فهرست مطالب
- 1 علت ایجاد خالها
- 2 برداشتن خالهای غیر سرطانی
- 3 در چه مواردی متخصص درماتولوژی باید خال شما را بردارد
- 4 کاندیدای مناسب برای برداشت خال با لیزر
- 5 مزایا و معایب برداشت خال با استفاده از لیزر
- 6 روش برداشتن خال با لیزر چگونه است؟
- 7 آیا برداشتن خال با لیزر صدمه یا آسیبی به بیمار وارد میکند؟
- 8 بعد از برداشتن خال با استفاده از لیزر چه انتظاراتی باید داشت؟
- 9 چه مناطقی از پوست را میتوان با این روش درمان کرد؟
- 10 آیا نتایج این روش دائمی هستند؟
- 11 هزینه برداشتن خال با لیزر چقدر است؟
- 12 پرسش و پاسخ
خالها علائم کوچکی هستند که میتوانند در هر جایی از پوست ظاهر شوند. رنگ معمولی آنها قهوهای است و ممکن است به صورت تکی یا گروهی روی پوست دیده شوند. با این حال، خالها ممکن است به رنگ آبی تیره، سیاه و یا حتی مایل به صورتی باشند. همچنین، خالها میتوانند صاف و هموار، برجسته و یا منحنی شکل باشند و در رنگهای مختلف ظاهر شوند. آنها میتوانند نشانههای شخصی و جذابیت باشند. اما از نظر ظاهری و زیباییشناختی ممکن است مزاحمت و اذیت کننده باشند؛ به عنوان مثال، اگر برجستگی داشته باشند، با لباسها اصطکاک پیدا کنند یا در مناطق نامطلوبی مانند صورت قرار بگیرند.
خالها بسیار شایع هستند و در واقع تقریباً هر فردی حداقل در یک نقطه از بدن خود خال دارد. محققان باور دارند که خالهایی که فرد دارد، قبل از تولد مشخص و تعیین میشوند. در طول بیست سال اول زندگی، خالها شروع به ظاهر شدن میکنند. تغییرات در سطح هورمونها در مراحل مختلف زندگی مانند دوران بلوغ و بارداری میتواند باعث ظهور و تغییر خالها مانند بزرگتر شدن و تیرهتر شدن آنها شود.
علت ایجاد خالها
محققان معتقدند که تعداد خالها در بدن افراد توسط ژنتیک تعیین میشود. با این حال هیچکس مطمئن نیست که چه عاملی باعث بروز و ظهور آنها میشود. علاوه بر این هیچ روش شناختهشدهای برای جلوگیری از ظهور خالها وجود ندارد، با این حال بسیاری بر این باورند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث گسترش خالها میشود. خالها بهندرت سرطانی هستند؛ اما اگر شما خالی دارید که به طور ناگهانی تغییر میکند و یا ظاهری غیرمعمول دارد، توصیه میشود برای معاینه آن برداشتن خال نزد پزشک متخصص بروید.
برداشتن خالهای غیر سرطانی
خالها بطور شایع روی پوست رشد میکنند. آنها میتوانند غیر سرطانی، سرطانی و با بینابینی باشند. خالهای غیر سرطانی همیشه لازم نیست که برداشته شوند، اما برخی از افراد ترجیح میدهند که خالهایشان را بدون توجه به سرطانی بودن یا نبودن آن، از بین ببرند.
برداشتن خالهای غیر سرطانی بعضی اوقات توسط پزشک انجام میشود. هنگامی که خال خوش خیم (غیر سرطانی) است، برداشتن آن معمولاً با یک عمل جراحی جزئی ممکن است و میتواند در مطب پزشک و فقط در عرض چند دقیقه انجام شود. روشهای مختلفی وجود دارد که پزشکان برای از بین بردن خالهای غیر سرطانی (خوش خیم) استفاده میکنند. پزشک شما انتخاب خواهد کرد که بهترین روش برای برطرف کردن خال بر اساس عواملی مانند مکان، نوع و اندازه خال است. چهار نوع روش اصلی برای از بین بردن خال به روش غیرجراحی وجود دارد: قطع کردن، برداشتن با تیغ، برداشتن با لیزر و انجماد.
قطع کردن
برداشتن، که به عنوان بریدن نیز شناخته میشود، شامل از بین بردن خال و حاشیه کوچک پوست با استفاده از پوست سر یا قیچی مخصوص جراحی است. قبل از بریدن خال، پزشک شما یک بی حسی موضعی را به خال تزریق میکند تا روند برداشت دردناک نباشد. اگر خال شما در اعماق پوست رشد کرده باشد، ممکن است پزشک برای بستن زخم پس از برداشتن خال از بخیه استفاده کند.
برش با تیغ
برداشتن یک خال با تیغ شبیه به قطع کردن است. با استفاده از یک اسکالپر، پزشک لایههای روی خال را تا زمانی که کاملا از بین برود، میتراشد. قبل از اینکه پزشک شروع به اصلاح کند، به شما بیهوشی موضعی تزریق میکند تا ناحیه را بی حس کرده تا احساس درد نکنید. استفاده از بخیه معمولاً پس از این نوع برداشت خال لازم نیست، اما ممکن است پوست جایی که خال قبلاً در آنجا بوده، یک لکه صورتی کوچک داشته باشد.
حذف خال با لیزر
بعضی از خالها با استفاده از لیزر قابل برداشتن هستند. این کار معمولاً با خالهای کوچک، مسطح و غیر سرطانی انجام میشود. در حین برداشتن خال با لیزر، پزشک از پرتوهای نوری برای از بین بردن بافت خال استفاده میکند. برای از بین بردن کامل خال با استفاده از لیزر درمانی، ممکن است نیاز به دو یا سه جلسه درمان داشته باشید. برداشتن خالها با لیزر در صورت دستیابی به نقاط دشوار مانند گوش، یا در مناطق حساس یا پوست صورت، میتواند گزینه مناسبی باشد. لیزر همچنین میتواند برای از بین بردن بیش از یک خال به طور همزمان مناسب باشد.
انجماد
خالهای غیر سرطانی که فقط در سطح پوست رشد میکنند را گاهی اوقات با یخ زدن آنها میتوان از بین برد. اگر شما و پزشکتان تصمیم گرفتید که انجماد بهترین روش برای از بین بردن خال است، پزشک برای از بین بردن آن از نیتروژن مایع استفاده میکند. با این روش، تنها یک برجستگی کوچک بجای خال باقی میماند.
در چه مواردی متخصص درماتولوژی باید خال شما را بردارد
برخی از خالها وجود دارند که برداشتن آنها فقط باید توسط متخصص پوست انجام شود. دلایل مختلفی برای دیدن یک متخصص پوست برای ارزیابی خال یا برداشتن خال وجود دارد، از جمله:
- خال شما سرطانی است یا به طور بالقوه میتواند سرطانی باشد.
- شما چندین خال دارید.
- خال شما از نظر شکل، رنگ و اندازه تغییر کرده است.
- خال شما روی صورت یا ناحیه دیگری است که ترجیح میدهید جای زخم از آن بجا نماند.
کاندیدای مناسب برای برداشت خال با لیزر
بسیاری از زنان و مردان خالهایی دارند که برای درمان با لیزر گزینههای مناسبی هستند. در طی فر آیند برداشتن خال با لیزر ابتدا با دقت خالهای شما معاینه میشود تا از خوشخیم و غیرسرطانی بودن آنها اطمینان حاصل شود. خوشبختانه اکثر خالها خوشخیم هستند و میتوانند با خیال راحت برداشتن خال با لیزر را انجام داد. انواع دیگر برآمدگیهای روی پوست مانند چربیهای نابههنجار که به پوست حالت برآمدگی میدهند، نیز میتوانند با روش لیزر درمان شوند.
مزایا و معایب برداشت خال با استفاده از لیزر
مزایا
- اولین مزیت برداشتن خال صورت با روش لیزر این است که این روش غیرتهاجمی است. در این روش درمان خال صورت ابتلا به عفونت بهطور چشمگیری کاهش مییابد، زیرا هیچگونه عمل برش یا سوزاندنی در پوست انجام نمیشود.
- لیزرها قادرند برای از بین بردن خال در مناطقی از بدن مانند صورت و یا بینی که ممکن است درمان آنها با روشهای دیگر سخت باشد، نیز مورداستفاده قرار گیرند.
معایب
- یکی از معایب اصلی برداشتن خال با روش لیزر این است که لیزر نمیتواند به عمق پوست دست یابد؛ بنابراین تنها قادر است خالهای سطحی و صاف را درمان کند. خالهایی که ریشههای عمیق دارند نمیتوانند به طور مؤثر با روش لیزر برداشته شوند.
- نقطه ضعف دیگر این است که لیزر برای از بین بردن خال صورت ، خال را تخریب میکند. افرادی که استفاده از این روش را مدنظر دارند، قبل از اینکه تحت درمان قرار گیرند، باید ابتدا یک آزمایش سرطان بدهند.
روش برداشتن خال با لیزر چگونه است؟
گاهی اوقات خالها با استفاده از بیحس کنندههای پوستی، قیچی و چاقوی جراحی برداشته میشوند. در این روش برداشتن خال صورت مدت زمان بهبودی طولانی است و منجر به باقی ماندن جای زخم در محل خال میشود. در موارد دیگر که قرار است از بین بردن خال های صورت به طور کامل انجام شود، لازم است که لایهی ضخیمی از پوست برداشته شود. این کار میتواند منجر به باقی ماندن جای زخم بسیار قابلتوجهی شود و حتی ممکن است این جای زخم نازک شود و ترک بردارد. یک جایگزین مطلوبتر که منجر به جای زخم نمیشود و به مراتب درد کمتری دارد، روش استفاده از لیزر است.
برداشتن خال با لیزر سادهترین روش برای خلاص شدن از شر خالهای دردسرساز است. در اکثر موارد برداشتن خال با لیزر ، نیازی به بیحسی نیست. برخی بیماران در هنگامی که پالسهای لیزر به پوست آنها برخورد میکند در آن ناحیه احساس سوزن سوزن شدن یا احساسی شبیه اینکه یک کش لاستیکی به آنها برخورد کند، دارند.
به منظور از بین بردن خال ، لیزر عروق خونی را میبندد و بافتی که از بین رفته است را تبخیر میکند؛ بنابراین نیازی به بریدن پوست یا استفاده از بخیه نیست. علاوه بر این در روش لیزر احتمال باقی ماندن جای زخم خیلی کمتر از روشهای دیگر است.
بعد از اینکه عمل جراحی با لیزر و از بین بردن خال تمام شد، در محل خال یک حالت پوسته پوسته شدن شکل میگیرد. این حالت معمولاً حدود دو هفته طول میکشد و بعد از آن خوب میشود. در این زمان، ممکن است یک قرمزی کمی در محل پوسته پوسته شده به وجود آید. این قرمزی نیز خود به خود از بین میرود. مراکز درمانی با خرید دستگاه لیزر پوست متنوع به صورت سفارشی، بسته به محل و جنس و ظاهر پوست و مو آن ناحیه، لیزر مناسب را انتخاب میکنند که با پوست و موی آن ناحیه سازگار باشد و بتوان به بهترین نتایج ممکن رسید
آیا برداشتن خال با لیزر صدمه یا آسیبی به بیمار وارد میکند؟
بسیاری از مشتریان این روش را بدون درد توصیف میکنند. در برخی موارد ممکن است مقدار کمی بیحس کننده موضعی استفاده شود، با این حال بسیاری از خالها میتوانند به راحتی و بدون بیحسی برداشته شوند. بیماران درمان شده احساس خود را مانند یک سوزش خفیف و یا احساس گرما هنگام برداشتن خال با لیزر توصیف کردهاند. در این روش در صورتی که ناراحتی وجود داشته باشد، آن ناراحتی حداقل و کوتاه است.
بعد از برداشتن خال با استفاده از لیزر چه انتظاراتی باید داشت؟
در ناحیه تحت درمان حالت پوسته پوسته شدن یا جای زخم ایجاد میشود که برای حدود یک تا دو هفته ادامه خواهد داشت. پس از بهبود کامل، ممکن است ناحیه درمان شده برای چند هفته تا چند ماه کمی صورتی رنگ باشد که با گذشت زمان محو خواهد شد. پوست ناحیه درمان شده صافتر خواهد بود و به طور کلی با رنگ طبیعی پوست همسانتر به نظر میرسد. دستورالعملی برای تمیز و سالم نگه داشتن ناحیه درمان شده به بیمار ارائه داده میشود. اکثر خالهای کوچک میتوانند تنها با یک جلسه جراحی برداشتن خال از بین بروند، اما بسته به اندازه خال و عمق رنگدانههای آن، ممکن است جلسات درمانی متعددی نیاز باشد.
چه مناطقی از پوست را میتوان با این روش درمان کرد؟
روش درمان خال صورت با استفاده از لیزر تقریباً در هر نقطه از بدن میتواند انجام شود. ابتدا پزشک خال را معاینه میکند و سپس یک برنامه درمانی مؤثر و بیخطر برای بیمار تجویز میکند.
آیا نتایج این روش دائمی هستند؟
خالها معمولاً بعد از درمان، رشد مجدد ندارند. اگرچه پزشکان در تلاش هستند که احتمال باقی ماندن اثر خال را به حداقل برسانند، با این حال قسمتی از بافت خال یا ضایعه موجود ممکن است باقی بماند. در این صورت ممکن است برخی خالها رشد مجدد داشته باشند؛ اگر چنین شد برای معاینه خال و در نظر گرفتن یک جلسه درمانی دیگر بدون هزینه برداشتن خال با لیزر با ما تماس بگیرید.
هزینه برداشتن خال با لیزر چقدر است؟
هزینه برداشتن خال با استفاده از لیزر بسته به پزشک، شهری که شما در آن زندگی میکنید و اندازه و تعداد خالی که میخواهید بردارید، متفاوت است. به خاطر داشته باشید که برخی از روشها ممکن است به بیش از یک جلسه درمان نیاز داشته باشد. قبل از اینکه برای برداشتن خالهایتان اقدام کنید، مطمئن شوید که پزشک خال را معاینه کرده و تعداد جلسات درمانی موردنیاز را برآورد کرده است. علاوه بر این، از پزشک بخواهید که تصاویر قبل و بعد از برداشتن خال را به شما نشان دهد، با این کار شما میتوانید کیفیت کار پزشک را ارزیابی کنید. همچنین پزشک برآوردی از هزینه برداشتن خال با لیزر برای شما انجام خواهد داد.
پرسش و پاسخ
چه زمانی بیمار میتواند به سرکار برگردد؟
در بیشتر موارد بیماران میتوانند بلافاصله به محل کار خود برگردند زیرا این روند از نظر ماهیتی مشابه حضور در مطب دندانپزشک است. اگر خالها از جای قابل رویتی برداشته شوند، مردم میتوانند متوجه شوند که خال از کجا برداشته شده است.
چه مدت بیمار باید صبر کند قبل از اینکه بتواند آرایش کند؟
بیمارانی که مایل به استفاده از لوازم آرایشی در منطقه مورد جراحی هستند، میتوانند پس از قطع خال و ایجاد سطح صاف، معمولاً بعد از 10-14 روز اقدام به انجام این کار کنند.
چرا شما لیزر خال را بیش از سایر روشهای حذف مانند برداشتن با جراحی توصیه میکنید؟
از بین بردن خال با لیزر نسبت به عمل جراحی بسیار کم “تهاجمی” است زیرا پوست زخم یا بریده نمیشود. از آنجا که پوست بریده نشده است، نیازی به منتظر ماندن برای بهبودی جای زخم نیست و این همچنین بدان معنی است که احتمال عفونت بسیار کمتری وجود دارد و زمان بهبودی سریعتر است.
کدام نوع خال با لیزر قابل درمان است؟
برخی خالها برای از بین بردن با لیزر کمتر مناسب هستند. مثلاً خالهای مسطح یا خالهای بسیار رنگی یا تیره. خالهایی که در سطح پوست جمع میشوند احتمالاً میتوانند از این درمان بهرهمند شوند. اگر پزشک پس از معاینه، فکر کند که گرفتن بیوپسی بهتر است، به عنوان مثال. اگر خال به تازگی از نظر اندازه یا رنگ تغییر کرده باشد، ما روش جراحی سنتی را برای برداشتن خال توصیه میکنیم تا نمونه برداشته شود. استفاده از لیزر بدین معنی است که خال به طور مؤثر “تبخیر شده” است و چیزی برای ارسال به آزمایشگاه برای تجزیه و تحلیل باقی نمیماند.
چه مدت طول میکشد تا خال بهبود یابد؟
منطقه آسیب دیده تقریباً 10-14 روز طول میکشد تا به یک سطح صورتی صاف برسد. این تغییر رنگ در طی چند هفته بعد از بین میرود.
پس از آن چگونه به نظر میرسد؟
بلافاصله پس از آن، خال رفع خواهد شد و یک علامت قرمز کوچک در همان جایی که خال قبلا بوده دیده میشود. این ناحیه با پماد و یا یک پانسمان کوچک پوشانده میشود که میتواند صبح روز بعد برداشته شود. سپس این علامت قرمز در طی چند روز قبل از تشکیل جای زخم دیده میشود تا هنگامی که یک سطح قرمز صاف از پوست جدید باقی بماند.
این روش چقدر طول میکشد؟
از ابتدا تا انتها، برداشتن خال با لیزر حدود 30 دقیقه طول میکشد. بیشتر این جلسه شامل بحث در مورد نحوه عمل و مراقبتهای بعدی است. درمان واقعی با لیزر برای هر خال فقط 5 دقیقه طول میکشد.
آیا ناحیه خال دچار صدمه میشود؟ آیا بیمار درد لیزر را احساس میکند؟
درمان با لیزر به هیچ وجه دردناک نیست. بی حسی موضعی قبل از عمل میتواند مانند هر تزریقی کمی درد داشته باشد. اما پس از شروع کار، بیمار چیزی را احساس نخواهد کرد. دکتر قبل از شروع عمل، آزمایش میکند که ناحیه بی حس شده است یا خیر.