برای حجم‌دهی به لب‌ها ، بافت چربی بدن فرد متقاضی به لب‌ها تزریق می‌شود. در این روش که پیوند چربی نیز نامیده می‌شود، بافت چربی از باسن، شکم یا ران‌های شخص گرفته شده و سپس برای حجم‌دهی به لب یا قسمت‌های دیگر صورت تزریق می‌شود. در این روش کم‌تهاجمی و سرپایی، از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود.

نحوه تزریق چربی 


در این روش ابتدا متخصص جراح پلاستیک بافت چربی را از باسن، ران‌ها یا شکم برداشت می‌کند. با توجه به این که مقدار چربی برداشت شده از قسمت‌های ذکر شده بسیار کم می‌باشد، معمولاً در این قسمت‌ها تفاوت چشمگیری از لحاظ ظاهری مشاهده نمی‌شود. سپس چربی بوسیله یک سوزن ظریف به لب‌ها تزریق می‌شود. نوک سوزن باعث ایجاد سوراخ‌های 0/2 سانتی‌متری در لب‌ها می‌شود. این روش با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام شده و درد ناشی از آن بسیار کم می‌باشد. استفاده از چربی جهت حجم‌دهی به لب‌ها روشی کم‌تهاجمی است و به صورت سرپایی انجام می‌شود. تأثیر این روش فوری می‌باشد و در بیشتر موارد دوره بهبودی تنها چند روز زمان می‌برد. پس از تزریق، درد و ورم خفیف برای مدت 1 تا 3 روز ایجاد می‌شود. بر خلاف پروتز لب استفاده از چربی بدن فرد متقاضی، خطر پس زدن پیوند را کاهش می‌دهد. معمولاً نتیجه طبیعی حاصل از تزریق چربی برای مدت 6 تا 12 ماه ماندگار می‌باشد. هدف حجم‌دهی به این روش، افزایش طبیعی حجم لب‌ها به با استفاده از چربی بدن فرد متقاضی می‌باشد.

حجم‌دهی به لب‌ها چگونه انجام می‌شود؟ 


حجم‌دهی به لب‌ها چگونه انجام می‌شود

به غیر از حجم‌دهی به لب‌ها، از تزریق چربی در قسمت‌هایی مانند فرورفتگی گونه‌ها، چربی کاهش یافته در قسمت استخوانِ گونه، فرورفتگی‌های عمیق که از بینی تا گوشه دهان ادامه دارند و در برخی از موارد خطوط بین پلک پایینی چشم و گونه استفاده می‌شود. تزریق چربی یکی از متداول‌ترین روش‌ها برای افزایش حجم لب می‌باشد. همچنین از تزریق چربی می‌توان برای رفع هرگونه نقص ظاهری ناشی از لیپوساکشن (چربی‌کِشی) یا آسیب‌دیدگی‌ها استفاده کرد.

  عوارض کاشت مو در زنان و مردان: آیا کاشت موی سر عوارض دارد؟

چربی مورد نیاز در این روش از طریق یک یا چندین برش 3 تا 5 میلی‌متری گرفته می‌شود. این چربی معمولاً از قسمت‌هایی مانند شکم یا قسمت داخلی ران برداشته می‌شود. چربی بوسیله سانتریفیوژ یا  فیلتر، فرآوری می‌شود.

سپس این چربی در مقادیر بسیار کم در بافت مورد نظر تزریق می‌شود به طوری که چربی بوسیله بافت سالم احاطه شود. در نتیجه چربی در تماس با بافت‌های مجاور باقی می‌ماند. بافت مجاور اکسیژن و مواد مغذی را به چربی می‌رساند.

دوره نقاهت


معمولاً ورم از روز سوم پس از تزریق رفع می‌شود و فرد می‌تواند پس از حدود یک هفته با استفاده از مقداری آرایش، فعالیت‌های روزانه خود را از سر بگیرد.

نتیجه تزریق چربی 


نتیجه تزریق چربی

نتیجه تزریق چربی

نتیجه حاصل از تزریق چربی شامل رفع چین و چروک‌های عمیق، پر کردن فرورفتگی‌های صورت، حجم‌دهی در قسمت‌هایی مانند لب‌ها، گونه‌ها و چانه می‌باشد. امکان دارد بهبود در لایه فوقانی پوست نیز مشاهده شود. پس از این که مقداری از چربی (بین 20 تا 50 درصد) در بدن جذب شود، حجم‌دهی دائمی خواهد بود.

عوارض جانبی احتمالی 


عوارض جانبی ناشی از تزریق چربی عبارتند از:

  • ناحیه اهدا کننده چربی :کبودی، ورم و احساس درد هنگام لمس تا 24 ساعت
  • ناحیه تحت درمان : کبودی، ورم (خصوصاً اگر چربی به لب‌ها تزریق شده باشد)، احساس درد هنگام لمس کردن

ناحیه تحت درمان فوراً پس از تزریق ورم خواهد کرد؛ خصوصاً اگر تزریق در لب‌ها انجام شده باشد. بنابراین بایستی در اولین ساعات پس از تزریق، از پک و کمپرس سرد برای کاهش ورم استفاده شود. پک سرد، کیسه پلاستیکی است که از قطعات یخ و آب پر شده باشد.

ورم در روز سوم افزایش پیدا خواهد کرد، ولی پس از آن به تدریج فروکش می‌کند. پس از حدود یک هفته تا ده روز پس از درمان، بیمار می‌تواند فعالیت روزانه خود را از سر بگیرد. امکان بروز کبودی نیز وجود دارد که ممکن است تا مدت زمان بیشتری نیز باقی بماند. کبودی را می‌توان با آرایش مناسب مخفی کرد.

  مراقبت از پوست خشک: 8 نکته‌ی طلایی برای مرطوب نگه‌داشتن پوست خشک

فرد متقاضی بایستی پس از پنج تا هفت روز و همچنین مجدداً سه هفته بعد برای معاینه به جراح مراجعه کند. در این مدت زمان ورم کاهش پیدا خواهد کرد؛ ولی امکان دارد نتیجه درمان همچنان کمی اغراق‌آمیز جلوه کند. جراحان معمولاً مقدار چربی بیش از حد مورد نیاز تزریق می‌کنند؛ چرا که 25 تا 30 درصد از چربی تزریق شده ماندگار نخواهد بود. نتیجه نهایی پس از سه ماه ارزیابی می‌شود. جراح از نتیجه درمان عکس می‌گیرد تا تصاویر را با عکس‌های گرفته شده پیش از درمان مقایسه کند. همچنین جراح جهت جبران هر گونه کمبود حجم، برای جلسه بعدی درمان برنامه‌ریزی خواهد کرد.

گزینه‌های دیگر درمانی جهت حجم‌دهی به لب‌ها 


بررسی و تحقیق در مورد بهترین گزینه درمانی، اولین قدم جهت انتخاب روش مناسب جهت حجم‌دهی به لب‌ها می‌باشد. در جلسه معاینه و ارزیابی، جراح مناسب‌ترین روش افزایش حجم لب را برای هر بیمار بررسی می‌کند. حجم‌دهی به لب‌ها با تزریق چربی در کنار روش‌های دیگر جوان‌سازی مانند لیفت صورت یا لایه‌برداری پوست با لیزر امکان‌پذیر می‌باشد و خطری به همراه ندارد.

انواع روش‌های حجم‌دهی به لب‌ها 

لیفت 

انواع روش‌های لیفت لب عبارتند از :

  • لیفت مستقیم لب: در این روش مقدار بسیار کمی از پوست حاشیه خارجی لب فوقانی برداشته می‌شود، در نتیجه ارتفاع لب افزایش داده می‌شود و فاصله بین لب فوقانی و بینی کاهش پیدا می‌کند. لیفت مستقیم لب باعث می‌شود تا بخش بیشتری از دندان‌های جلویی نمایان بشود که سبب افزایش زیبایی صورت می‌شود. ولی برای مدت یک تا دو هفته ورم وجود دارد و بهبودی کامل چندین ماه زمان می‌برد.
  • لیفت غیر مستقیم لب: نتیجه استفاده از این روش مشابه لیفت مستقیم لب می‌باشد با این تفاوت که برش‌های ایجاد شده در پایین بینی مخفی می‌شوند تا جای زخم قابل مشاهده نباشد. این روش به لب‌ها ظاهر غنچه‌ای می‌دهد و در نتیجه حجم‌دهی به لب در این روش دارای ظاهری طبیعی می‌باشد. لیفت لب به این روش مانند لیفت مستقیم باعث می‌شود که بخش بیشتری از دندان‌های جلویی نمایان بشود. افرادی که لب فوقانی نازکی دارند و یا فاصله لب تا بینی‌شان زیاد است و همچنین در اشخاصی که دندان‌های جلویی به اندازه کافی مشخص نمی‌باشد از این روش استفاده می‌شود. نتیجه درمان در این روش دائمی می‌باشد ولی بهبودی چندین ماه زمان می‌برد.
  • لیفت گوشه‌های لب : این روش برای افرادی استفاده می‌شود که گوشه‌های لبشان دچار افتادگی شده است. ایجاد یک برش کوچک مثلثی شکل در پوست در ناحیه گوشه لب فوقانی می‌تواند باعث بالا رفتن گوشه‌های لب بشود. در این روش جای زخم‌ها قابل مشاهده می‌باشند. به طور کلی نتیجه حاصل از روش‌های جراحی دائمی می‌باشند؛ ولی جراحی باعث جلوگیری از روند سالخوردگی نمی‌باشد و تغییرات مرتبط با افزایش سن به مرور زمان در لب‌ها آشکار می‌شوند.
  بیماری پیسی، برص، لک وپیس (ویتیلیگو): علت و درمان

تزریق و استفاده از فیلر

تزریق و استفاده از فیلر شامل روش‌های زیر می‌باشند:

  • پیوند بافت : در بعضی از روش‌های حجم‌دهی به لب از بافت بدن فرد متقاضی استفاده می‌شود. در این روش نوار باریکی از بافت چربی و کلاژن از بدن فرد متقاضی برداشته می‌شود (معمولاً در لیفت صورت از این روش استفاده می‌شود). سپس این بافت برای افزایش حجم وارد لب‌ها می‌شود. نتیجه استفاده از پیوند بافت ماندگاری بیشتری دارد و زمان بهبود سریع‌تر از جراحی لیفت لب می‌باشد؛ ولی برای چندین هفته ورم وجود دارد.
  • فیلرهای بافت نرم : فیلرهایی مانند رستیلین، ژوویدرم، وُلبلا و بلوترو همزمان باعث افزایش حجم لب و رفع چین و چروک می‌شوند. برای داشتن ظاهر زیبا و طبیعی مقدار کمی از فیلر درون لب‌ها تزریق می‌شود و باعث حجم‌دهی به لب‌ها می‌شود. این فیلرها بسته به نوع محصول استفاده شده، بین شش ماه تا یک سال ماندگار هستند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان مشاوره رایگان