دستگاه‌های تراکشن فیزیوتراپی کشش ستون فقرات(برای کاهش درد)

  1. مقالات
  2. /
  3. دستگاه‌های تراکشن فیزیوتراپی کشش ستون فقرات(برای کاهش درد)

بیمارانی که کمر درد یا گردن درد دائمی دارند با مشکلات متعددی مواجه می‌شوند که زندگی آنها را مختل می‌کند. درد باعث می‌شود که این افراد نتوانند امور روزمره خود را به طور کامل انجام دهند و حفظ سبک زندگی سالم را برای آنها دشوار می‌سازد به طوری که حتی انجام حرکات ورزشی ساده نیز برای آنها سخت می‌شود. اگر شما نیز از کمر درد یا گردن درد رنج می‌برید شاید شنیده باشید که روش‌های مختلفی برای مدیریت آن وجود دارد که یکی از این روش‌ها ترکشن تراپی است.

کاربرد تراکشن در فیزیوتراپی


کاربرد تراکشن

ترکشن به عنوان یک روش درمانی طبی برای کاهش درد و بازسازی ستون فقرات تعریف می‌شود. این روش برای درمان فتق دیسک، سیاتیک، بیماری تحلیل دیسک یا دیسک دژنراتیو، فشردگی عصب‌ها و برخی بیماری‌های دیگر استفاده می‌شود. ترکشن ستون فقرات باعث تراز کردن و صاف شدن ستون فقرات می‌شود و به بهبود قابلیت بهبود خودبخشی بدن کمک می‌کند. همچنین، ترکشن مورد استفاده قرار می‌گیرد برای درمان شکستگی‌های ستون فقرات، اما در ابتدا و به طور اساسی برای تسکین درد در ناحیه کمر و گردن استفاده می‌شود.

برای تعیین نوع و روش صحیح ترکشن که مناسب برای شرایط شما باشد، حتماً نیاز به معاینه توسط یک متخصص فیزیوتراپی دارید. این تصمیم به علت علائم و نشانه‌ها، شدت آسیب، مراحل بهبود، سوابق پزشکی شما و واکنش بدن شما نسبت به درمان‌های قبلی که دریافت کرده‌اید، بستگی دارد. زمانی که روش ترکشن صحیح و مناسب توسط شما و متخصص فیزیوتراپی انتخاب شود، این روش درمانی بسیار موثر خواهد بود.

مزایای تراکشن


می‌توان گفت که ترکشن برای کمک به کاهش نیروهای فشار در ستون فقرات به کار برده می‌شود که می‌تواند به برداشته شدن فشار از روی دیسک بین مهره‌ها (استخوان‌های ستون فقرات) در گردن و کمر کمک کند. همچنین با به کارگیری این روش، فضا برای خروج عصب‌ها از کانال ستون فقرات باز می‌شود و به کاهش فشار و فشردگی عصب‌ها می‌انجامد. ترکشن همچنین به کشش عضلات و ساختارهای مفصلی اطراف گردن و ستون فقرات کمری نیز کمک می‌کند.

  کاشت مو به روش SUT: مراحل و مزایای کاشت مو به روش اس یو تی

انواع تراکشن


به طور کلی دو روش ترکشن تراپی وجود دارد: ترکشن دستی و ترکشن ماشینی. در ترکشن درمانی به روش دستی پزشک یا متخصص طب فیزیکی از دستان خود برای قرار دادن بدن بیمار در وضعیت ترکشن استفاده می‌کند. در ترکشن درمانی به روش ماشینی از بیمار خواسته می‌شد که روی یک تخت مجهز به تجهیزات کشش ستون فقرات دراز بکشد.

 آیا می‌توان ترکشن را در منزل انجام داد؟


ترکشن را در منزل نیز می‌توان انجام داد؛ این کار با خرید دستگاه دیواری تراکشن از فروشگاه‌های لوازم طبی قابل انجام است. اگر شما این دستگاه را خریداری کنید، متخصص طب فیزیکی به شما نحوه استفاده از آن را آموزش می‌دهد و توصیه‌های لازم در مورد میزان نیروی مورد نیاز برای وضعیت شما را به شما خواهد گفت.

اگر شما در کلینیک از ترکشن درمانی بهره می‌گیرید می‌توانید یک دستگاه ترکشن خانگی کوچک‌تر که کارکرد آن مشابه دستگاه موجود در کلینیک است خریداری کرده و از آن در منزل استفاده کنید. این دستگاه‌ها کمی گران‌تر از دستگاه‌های دیواری ترکشن هستند اما کوچک‌تر بوده و کار کردن با آنها راحت‌تر از دستگاه ترکشن دیواری است. در صورتی که فکر می‌کنید به یک دستگاه ترکشن خانگی نیاز دارید متخصص طب فیزیکی به شما در تهیه دستگاه ترکشن کمک خواهد کرد.

تفاوت بین اقدامات درمانی برای رفع فشار از ستون فقرات و ترکشن ستون فقرات چیست؟ 


ترکشن در درمان برخی بیماری‌های ناشی از ابتلا به فتق دیسک یا دیسک‌های دیژنراتیو مفید است؛ رفع فشار از روی ستون فقرات کمی متفاوت است و در آن فشار منفی برای برداشته شدن فشار به کار می‌رود یا از وکیوم داخل دیسک استفاده می‌شود.

این به نوبه خود باعث می‌شود که دیسک در محل فتق یا بیرون‌زدگی به سمت داخل کشیده شده و جریان خون و مواد مغذی دوباره به آن برسند.

مناسب‌ترین روش درمانی برای شما به وضعیت خاص شما بستگی دارد با ترکشن می‌توان فشار داخل دیسکی را در نقاط خاص کاهش داد؛ رفع فشار از روی ستون فقرات نیز تا حدود زیادی همین کار را انجام می‌دهد اما برخی بیماران نظیر افراد مبتلا به پوکی استخوان متوسط تا شدید نمی‌توانند تحت این نوع درمان قرار گیرند.

آیا تراکشن می‌تواند با درمان دیگری ترکیب شود؟


ترکشن درمانی باعث کاهش و تسکین درد در برخی افراد می‌شود؛ به خصوص در زمانی که با روش‌های دیگر طب فیزیکی و اشکال دیگر تسکین درد مانند روش‌های زیر همراه باشد:

  بهترین دستگاه لیزر برای پوست های تیره چیست؟

 شاک ویو تراپی 

تصادفات و آسیب‌دیدگی‌های ورزشی در بافت نرم را می‌توان به کمک شاک ویو تراپی تحت درمان قرار داد. این روش درمانی در عمق بافت و رباط‌ها نفوذ کرده و فرایند بهبودی و بازسازی سلولی را تحریک می‌کند.

لیزر درمانی

در لیزر درمانی کلاس 4 یا “فوتوبیومودولاسیون” از طول موج‌های خاصی از نور (قرمز و نزدیک به مادون قرمز) برای ایجاد اثرات طبی استفاده می‌شود. این اثرات شامل تسریع روند بهبودی، کاهش درد، افزاش گردش جریان خون و کاهش تورم می‌شود. بیماری‌هایی مانند آسیب‌دیدگی‌های عضلانی اسکلتی، بیماری‌های دیژنراتیو و مزمن و همچنین زخم‌ها را می‌توان به این روش تحت درمان قرار داد.

 الکتروتراپی

در الکترو تراپی یا TENS (تحریک الکتریکی عصب) از جریان الکتریکی و دو الکترود استفاده می‌شود. آیت تحریک معمولاً بسیار راحت انجام شده و بیمار بلافاصله کاهش درد و شل شدگی عضلات را پس از انجام آن احساس می‌کند.

 اولتراسوند

در اولتراسوند از امواج صوتی که انسان نمی‌تواند آنها را بشنود استفاده می‌شود. این یک انرژی مکانیکی است که برای از بین بردن بافت‌های اسکار، افزایش متابولیسم و کاهش درد به کار برده می‌شود.

راهنمایی‌های پس از درمان


با کمک ترکشن درمانی، حرکات و فعالیت‌های بیمار به میزان چشمگیری بهبود می‌یابد. حتی پس از درمان، توصیه می‌شود که برخی ورزش‌های سبک و پیاده‌روی انجام شده و ادامه یابد. معمولاً هیچ محدودیت غذایی وجود ندارد زیرا در این روش درمانی فقط ساختارها درگیر می‌شوند. در موادی که بیمار دچار برخی عوارض جانبی در حین درمان یا پس از آن می‌شود نباید وحشت کنید زیرا این مشکلات خود به خود یا با استفاده از داروهای مسکن کاهش می‌یابند.

اگر شما درد دارید؛ نترسید. بیشتر کمر دردها و گردن دردها با دوره کوتاه درمان بهبود می‌یابند و برطرف می‌شوند. بهتر است در صورتی که هر نوع بیماری دارید که باعث ایجاد درد یا کاهش توانایی‌های حرکتی شما در ستون فقرات شده است به پزشک مراجعه کرده و با وی مشورت کنید. وی به شما در تشخیص علت کمک کرده و روش‌های درمانی مقتضی و مناسب را برای شما تجویز خواهد کرد. غالباً مراجعه به متخصص طب فیزیکی می‌تواند برای کاهش درد مفید باشد و ممکن است در دوره فیزیوتراپی از ترکشن درمانی نیز برای شما استفاده شود.

  حذف موهای زائد بیکینی: اقدامات قبل از لیزر موی زائد بیکینی

ترکشن برای درمان درد ستون فقرات و بیماری‌های همراه آن مانند آرتروز یا بیرون‌زدگی و فتق دیسک مؤثر واقع می‌شد. به یاد داشته باشید که هر فرد متفاوت است و اقدامات درمانی طب فیزیکی باید متناسب با حد تحمل و نیازهای شما باشد. برنامه فیزیوتراپی شما برای کاهش درد شامل درمان‌های فعال مانند ورزش درمانی و اصلاح وضعیت بدنی می‌شود.

 

سؤالات رایج تراکشن


چه افرادی واجد شرایط قرار گرفتن تحت این روش درمانی نیستند؟

بیمارانی که برخی مشکلات خاص مانند تومور در ستون فقرات، پوکی استخوان، آرتریت روماتوئید گردنی یا عفونت دارند و زنان باردار و افرادی مبتلا به فتق و بیماری‌های قلبی عروقی نباید تحت ترکشن درمانی قرار گیرند.

آیا استفاده از این روش درمانی، عوارض جانبی دارد؟

با این که ترکشن درمانی هیچ عارضه بلند مدتی ندارد اما برخی عوارض کوتاه مدت مانند اسپاسم و درد عضلانی ممکن است بروز کند که احتمالاً شدیدتر از قبل از قرار گرفتن تحت ترکشن تراپی باشد. برخی بیماران ممکن است پس از ترکشن تراپی در اندام تحتانی خود درد داشته باشند. افراد مبتلا به کمر درد شدید نباید تحت ترکشن درمانی قرار گیرند زیرا عوارض جانبی آن پس از درمان افزایش می‌یابد؛ بنابراین، پزشک می‌تواند در مورد استفاده یا عدم استفاده از این روش درمانی برای یک بیمار تصمیم بگیرد. کشش در حین ترکشن درمانی می‌تواند باعث بروز این عوارض جانبی شود که معمولاً توسط پزشک پیش‌بینی می‌شود.

 طول دوران بهبودی چه مدت طول می‌کشد؟

بیماران ممکن است فقط به دو جلسه درمانی نیاز داشته باشند اما در مواردی که درد ادامه داشته باشد، 6 تا 10 جلسه درمانی برای دست‌یابی به بهبودی کامل کافی است اما برخی بیماران نیز باید از این روش درمانی تا پایان عمر خود استفاده کنند.

 هزینه درمان چقدر است؟

هزینه ترکشن تراپی متغیر بوده و به شدت درد بستگی دارد. هزینه‌ها شامل مشاوره و درمان می‌شود.

 آیا نتایج حاصل از درمان دائمی هستند؟

نتایج حاصل از درمان در برخی موارد محدود دائمی هستند اما در برخی دیگر این طور نیست و بیمار باید درمان را در طول عمر خود ادامه دهد.

مقالات مرتبط

فهرست
مشاوره رایگان مشاوره رایگان