمان وضع حمل زیر بار هیچ نوع درمانی نروند. کاندید ایده‌آل کسی است که بدنی متناسب و سالم و البته انتظارات معقولی راجع به دستاوردهای درمان داشته باشد. کاندیدهای خوب برای درمان سفت کردن با استفاده از RF شامل افراد زیر می‌باشند:

  • کسانی که پوستی شل روی صورت و بدن خود دارند.
  • افرادی که به دنبال یک راه‌حل غیرجراحی موثر و ایمن برای خلاص شدن از شر این نواحی دچار مشکل هستند

مزایا


درمان چین و چروک صورت با استفاده از رادیوفرکوئنسی مزایای زیادی داردکه شامل موارد زیر هستند:

  • نتایج تا دو سال دوام دارند
  • تولید کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید را تحریک می‌کند.
  • غیرتهاجمی است
  • پوست را سفت می‌کند.
  • نتایج فوری قابل مشاهده است.
  • روند طبیعی ترمیم بدن استفاده می‌کند.
  • بدون درد است.
  • خطوط ریز چین و چروک را از بین می‌برد.
  پروتز لب: حجیم، بزرگ و برجسته سازی لب ها با تزریق ژل و چربی

پیش از درمان


پیش از درمان از هر چیزی که باعث تحریک پوست می‌شود مانند حمام آفتاب اجتناب کنید. پوست برخی زنان قبل و در طی عادت ماهیانه حساس‌تر می‌شود. بنابراین خانم‌ها باید این نکته را زمانی که با پزشک برای انجام RF  قرار ملاقات دارند مد نظر قرار دهند.

پس از درمان


پس از هر جلسه درمانی از انجام کارهای زیر اجتناب کنید:

  • گرفتن حمام آفتاب و یا به طور کل قرارگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید
  • برنزه کردن
  • لایه‌برداری پوست
  • نوشیدن حتی مقادیر اندک الکل
  • دوش آب داغ، حمام داغ یا سونا
  • دستکاری یا لمس بیش از حد ناحیه تحت درمان
  • سبک زندگی بی‌تحرک
  • خوردن غذاهای ناسالم و چرب

نتیجه


نتیجه

فرد می‌تواند بلافاصله پس از درمان شاهد نتیجه آن باشد.دوام نتیجه با توجه به سن بیمار و وضعیت پوست وی و همچنین وضعیت سلامت و سبک زندگی فرد از بیماری به بیماردیگر متفاوت است. نتایج می‌توانند 6 ماه تا یک سال یا بیشتر دوام داشته باشند. نتایج ماندگارتر در بیمارانی که در اواسط دهه چهارم تا اواسط دهه ششم زندگی خود به سر می‌برند مشاهده می‌شود. بیمارانی که در دهه هفتم و هشتم زندگی خود به سر می‌برند زودتر نیاز به درمان‌‌های نگهداری دارند.

عوارض جانبی RF

علاوه بر لیفت و سفت کردن موثر بافت‌ها بدون انجام جراحی یا نیاز به سپری کردن دوره استراحت درمنزل،  یکی از بزرگترین مزایای درمانهای آر اف این است که ریکاوری پس‌درمان بسیار سریع و ساده است. عوارض جانبی با توجه به نوع درمان معمولا کم و کوتاه‌مدت هستند و محدود به ورم خفیف و موقت، قرمزی و مورمور شدن می‌باشند. رادیوفرکوئنسی می‌تواند بدون بروز مشکلی به صورت پشت سر هم همراه با میکرونیدلینگ یا سایر روش‌های کم تهاجمی دیگر انجام شود.

سوالاتی که به صورت رایج پرسیده می‎‌شوند


در اینجا به سوالاتی که به صورت رایج در ارتباط با آر اف پرسیده می‌شود پاسخ داده خواهد شد:

برای مشاهده نتیجه چند جلسه درمانی لازم است؟

معمولا دوره درمانی 10-6 جلسه طول می‌کشد. تعداد جلسات برای گرفتن نتیجه دلخواه را پزشک بر اساس نیاز بیمار و تجربه خود تعیین می‌کند. زمانی که سلولیت عمیق باشد یا شلی پوست بسیار شدید باشد که معمولا در افراد مسن مشاهده می‌شود به تعداد جلسات درمانی بیشتری نیاز است.

چقدر پس از درمان باید استراحت کرد؟

لزومی به استراحت پس از درمان وجود ندارد. چرا که این درمان نوعی درمان غیرتهاجمی است که هیچ نوع جراحی، تزریق و به تبع آن دوره استراحت پس از درمان نیز وجود ندارد. فرد ممکن است پس از درمان کمی قرمزی در محل را مشاهده کند که این مشکل ظرف 2-1 ساعت رفع می‌شود.

  10 روش مراقبت از پوست در فصل زمستان و آب و هوای سرما

انرژی آر اف چگونه عمل می‌کند؟

RF یک روش کاملا غیرتهاجمی است. این تکنولوژی با استفاده از یک پروب غلتان که امواج رادیوفرکوئنسی ساطع می‌کند پوست و به ویژه لایه‌های عمیق‌تر پوستی را گرم می‍‌کند. این انرژی تولید کلاژن را تحریک می‌کند و منجر به لیفتینگ مداوم و بازآرایی پوست می‌شود. انرژی باعث تحلیل رفتن سلول‌های چربی می‌شود که این خود باعث سفت شدن پوست می‌شود.

تفاوت بین RF تک قطبی، دو قطبی و تک قطبی به همراه دو قطبی(تری‌پلار) چیست؟

RF تک قطبی اولین نسل تکنولوژی RF است که در آن با استفاده از یک الکترود انرژی الکتریکی در محل آزاد می‌شود و یک پد به پا یا کمر نزدیک مدار الکتریکی متصل می‌شود. جریان الکتریکی از طریق یک بخش بزرگ بدن عبور می‌کند بنابراین هیچگونه کنترلی روی عمق نفوذ و ناحیه تحت تاثیر وجود ندارد. نسل بعدی، تکنولوژی دو قطبی از دو الکترود استفاده می‌کند و جریان بین دو الکترود برقرار می‌شود. آر اف دو قطبی ناحیه تحت درمان را تا حدی محدود می‌کند اما به فوکوس موثری دست پیدا نمی‌کند.از آنجا که هم تکنولوژی آر اف تک قطبی و هم دو قطبی متمرکز نمی‌شوند معمولا نیاز به سطح انرژی بالاتری برای دستیابی به نتایج بالینی دارند. انرژی بالا باعث گرم شدن پوست نزدیک الکترود می‌شود. این می‌تواند باعث درد و خطر بالاتر سوختگی و آسیب به پوست می‌شود. به علاوه، این تکنولوژی‌های قدیمی‌تر نیاز به مکانیسم‌های خنک‌کننده برای کاهش احتمال بروز این خطرات دارند که نتیجه آن گرم شدن بیشتر لایه‌های پوستی است.با استفاده از تکنولوژی رادیوفرکوئنسی تری‌پلار، انرژی کنترل شده از طریق سه یا تعداد بیشتری الکترود در محل آزاد می‌شود و این انرژی تنها محدود به ناحیه تحت درمان است. آزادسازی این انرژی متمرکز باعث بهبود کارایی درمان می‌شود و نتایج قابل مشاهده فوری در اولین درمان حاصل می‌شود. این درمان بدون درد و خوشایند است چراکه در آن به انرژی نسبتا پایینی نیاز است.

آیا می‌توان درمان‌های تری‌پلار آپولو را با سایر درمان‌ها ترکیب کرد؟

تصمیم برای ترکیب درمان تری‌پلار آپولو با سایر روش‌های درمانی باید بر پایه نتایج فردی بیمار اتخاذ شود.درمان ثانویه باید تنها پس از اینکه ترمیم کامل اتفاق افتاد انجام شود. توصیه‌های عمومی برای درمان‌های ترکیبی بر پایه نظر پزشکان به شرح زیر است:

  • روش‌های غیرتهاجمی/ ابلیتیو، مانند جراحی پلاستیک، لیپوساکشن، لایه‌برداری عمیق، جوانسازی پوست با لیزر(3-1 ماه یا تا زمان کامل شدن پروسه ترمیم)
  • بوتاکس: دو هفته
  • فبلرهای طبیعی: 4-3 هفته
  • مزوتراپی: به فرمولاسیون و سرعت ترمیم پوست بستگی دارد
  • لایه‌برداری سطحی، AHA و BHA: دو هفته
  • لیزرفرکشنال: یک ماه یا تا زمان ترمیم کامل
  • اولتراسوند، دستگاه LED: 24 ساعت
  • لیزر، روش‌های IPL: 2-1 هفته
  • فیلرهای مصنوعی، تریدهای پلاستیکی/طلا: توصیه می‌شود ترکیب نشوند.

“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.”

مقالات مرتبط

فهرست
مشاوره رایگان مشاوره رایگان